Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2023, 22:35:06
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91 Vezi mesajul
Am inteles, nu mai intru in polemici detaliate cu ei.
Mai bine nu mai intri deloc în polemică cu ei. Pentru că nici nu citești Biblia, nici nu te rogi suficient, nici nu duci o viață sfântă. Doar faci polemică și vorbești despre cât de importante sunt faptele bune pe care de fapt nu le faci.
Păi e bine, e frumos?

Ăia sunt copiii lui Dumnezeu, ce treabă ai tu să intri cu ei în polemici?
Ce să-i înveți tu? Mândria, ereziile și idolatriile tale?

Cum să comunicați, voi ortodocșii, cu neoprotestanții?
Cel mai bine nu comunicați deloc.

Dar dacă vreun ortodox ține musai să comunice cu un neoprotestant trebuie să țină minte:
1. Fii smerit! Ca asa îi șade bine unui creștin. Nu te mai umfla tu că ești creștin de 2000 de ani și ai credința adevărată. Pentru că ești un mucea din munct de vedere duhovnicesc, ești departe ca cerul de pământ de viața sfinților
2. Fii politicos! Smerenia este o atitudine a inimii, politețea este exteriorizarea ei.
3. Fii plin de dragoste! Și de ai cunoaște toate tainele și orice știință, iar dragoste nu ai, nimic nu ești, la nimic nu-ti folosește.
Chiar dacă-i spui lucruri cu care el nu este de acord, este important să ai atitudinile de mai sus.
Altfel ești zero, ca și până acum.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2023, 22:53:09
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Mai bine nu mai intri deloc în polemică cu ei. Pentru că nici nu citești Biblia, nici nu te rogi suficient, nici nu duci o viață sfântă. Doar faci polemică și vorbești despre cât de importante sunt faptele bune pe care de fapt nu le faci.
Păi e bine, e frumos?

Ăia sunt copiii lui Dumnezeu, ce treabă ai tu să intri cu ei în polemici?
Ce să-i înveți tu? Mândria, ereziile și idolatriile tale?

Cum să comunicați, voi ortodocșii, cu neoprotestanții?
Cel mai bine nu comunicați deloc.

Dar dacă vreun ortodox ține musai să comunice cu un neoprotestant trebuie să țină minte:
1. Fii smerit! Ca asa îi șade bine unui creștin. Nu te mai umfla tu că ești creștin de 2000 de ani și ai credința adevărată. Pentru că ești un mucea din munct de vedere duhovnicesc, ești departe ca cerul de pământ de viața sfinților
2. Fii politicos! Smerenia este o atitudine a inimii, politețea este exteriorizarea ei.
3. Fii plin de dragoste! Și de ai cunoaște toate tainele și orice știință, iar dragoste nu ai, nimic nu ești, la nimic nu-ti folosește.
Chiar dacă-i spui lucruri cu care el nu este de acord, este important să ai atitudinile de mai sus.
Altfel ești zero, ca și până acum.
Asta e problema la voi să judecați creștinii ortodocși, cum ai făcut în această postare.

De unde știi tu ce fapte bune fac, sau că nu știu Biblia? Ne cunoaștem în viața reală sa vii cu aceste concluzii unde se pare că te crezi că spui adevărul?

Ce mândrie , erezii și idolatrii vezi tu la mine? Puteai să lași ultimul paragraf fara sa judeci.
Vechi 14.12.2023, 23:03:20
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Asta e problema la voi să judecați creștinii ortodocși, cum ai făcut în această postare.

De unde știi tu ce fapte bune fac, sau că nu știu Biblia? Ne cunoaștem în viața reală sa vii cu aceste concluzii unde se pare că te crezi că spui adevărul?

Ce mândrie , erezii și idolatrii vezi tu la mine? Puteai să lași ultimul paragraf fara sa judeci.
Nu-ți mai pierde vremea frate, mai mult te bucuri sufletește dacă ai trupă de colindat și mergeți să vestiți Nașterea Domnului.

Bucură-te de anii de tinerețe, ieși din capcana virtualului și mereu pe stradă și în viața reală găsești lucruri care te surprind, virtualul doar a pierdut vieți, timp, nervi și energii care puteau fi folosite altfel.
Vechi 14.12.2023, 23:11:32
Adr.iu91's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu-ți mai pierde vremea frate, mai mult te bucuri sufletește dacă ai trupă de colindat și mergeți să vestiți Nașterea Domnului.

Bucură-te de anii de tinerețe, ieși din capcana virtualului și mereu pe stradă și în viața reală găsești lucruri care te surprind, virtualul doar a pierdut vieți, timp, nervi și energii care puteau fi folosite altfel.
Mersi pentru gândul bun, Iorest. 💪🙏 Am sa fac.
Vechi 15.12.2023, 08:26:15
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e problema la voi să judecați creștinii ortodocși
Ortodocșii nu sunt creștini.
Sunt ceea ce Biblia numește "lumea".

