Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2025, 22:25:50
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

REVELAȚIA!

Dacă ai trecut prin seminar sau Facultatea de Teologie,o sa te întâlnești cu niște "definiții" interesante ale Revelației, chiar Părintele Stăniloaie,le pictează frumos.

Se joacă așa cu cea naturală și supranaturală până le unește oarecum într-o singură Revelație.

Acuma eu când citeam Dogmatica mă cam luau toți nervii,dar uneori mă relaxează, când vreau așa ceva gata "fabricat".

Până la urmă teologii sunt niște Arhitecți,care n-au avut niciodată acces cu adevărat la Revelație,așa că au fabricat Dogme, Învățături,Doctrine,Sinteze etc.

Mulți însă au adunat Revelațiile altora.

Pe scurt Revelația este orice tip de Informație/experiență (fapt supranatural/eveniment chiar )primită de la Dumnezeu!

Dar asta nu-i de ajuns, fiindcă tot "teologii" trebuie sa decidă care Revelație este "bună", veridică etc.

Care este de la Dumnezeu,care nu...

Etc și etc.

De exemplu sunt unii care spun că Scriptura este destul,nu mai ai nevoie de alte "revelații".

Deasemenea și musulmanii cu Coranul.

Alții, spun că Dumnezeu se manifestă permanent și personal oricui.

Alții sunt mediumi sau accesează Cronicile Akasice,in fel de Cartea Vieții sau Biblioteca lui Dumnezeu,unde se păstrează toate informațiile de pe Pământ de la Facerea Lumii.

Deci cine decide ce Revelație este de la Dumnezeu?

Unui ateu nu-i poți demonstra existența lui Dumnezeu prin Revelația naturală.

Cu atât mai puțin prin cele supranaturale, unde nu este un acord comun.

Poți cunoaște Creatorul prin Creația Sa?

Nu prea cred, uită-te în jur!

Dacă avem un Creator precum noi ...

E bai mare de tot:))

Last edited by Seraphim7; 10.12.2025 at 22:35:10.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare