![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nicăieri în lume, într-o țară ortodoxă nu te lasă nimeni vreo 2 săptămâni să treci creanga prin ALTAR cu mâinile în buzunar, plescăind gumă, ca și cum ești în gară sau aeroport, ai văzut că treceau și asiatici și oameni de prin țări eterodoxe, catolici din Sardinia, probabil și greco-catolici și neoprotestanți, musulmani, budiști, hinduiști. E bine că s-a mai prelungit, doar în ideea ortodocșilor din țară de la distanțe mari Bihor, Arad, Timiș, Maramureș plus cei din diaspora pt care drumul e foarte lung, anevoios se poate solda cu accidente, ispite, neodihnă. Să nu uităm că nu e un muzeu acolo, ci un lăcaș activ de slujbe, nu cred că mai sunt la interior lucrări care să necesite închiderea pe câteva luni, probabil vor fi anumite culoare închise pe durată scurtă, determinată. Din ce am văzut mai e de pictat spre ieșire, sunt goi pereții, de pietruit esplanada din față străjuită de porticuri plus totul pe o rază de cerc în jurul Catedralei, plus de ridicat de la 0 clădirile care vor străjui celelalte 2 laturi - opuse porticurilor, unde vor fi cazați pelerini și clerici, două circuite separate. Nu știu dacă la subsol sau la alte instalații mai au de făcut ceva, se vorbea și de vedere panoramică din lift la un moment dat.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 29.10.2025 at 22:42:48. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Referitor la cei care mesteca guma, sau manaca ceva in timp ce trec prin Altar nu te ingrijora frate. Poate chiar este mai bine ca cineva din spate care a consumat usturoi ca sa nu ia guvidul din mers si-ti sufla in ceafa sa aibe o respiratie de pepermint decat de usturoi semidigerat. In rest, Doamne Ajuta, sa vina toate denominatiunile pamantului sa primeasca binecuvantarea lacasului acesta sfant. Portile de primire si convertire la Ortodoxie pentru cine doreste si simte ca asa este mai bine pentru el si ai lui sunt larg deschise. Noi nu suntem un Club select cum in mod eronat si parerea mea, prostesc, considera/viseaza unii. Viata reala insotita de curiozitatile ei specifice acestor vremuri tulburi ne mana de la spate si ne face sa regandim anumite tipare in care am incremeneit, evident insa fara sa schimbam dogma sau Traditia sau Invataturile Sfintilor Parinti! Astfel doritorii trebuie doar sa-i zica parintelui: " Vreau sa ma botez in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh" Atat! Toti "defectii, stricatii de lume si viata, drogatii, suferinzii, strambii, chiombii, ciudatii, neintelesii", suferinzii cu probleme cronice, trans-sii imbracati in straie de femeie sau barbati, la cererea lor si din dorinta lor arzatoare de schimbare GRADUALA, PAS CU PAS in bine ar trebui sa fie alaturi de noi la Liturghii si cand doresc Ei, incet incet, fara presiune, sa participe la Sfintele Taine, Masluri asa cum am avut ocazia sa vad cu ochii mei!... In cazul lor, nu trebuie uitat ca la fel, de-a lungul unei perioade lungi de transformare in amarati, nenorociti( Doamne fereste!) robi ai nenorocirilor si belelelor oferite lor de viata, in starile infernale in care au ajuns, la fel si revenirea la o viata curata deasemenea ia foarte mult timp si rabdare. Nimic, nici o minune nu se va intampla peste noapte. Cine zice ca se poate schimba cat ai bate din palme, bate campii.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 30.10.2025 at 16:18:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Auzeam de la cineva care stă pe lângă Catedrală că s-ar fi scăpat pe ea o femeie în vârstă, în spațiul Bisericii, sper totuși că nu chiar în altar, nu e de râs, dar probabil tocmai frenezia „să trecem prin altar” generează eforturi peste puteri la unii oameni. Punctul doi e că unii vin ca la muzeu, gură cască, fără sentiment religios de pioșenie, închinăciune, nu e posibil așa ceva.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 30.10.2025 at 20:38:26. |
|
|