Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2024, 14:26:56
Circle Circle is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2024
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Ok, in sfarsit am inteles ca tu vorbeai de consecintele comportamentului decazut, toxic, nemernic, ticalos, neiertator al parintilor, bunicilor care deseori se rasfrange asupra urmasilor.
De asemenea cine zice ca trebuie sa-i cunosti personal pe strabunici, bunici si ce faradelegi si mizerii strigatoare la cer or fi generat si creat ei altora in matricea timpului, manifestari care au generat ( nu stim cum) o insiruire de "pedepse ale Judecatorului" cum le numesti tu?

Eu le numesc consecinte NATURALE, fara sa ma gandesc de unde sau de la cine vin sau cum sunt constituite in univers si nu au nimic de a face cu tribunalele din Africa si a omului in general.
Si eu tot consecinte naturale le numesc, dar asta daca vorbim de persoana care a savarsit acele comortamente, nu daca vorbim de O ALTA persoana. Compara genul acesta de gandire cu gandirea budistilor despre kamma:

"Nici in varful muntelui nici pe fundul oceanului nu se poate ascunde cineva de consecintele faptelor sale."

"Cand va muri acea persoana, judecatorul ii va spune: "Aceste fapte nu au fost savarsite nici de parintii tai, nici de prietenii tai, nici de copii tai, nici de dusmanii tai. Aceste fapte au fost savarsite de tine insuti iar tu vei suferi consecintele lor, nu altcineva"

Faptul ca tribunalele omenesti functioneaza pe principii budiste, nu crestine, dovedeste ca nimeni nu crede cu adevarat in dreptatea crestina. Daca ar fi dupa crestini s-ar da cu zarul la judecata. S-a si procedat asa candva, "judecata prin ordalie" a existat doar in tarile crestine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare