Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2024, 13:20:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Penticostalul Traditional;674832]Doar un lumesc cu gura mare, ca toti ortodocsii[\quote]
Citat:
"Nu judecați, ca să nu fiți judecați." (Matei 7:1)
ps: lauda de sine, nu miroase a bine

Last edited by stefan florin; 22.01.2024 at 13:25:57.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2023, 23:47:00
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ce-ți mai place să predici altora, Ioreste.
Dar tu stai pe PC mai mult decât sărmanul păcătos Adr.iu91.
De unde știi ai detector prin pereți, ne vezi din satelit :)

Adevărul e că eu chiar mă bucur când văd câte un om care se străduie, din mărturia lui personală mă zidesc și eu, și mie mi-ar plăcea să țin post negru odată pe săptămână nu reușeșc chiar în fiecare săptămână să țin negru.
Fiecare ortodox are taina lui.

Last edited by Iorest; 15.12.2023 at 23:53:46.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2023, 00:56:43
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
și mie mi-ar plăcea să țin post negru odată pe săptămână nu reușeșc .
Pai și cazul, nici nu ma mira.
Tu ești mult în urma fratelui Adrian.
Nu ai ajuns nici pana la genunchiul broaștei în raport cu el.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2023, 08:15:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Pai și cazul, nici nu ma mira.
Tu ești mult în urma fratelui Adrian.
Nu ai ajuns nici pana la genunchiul broaștei în raport cu el.
Și tu ne-ntreci pe amândoi, smeritule!

Nu scrie nicăieri că trebuie post negru măcar o dată pe săptămână, aia e pt cine vrea și are program de lucru, dacă eram la mănăstire țineam și jumătate de săptămână post negru, ce să vezi dacă ești în lume și ai și lucru fizic e mai greu.

Last edited by Iorest; 16.12.2023 at 08:17:58.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2023, 12:44:13
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Thumbs up

Citat:
Nu scrie nicăieri că trebuie post negru măcar o dată pe săptămână, aia e pt cine vrea și are program de lucru, dacă eram la mănăstire țineam și jumătate de săptămână post negru, ce să vezi dacă ești în lume și ai și lucru fizic e mai greu.

Gandeste-te ca Iisus a tinut 40 de zile post negru in desert, mergand pe jos, pe caldura aia insuportabila, am auzit ca la manastiri (ortodoxi, si poate si catolici) se practica multe zile post negru, mi se pare ca mi-ai mai zis.

Nu scrie, dar ca Ortodoxi luandu-ne dupa Iisus, am imprumutat aceasta traditie a postului negru. Este dovedit spiritual, dar si stiintific ca postul negru este cel mai benefic pentru om.

In primul rand slabesti firea, prin postul negru, si faci un corp mai obosit sa zic asa, si rugaciunile au mai mult efect, fata de atunci cand mananci pe burta plina si ai mancat carne de porc/pui si cu de toate.

Blestemele, farmecele dispar din zona ta.

Si pentru corp, rezulta autofagie: regenerarea celulor moarte, tot organismul se reface.

Eu am cerut voie de la duhovnic ca sa tin post negru, e bine inainte sa vorbesti cu un duhovnic inainte sa faci asta. Si nu regret, te simti altfel in ziua respectiva. La inceput e greu ca te ia cu ameteli, dar ameteala e un proces normal, incepe ketoza in organism, dar spre finalul zilei e mai bine. Alti preoti ortodoxi spun ca se tin doar in zilele calendaristice, dar altii zic, daca organismul tau poate, poti sa tii oricand.

Nu am diabet sau cine stie ce. Oamenii cu diabet in schimb nu pot tine acest post dificil, dar un post mai usor pot.

Mancarea bogata in grasimi/carne, ridica nivelul de testosteron si eventual simptomele de desfranare. Desi nu e tot timpul asa, sunt sanse mici sa ai simptome de desfranare si cand te abtii de la mancarea grasa.

Postul negru fara mancare si fara apa scade nivelul simptomelor de desfranare la 0.

Si, Iorest, chiar iti recomand sa incerci sa tii post negru, o zi, vei simti efectele, mai ales la rugaciuni. Daca vrei in ziua cu Maslul la biserica, atunci sa tii post negru toata ziua (cu o seara inainte sa incepi bineinteles), dar sa vorbesti cu un duhovnic mai intai.

@MihailC , o stiu da, am mai vazut-o pe TikTok. True.

Last edited by Adr.iu91; 16.12.2023 at 13:01:23.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2023, 16:09:07
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
dacă eram la mănăstire țineam și jumătate de săptămână post negru
Dacă și cu parcă ai fi un mare viteaz, știu.
Fratele Adita e mai pocăit ca tine, las-o așa!
El ține post negru o dată pe săptămână.
Tu, când îți aduci aminte, o dată pe an.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
comunicare, neoprotestanti

Thread Tools
Moduri de afișare