Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2023, 10:28:04
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu are treaabă nici cu austro-ungarii, ungurii sunt reformați-catolici- sau atei, cam atât, nu sunt neoprotestanți, calviniștii și reformații germani nu sunt neoprotestanți.
Are treaba pentru ca pe-acolo au venit. Uite, de pe site-ul baptistilor:

Citat:
În România, prima biserică creștină baptistă a luat ființă în anul 1856 în București, prin misiunea Bisericii Baptiste Germane. În deceniile următoare și mai apoi între cele două războaie mondiale, prezența și influența spirituală a baptiștilor s-au făcut simțite în majoritatea regiunilor țării, în special în Transilvania, Bihor și Banat. În perioada comunistă, baptiștii au fost supuși discriminării și persecuțiilor, fiind considerați sectanți de către regimul totalitar ateu.
Ca le-a luat mai mult sa stranga numere e legat de comunism, dar deja ar fi urmat oricum intensificarea propagandei.

Citat:
Grecii au fost călcați de turci peste 500 de ani și nu au trădat, 98% sunt ortodocși, grecii au fost stăpâniți de catolicii venețieni în unele zone și nu au trădat.
Asta cu 98% ortodocsi nu stiu cine o mai crede. Studiile arata cel mult 90% cam ca si la noi de altfel.

Citat:
Nu grecii de rând susțin căsătoriile homo
Ti-am zis, statisticile arata altceva. Acum daca tu nu vrei sa accepti statistici, cum putem discuta despre ce nu stim?

Citat:
Grecii au acces în Schengen de prin anii 80
Pai noi eram sub comunism, ce acces Schengen vrei sa fi avut in anii 80? Iar acum e clar tot problema austro-ungariei ca vor Ardealul. Nu poti sa zici ca austro-ungaria nu are de-a face cu Romania ca nu mai exista sau ca a fost demult, cultura si legaturile au ramas si vor ramane. Este vorba de geografie.

Citat:
Practic trecerea la diferite culte are ceva din gena de milog a românului care caută diferite avantaje, nu spun că toți românii sunt așa, dar un număr prea mare are spinarea plecată și se căciulește.
Iti dau partial dreptate aici pentru Ardeal c-a fost sub stapanire straina aproape intotdeauna. Asta parca a recunoscut-o si zis-o si Ioan Aurel Pop care totusi si-a petrecut viata studiind Ardealul. Dar nu inseamna ca romanii sunt prosti, si oricum cate motive bune n-ai sa fii bucuros ca te-a facut Dumnezeu roman? Daca erai american, chinez, sau irakian, crezi ca mai ajungeai la ortodoxie asa usor? Faptul ca suntem printre putinele tari ortodoxe e mare minune de la Dumnezeu, nu trebuie sa dai cu piciorul la darurile primite. Cum i-a zis Wurmbrand lui Gafencu?

Citat:
În prealabil postat de Richard Wurmbrand
Voi aveți marele noroc că v-ați născut creștini și, când vă treziți la Hristos, știți unde să intrați – dar noi... Eu sunt evreu de sute de generații și strămoșii mei au fost dușmanii lui Hristos; deci, când L-am aflat, am fost pus în fața dureroasei dileme de a nu ști pe ce ușă să intru!

Last edited by RappY; 29.09.2023 at 10:47:43.
Reply With Quote

Tags
neoprotestanti, traduceri