![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu mă bucur în cazul lui Seraphim 7 că s-a trezit și nu va mai vota experimente neo-liberale, până la urmă orice frate creștin trezit e o victorie, era culmea ca noi creștinii să distrugem cetatea votând la 180 de grade față de valorile noastre, să ne votăm călăii. Chiar văd multe zvârcoliri zilele astea cu vai ce ne fac ăștia de la votanții lor, ce o să facă până în 2029 acești nefericiți vor emigra ? Din câte văd sistemul vrea să țină bătrânii în câmpul muncii sau cu stagiu minim de cotizare, până la vârste cât mai înaintate ca să nu le dea pensii, dacă ies anticipat să le dea pensii de mizerie, iar pe tineri să-i arunce peste granițe și să pescuiască din ce trimit ei în țară. Eu nu cred că ne mai putem întoarce în timpul lui Ceaușescu, deși atunci era o anumită cumințenie a societății preluată din interbelic când mai exista respect social, ne trebuie un mod pragmatic de abordare de centru care să folosească și idei de dreapta și măsuri sociale pt anumite categorii real vulnerabile sau care trebuie încurajate - gravidele, olimpicii etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne vom intoarce la vremurile cand Brancusi lipsit de oportunitati de afirmare in tara pleca descult PE JOS la Paris cu traista IN BAT! Oricum acum cu controlul digital nici asta nu vor mai putea face, daca cardul de bani eletronici de exemplu iti va functiona numai in limitele comunei unde te afli. Ca urmare...Acum este rau? Acum este INCA ff BINE!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
N-am nici 35 încă:))
Eu va mulțumesc dvs,și lui Iorest, că îmi țineți companie în toate speculațiile mele de aici de pe forum. În ultima vreme m-a prins destul de grav episodul nostru comunist din istorie, raportat la realitățile actuale. Și am reluat studii și vizionari pe acest subiect. Într-adevăr de obicei vârsta nu-mi permite dialog cu persoanele care au trăit și experimentat comunismul,pe aceste subiecte. "Taci că n-ai trăit sa vezi cum a fost". Plus că nu mai găsesc nici materiale pe YouTube sau site-uri românești. Am revizionist "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de pe un site rusesc,de exemplu. Pare că se tot elimină treptat. Eu am fost atras de utopii/distopii dintotdeauna. Am tot pendulat între cele politice și religioase.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totuși ce s-a greșit e că n-a fost o tranziție pașnică de la Nicolae Ceaușescu la Regele Mihai concomitent cu schimbarea constituției să permită alegeri libere, monarhia etc, atunci era bine că era și el mai în putere și ar fi asigurat medierea între partidele politice. Eram mai bine astăzi dacă era o predare de ștafetă pașnică, cu un schimb de idei despre cum văd cele două regimuri master-planurile de țară, principalele princiipii dirijoare în dezvoltare.