Problema e că tu judeci mult mai rău pe creștinii penticostali și nici măcar nu-ți dai seama.

Citat:
Eu recunosc ca am pacatele mele
Normal că ai. O sumedenie.
Că așa e lumea care nu-L cunoaște pe Dumnezu: plină de păcate grele.

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Viața trece repede, dacă punem toate minutele pierdute la PC, în care nici nu eram productivi, și nici nu dezvoltam ceva cred că sunt ani risipiți, către niște sisteme de operare care nici nu mai sunt acum, sunt depășite, pierdere de timp cu niște plăci video uzate care sunt lucruri fără valoare.
Ce-ți mai place să predici altora, Ioreste.
Dar tu stai pe PC mai mult decât sărmanul păcătos Adr.iu91.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2023, 10:08:18
Adr.iu91's Avatar
Senior Member

Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ortodocșii nu sunt creștini.
Sunt ceea ce Biblia numește "lumea".

Problema e că tu judeci mult mai rău pe creștinii penticostali și nici măcar nu-ți dai seama.

Normal că ai. O sumedenie.
Că așa e lumea care nu-L cunoaște pe Dumnezu: plină de păcate grele.

Ce-ti mai place să predici altora, Ioreste.
Dar tu stai pe PC mai mult decât sărmanul păcătos Adr.iu91.
Eu descriu.

Tu te crezi fără păcat? Vezi că faci păcatul mândriei la greu.

Dumnezeu nu vine pentru cei drepti, ci pentru cei păcătosi, adică pe păcătosi îi cheamă la mântuire. Să citesti pildă vamesului si a fariseului! Si să te gândesti bine la felul cum ai răspuns tu aici.

Biserica Penticostala nu aduce cu nimic valoare, nu te mai Lauda atâta, tu cel fără de păcate. Nu exista Duhul Sfânt în acele biserici. Este ZERO! Că dansati si cântati muzica aia nu semnifică nimic. Poti să dansezi si sa cânti si la concerte de trupe faimoase, E tot egal cu zero.

La cat de mult au căzut protestantii începând cu Martin Luther nu E nici de mirare felul cum se comporta. Noi trebuie să ne apărăm când vă luati de noi.

Imi dai lectii de smerenie, dar esti arogant de mama focului. Tu nu ai recunoscut că faci păcate, asta e grav. Si pentru că nu recunosti că faci păcate si te consideri drept, din nou îti recomand să citesti pilda vamesului si a fariseului. Dumnezeu sa te ierte că nu stii ce faci!

Nu ai cunoscut deloc Taina Spovedaniei, Taina Împărtăsaniei si Taina Maslului, dar inca ai timp sa revii la Ortodoxie. Dumnezeu sa te Lumineze!

Eu nu mai răspund pe acest thread. I-am transmis tot ce ii trebuie penticostalului. Intoarce-te la Ortodoxi până nu e prea târziu. Intoarce-te la Dreapta Credintă!!!

Last edited by Adr.iu91; 15.12.2023 at 11:01:19.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2023, 12:13:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica Penticostala nu aduce cu nimic valoare, nu te mai Lauda atâta, tu cel fără de păcate. Nu exista Duhul Sfânt în acele biserici. Este ZERO! Că dansati si cântati muzica aia nu semnifică nimic. Poti să dansezi si sa cânti si la concerte de trupe faimoase, E tot egal cu zero.
Vezi cât de urât, de scârbos si de nedrept judeci?
Mai ceva ca fariseii din timpul lui Iisus.

Si mai acuzai că neoprotestantii judecă ortodocsii.
Ortodocsii sunt cei mai lumesti si cei mai mari judecători din crestinism.

Citat:
Intoarce-te la Ortodoxi până nu e prea târziu
Sa ma ferească Dumnezeu să cad în idolatrie si credintă lumească!

Vexi că se spune ortodocsi nu ortodoxi. Nu stii nici măcar cum se numeste credinta ta si ce sunteti.

Last edited by Penticostalul Traditional; 15.12.2023 at 12:17:15.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2023, 12:21:12
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu descriu.
Nu mai descrie nimic. Ca nu ai competentele necesare.
Esti si plin de pacate grele si umflat de mandrie, nici nu te rogi, nici nu citesti Biblia, nici nu practici ortodoxia. Nici macar nu stii cum te numesti. Spui ca ortodocsii sunt ortodoxi.

Doar un lumesc cu gura mare, ca toti ortodocsii.

