Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2025, 12:28:58
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Înainte de a înainta în studiul biblic asupra Iadului/Sheolului/Hadesului etc,vom analiza puțin cele menționate mai sus.

Primul aspect asupra căruia vreau să ne îndreptăm atenția este:

RUGĂCIUNEA PENTRU CEI MORȚI/ADORMIȚI

Marea greșeală pe care cultele (neo) protestante o fac,plus greșeala capitală martirilor lui Iehova, în a nu considera existența iadului deloc.

Iar aici sunt 100% în favoarea Bisericii Catolice/Ortodoxe!

Fiindcă dacă ni se arată biblic,chiar din Vechiul Testament un Iad REAL, Funcțional,nu doar pregătit pentru Marea Zi a Domnului, pentru ziua judecății,ci unul care este folosit pentru puificarea sufletelor până la Ziua Domnului, atunci este clar o mare nevoie de ajutor pentru acele Suflete,din partea celor vi.

A ignora,refuza,anula acest ajutor,a desconsidera acesta realitate,este ,din punctul meu de vedere,cea mai gravă EREZIE!

Și o spune unul,care așa cum v-am spus,nu urmează nicio religie sau cult!

Sunt imparțial,și așa am încercat să fiu în ultima vreme, fiindcă vreau sa studiez,cunosc, analizez in mod obiectiv creștinismul și implicit iudaismul,de care este legat creștinismul din toate punctele de vedere, fără a uita și islamul,care este un produs al celor două pe fondul unor aspecte despre care nu discutam acum.

Mai sus am oferit un pasaj,care mie cel puțin îmi rezolva multe dileme,și anume când a devenit Satan “Șef” aici jos.

Ei bine dacă veți vedea pasajul Isaia 14:9, 11,unde am menționat ce primire “călduroasă” i se oferă, citiți în continuare și veți vedea cui i se oferă și în ce context.

Atunci când Satan cade din Cer,sau mai degrabă este aruncat,el nu se instalează în Los Angeles,așa cum vedem noi in serialul Lucifer,ci este aruncat direct în Locuința Morților/Sheol, alături de celelalte suflete moarte,care s-au îndepărtat de Dumnezeu.

Și logic,nu merge singur acolo ci cu a treia parte din îngerii căzuti.

Păi tu sau eu sau alții dinainte noastră,care am murit înafara lui Dumnezeu,în păcat , logic că am mers și noi in Locuința Morților, că doar nu in Locuința Viilor.

Și cine oare ne întâmpină în Locuința Morților?

Standuri ale Martorilor lui Iehova cu pliante că Iadul nu există?

Sau pocăiți care urla că sunt salvați și direct răpiți în Împărăția lui Dumnezeu?

Probabil îi găsim și pe aceștia,dar primii te întâmpină frații tăi păcătoși și Legiunile Satanei, că altă ocupație nu au.

Însă tu poate ai murit având o mamă ortodoxă sau in tată catolic și chiar dacă tu nu ai crezut și nu ai mers la Biserică,ei da.

Și s-au dus să dea o rugăciune pentru sufletul tău,o pomană,o bomboana o ceva.

Eh,și mai vine o briză peste dogoarea focului,și văd martorii și pocăiții că tu ai puțină umbră și ar trage și ei spre ea,dar Legiunile nu-i lasă…

In fine,hai că deraiez,dar ați prins ideea.

Însă a priva un suflet de rugăciune după ce a murit este echivalent cu ucidere!

Nu-i mai păcătos un ucigaș in Iad, decât unul care a promovat în viața învățături ucigătoare de suflet!

Thread Tools
Moduri de afișare