![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eh,eu de când mă știu duc aceste lupte etice,cel puțin cu mine însumi dar și cu alții,mai ales în privința consumului de carne și chiar produse de origine animală.
Sunt "flexitarian", mergând de la raw vegan la slănină afumată,mai ales când toate vegetale au gust de nisip și îmi amintesc că ardeleanul nu poate funcționa corespunzător fără o bucată de slănină cu ceapă. După care mi-am descoperit pasiunea de a incuba ouă care ulterior a devenit incompatibilă cu cele 6 pisici care au pasiunea de a ucide pui . Însă slăbiciunea mea ,care a spart toate barierele psihopatului latent din mine și deschis izvorul unor lacrimi secate a fost un boboc de rață. Aceata a fost victima unei infracțiuni de vătămare corporală și tentativă de omor din partea unui colocatar pisicuță. Și rățușca a trecut la terapie intensivă câteva zile,in care chiar am ținut-o lângă mine,in acest timp,in cameră lângă pat noaptea,ziua pe piept,o bandajam,o dădeam cu cremă,cu argint coloidal, îi dădeam să mănânce,o mângâiam etc. Practic,vorba ăia, mi-a "rupt sufletul", și mi-a adus aminte că am unul. Ba ajunsesem să mă rog sa trăiască, și vedeam aceasta oportunitate de a dezvolta o legătură puternică cu aceasta rățușcă,ba chiar am zis "ia viața mea că sunt ultimul ratat și ultima mizerie de om și lasă să trăiască un suflet nevinovat care nu a greșit cu nimic....De ce sa sufere mereu cei nevinovați și neajutorați ?". Am observat că nu mai vrea să mănânce,că gâfâia,era lovită puternic la picioruș,fiind rupt și rănit, avea bandaj, chiar fusese văzută de veterinar. Se stingea....Nu cred că am fost vreodată afectat în acest mod nici măcar când a fost vorba de oameni,cu excepția tatălui meu sau alte persoane apropiate din familie. Nu am simțit ură față de inculpata pisicuță, fiindcă asta e natura ei,de a vâna, însă devenisem din nou acel acuzator al ordinii acestei lumi incorecte ,injuste supuse acestor legi care permit suferința. Eram între Buddha care voia să găsească o modalitate de a scăpa de suferință și Lucifer cel care voia să conteste însăși Creatorul. Rățușca s-a stins până la urmă,in suferință.... Asta a fost seara,iar noaptea înainte să adorm am plâns... Din o lecție la care am rămas repetent....