Citat:
Eu nu mai răspund pe acest thread.
Sa te tii de cuvant, Domnul sa te ajute!

Last edited by Penticostalul Traditional; 15.12.2023 at 12:54:00.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2023, 13:44:51
Adr.iu91's Avatar
Senior Member

Implicit

Domnu Penticostal, eu tin post, inclusiv post negru o data pe saptamana. Acum de Postul Craciunului nu prea am tinut post negru.

Ma rog des: Tatal Nostru il fac zi si seara, mai fac cate un acatist la Maica Domnului, dar nu mereu.

Merg Vinerea la Biserica la Sfantul Maslul la ora 5 dpamiaza, la mine se savarseste si Acatistul Sf. Spiridon inainte de Maslu, si Duminica la Biserica si in zilele de sarbatoare de la 9 jumate - 10 dimineata, atunci se citeste si din Evanghelie si am competente invatate (nu stiu totul, ca de asta mai vin aici si mai pun intrebari la alti Ortodoxi), si practic ma straduiesc cat pot de mult sa practic abstinenta de desfranare, care e un pacat cumplit.

Adevarat este ca eu nu sunt monah, sau preot, eu sunt mirean. Cei care practica Ortodoxia cu adevarat sunt cei care stau departe de tehnologii, cum stateau pustnicii crestini in epoca antica/medievala si nou-moderna.

Asculta. Nu vreau sa ajung sa ma cert cu tine cum se certau GPalama si Moroco aici, acum un an de zile de umpleau toate threadurile cu pro si contra debate.

Am scris ortodocsi pentru ca iti scriam de pe telefon, si imi da automat scrierea aceasta. Cand scriam cu "x" ma trimitea la "cs". Acum scriu de pe PC.

Inca nu ai raspuns ca si tu faci pacate, ma asteptam in ultimul ceas sa recunosti ca si tu pacatuiesti, dar tot o tii pe a ta.

Eu nu m-am mandrit, eu doar am zis ce faceti voi, si incerc sa va corectez, e treaba ta cum interpretezi conversatiile de aici sau cine din mintea ta iti arata cum vezi aceste conversatii.

De mandrie nu, dar daca crezi ca te-am judecat, imi cer scuze.

Am si scris la un mesaj trecut de aici, ca eu il urmaresc pe Bandi, el e penticostal, dar avand in vedere ca se comporta frumos cu lumea eu mai vorbesc cu el in comentarii pe social media dar nu ma iau de el, pentru ca nu am de ce sa ma iau de el, pentru ca e OM BUN (nu l-am vazut sa atace Ortodoxii vreodata), dar am o mare dispretuire si imi sunt tare antipatici acei protestanti care ataca Biserica Ortodoxa.

Eu pot sa iti vorbesc mult de vietile sfintilor, cunosc multe pentru ca am citit multe despre vietile sfintilor (am avut un canon o data sa citesc despre ei din tot calendarul, dar nu totul), si cum au un impact pozitiv asupra oamenilor carora se roaga la ei, unde voi ii numiti "idolatrii" cand de fapt nu e asa. Cunosc despre Sf. Maria Egipteanca, Sf. Andrei, Sf. Spiridon, samd...cate vrei. Mai ales de Sf. Maria Egipteanca, daca ai fi curios vreodata sa aflii despre ei in detaliu ce si cum.

Gata, am terminat cu threadul asta definitiv!

Last edited by Adr.iu91; 15.12.2023 at 15:05:41.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2023, 15:33:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnu Penticostal, eu...
Tu, da. E foarte important ce faci și ce crezi tu.
Dar ai promis că nu mai scrii niciun cuvințel.
Eram sigur că vei continua pentru că ești lumesc și cu gură mare și nu te poți stăpâni.

Citat:
eu tin post, inclusiv post negru o data pe saptamana.
Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca sectanții sau chiar ca penticostalul acesta. Eu eu tin post, inclusiv post negru o data pe saptamana. mȘi a rog des: Tatal Nostru il fac zi si seara, mai fac cate un acatist la Maica Domnului, dar nu mereu. Merg Vinerea la Biserica la Sfantul Maslul la ora 5 dpamiaza, la mine se savarseste si Acatistul Sf. Spiridon inainte de Maslu, si Duminica la Biserica si in zilele de sarbatoare de la 9 jumate - 10 dimineata, atunci se citeste si din Evanghelie ”

Vai de capul tău de fariseu!

Citat:
Gata, am terminat cu threadul asta definitiv!
Parcă ești Mark Twain: "Cel mai ușor lucru din lume e să te lași de fumat! Eu spre exemplu m-am lăsat de vreo douazeci de ori!"

Cam așa termini și tu threadul.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
comunicare, neoprotestanti