Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2025, 01:29:08
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

[quote]
Botezul, concluzia mea din studiu indelulg, doar ne adauga un fel de antena prin care devenim receptoare, daca suntem buni si ne incadram in parametrii ceruti pentru a fi luati in seama, nimic altceva. si chiar si asa, cu mare semn de intrebare, in nici un caz "ne este dat"

Am vrea noi!...para malaiata in gura lui Natafleata!

[\QUOTE]

Eu imi faceam probleme cand am inceput threadul asta ca as fi prea rebel, dar vad ca nu e cazul.

Chiar daca as dori sa inteleg cum s-a ajuns de la cuvantul lui Iisus Hristos rostit de El si consemnat de evanghelisti, la Biserica , care pare ceva total diferit , adica nu ne vorbeste in cuvinte simple dar pline de intelesuri desavarsite ca si Evanghelia, cu toate acestea recunosc rolul Bisericii pentru cateva clarificari care le-a adus dupa inaltarea Domnului , si unul din aceastea e chiar Botezul.

Hristos a lasat printre ultiumele porunci apostolilor sa mearga sa boteze in numele Tatalui al Fiului si al Sfantului Duh, introducand pentru prima oara botezul oamenilor in numele Treimii.

Iar Biserica primara a lasat ritualul Botezului cu etapele lui ,scufundare de 3 ori, ungere apoi cu mir, lepadarea de satana si unirea cu Hristos,toate acetsea savarsite de preoti ca urmasi ai apostoloilor, la randul lor prin transmiterea harului prin punerea mainilor.

Iar apoi a fost clarificata si dogma ca aceasta e o cale obligatorie de transmitere a harului Duhului Sfant.
Faptul ca ulterior cel botezat poate pacatui sau se poatre rataci, nu contravine puterii dobandite la Botez ci este doar vina lui si a nasilor(parintii duhovnicesti)

Dar nu exista o alta cale de dobandire a harului, de aceea e unica Biserica primara ,mai tarziu orotodoxa si catolica .Nu se poate trezi oricine altul ca a dobandit nu stiu cum harul , si nici nu poate intelege deplin Cuvantul scripturii fara acest har.

Eu doar ma mir de ce a lasat Dumnezeu asa,ca totul sa depinda de putina apa, dar nu contest asta, pentru ca initial mi s-a parut singura cale posibila de a consfinti credinta noilor credinciosi,prin acest botez,care avea radacini adanci in istorie.

Asa intra harul in noi, iar prin fapte il pastram sau il pierdem
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare