![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Catedrala Națională va putea fi vizitată în perioada 24 decembrie 2025 - 8 ianuarie 2026
Oare cât mai e de lucru la interior, mi se pare că deja e o exagerare să se tot închidă și deschidă, când se va deschide n-o să mai aibă mulți chef de venit acolo. Măcar să lucreze în 3 schimburi dacă-i încurcau oamenii care vin să se roage.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Referitor la pictură, nu există motiv să închizi toată catedrala pentru pictori. Ei pot sta bine mersi în găoacea lor pe schelă și să dea liniștiți din pensule în timp ce lumea vizitează și se roagă în liniște. Sf. Sofia din Istambul a fost masiv restaurată cred vre o 10 ani fără să se întrerupă fluxul de vizitatori.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 20.12.2025 at 12:23:03. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Problema e că nici nu sunt slujbe acolo, nici nu se avansează rapid, adică maxim până pe 25 Dec anul viitor să fie gata, tot o ținem într-o inaugurare, deschidere închidere care enervează deja. Bisericile sunt făcute să se slujească în ele.
|
|||
|
|||
|
Totuși nu găsesc nicăieri când va fi deschisă Catedrala pe viitor, sau cât ar mai fi blocată de lucrări ?
Mi se pare foarte utilă informația pentru cei care sunt din afara Bucureștiului și au drum prin oraș și ar vrea să viziteze. Văd doar două opțiuni - dacă nu sunt bani de continuarea lucrărilor mai bine să fie deschisă și așa vreo 12-14 ore pe zi, Patriarhia pierde cu fiecare zi de nevizită inclusiv donații. Dacă mai e puțin și sunt bani, să se lucreze în 3 schimburi pt a nu mai fi închisă mult timp, e ca o investiție care nu ajunge la beneficiari.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 15.01.2026 at 14:34:51. |
|
|