![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
-deci comparam 1 milion la noi cu 200 de milioane de caini si pisici ucisi in SUA ,Anglia...interesant
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Serafim de Sarov la un moment dat cand a fost patruns de simtul Adamic, cum am aflat ca este definit, era vizitat in liniste si pace de catre diverse animale, de la soareci, sobolani, iepuri pana la ursi salbatici dar care se simteau in largul lor linga Sfant si se culcau la picioarele lui. El insa nu-i transforma in animale de companie ci ii lasa in Plata Domnului sa faca ce vor in timp ce el isi vedea de treburile lui. Asta inseamna iubire crestineasca fata de animale, nu sa le pui zgarda, manusi in picioare, sa-i duci la grooming si sa-i incui in apartamente.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Romanii foloseau animale să se bată cu oameni sau să-i sfâșie în arene, acum încă mai sunt lupte ilegale între câini, cocoși șamd. Pentru unii animalul e spre divertisment, spectacol, uluială, uimire șamd.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre divertismentul exagerat, e foarte clar ca Internetul e un mijloc acum pentru toți doar sa facă bani de pe urma animalului lor, neuitând cont de faptul că avea un animal nu implica făcutul banului de pe YouTube, Facebook și alte platforme similare. A si sa nu uitam din nefericire de canalele care pretind ca salvează animale, dar nu o fac, ceea ce e și mai oribil.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]()
Interesanta treaba, stiu oameni care stau la discutii afective cu programe informatice, vad si aici cum i se exlica unui mic programel de marketing cum e cu crestinismul si animalele. La fel ca "ala" de inchiriaza rable la aeroport. Zilele trecute era un cetatean la o spalatorie de masini, indragostit lulea e propria-i masina, i se scurgeau ochii dupa "dansa" si-mi explica "cate stie saraca sa faca". Acum ceva ani am vazut un film SF, era cu Joaquin Phoenix, se indragostise de un soi de chatgpt, dupa care afla ca sistemul de operare il "insala" cu zecii de mii de oameni si devine gelos, in final e parasit de sistem care intra pe felie cu un alt sistem pentru ca oamenii sunt prea prosti, pai nu prea mai e SF.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eh,eu de când mă știu duc aceste lupte etice,cel puțin cu mine însumi dar și cu alții,mai ales în privința consumului de carne și chiar produse de origine animală.
Sunt "flexitarian", mergând de la raw vegan la slănină afumată,mai ales când toate vegetale au gust de nisip și îmi amintesc că ardeleanul nu poate funcționa corespunzător fără o bucată de slănină cu ceapă. După care mi-am descoperit pasiunea de a incuba ouă care ulterior a devenit incompatibilă cu cele 6 pisici care au pasiunea de a ucide pui . Însă slăbiciunea mea ,care a spart toate barierele psihopatului latent din mine și deschis izvorul unor lacrimi secate a fost un boboc de rață. Aceata a fost victima unei infracțiuni de vătămare corporală și tentativă de omor din partea unui colocatar pisicuță. Și rățușca a trecut la terapie intensivă câteva zile,in care chiar am ținut-o lângă mine,in acest timp,in cameră lângă pat noaptea,ziua pe piept,o bandajam,o dădeam cu cremă,cu argint coloidal, îi dădeam să mănânce,o mângâiam etc. Practic,vorba ăia, mi-a "rupt sufletul", și mi-a adus aminte că am unul. Ba ajunsesem să mă rog sa trăiască, și vedeam aceasta oportunitate de a dezvolta o legătură puternică cu aceasta rățușcă,ba chiar am zis "ia viața mea că sunt ultimul ratat și ultima mizerie de om și lasă să trăiască un suflet nevinovat care nu a greșit cu nimic....De ce sa sufere mereu cei nevinovați și neajutorați ?". Am observat că nu mai vrea să mănânce,că gâfâia,era lovită puternic la picioruș,fiind rupt și rănit, avea bandaj, chiar fusese văzută de veterinar. Se stingea....Nu cred că am fost vreodată afectat în acest mod nici măcar când a fost vorba de oameni,cu excepția tatălui meu sau alte persoane apropiate din familie. Nu am simțit ură față de inculpata pisicuță, fiindcă asta e natura ei,de a vâna, însă devenisem din nou acel acuzator al ordinii acestei lumi incorecte ,injuste supuse acestor legi care permit suferința. Eram între Buddha care voia să găsească o modalitate de a scăpa de suferință și Lucifer cel care voia să conteste însăși Creatorul. Rățușca s-a stins până la urmă,in suferință.... Asta a fost seara,iar noaptea înainte să adorm am plâns... Din o lecție la care am rămas repetent....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o temă falsă asta cu eliminarea cărnii în alimentație, ar dispărea și animalele carnivore multe animale de companie. Din câte văd și făcând abstracție de noi doi din discuție, e vorba despre hrănirea egoismului la mulți care au pasiune pt animale, e vorba despre cum mă simt eu - EGO și ce stări mi-au dat mie măgărușul, rața, pisicile, nu cum se simte animalul sau dacă e natural pt el să fie domesticit, ținut în țarcuri, hrănit la program și făcut dependent de hrănitor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai fost vreodata la Istambul? Pisicile si cainii alearga linistiti si cuminti, curatei peste tot. Li se lasa boabe in locuri amenajate pe la colturi de strada si nimeni nu plange dupa ele si alearga sa-i culeaga intrun tarc/curte pentru A FI STAPANUL LOR SALVATOR! Turcaletii sunt foarte relaxati si iubitori de animalute insa isi vad de negot in continuare fara dorinte de acumulari de pets in casa lor. Tot orasul este casa lor! Zic asta pentru ca avem si noi o cunostinta care-si tine ( nu mai stiu numarul) ceva ingrozitor, caini si pisici salvati de pe maidane intr-un perimetru de casa minuscul. Evident deseori cand se intoarce acasa mai da peste o pisica facut bucati de catei. Dar tot continua...si tine musai sa le fie ea "salvatoarea" lor perpetua, indiferent de consecinte. A fost consultata de toti membrii de familie dar fara succes. La psihiatru refuza sa se duca. Ca urmare toti au lasat-o in plata Domnului!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|