![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Acum că am făcut această expunere de ansamblu asupra evenimentelor de pe teritoriul actual al României de acum începând cu acum aproximativ 800 de ani și mergând până acum 40.000 de ani,este timpul să scoatem Asul din mânecă și să-l jucăm fiindcă este efectiv o miză globală aici.
Am pomenit atunci când ne plimbam prin Moldova,acum 6800 de ani,care era cea mai dezvoltată așezare din lume, alaturi de întregul teritoriu locuit de Civilizația CUCUTENI,care se întindea până în Ucraina, că cu 500 mai devreme se întâmplă ceva mai fascinat chiar. Hai sa ne “teleportăm” acum 7300 acum in Transilvania, fiindcă am inceput in Vestul Țării,am mers in Moldova,peste tot era “civilizație,iar în Transilvania vom găsi ceva care nu doar că este Civilizație. Ajungem in teritoriul actual al județului Alba, undeva intre Alba-Iulia și Orăștie în localitatea numită astăzi Tărtăria. Acolo era ceea ce se numește Cultura Vinca Turdaș, însă despre asta vom discuta separat. Totuși putem menționa câteva aspecte cheie ale acestei culturi. Dacă CUCUTENI erau artiștii și aveau acele Mega Orașe. Vinca Turdaș erau mai pragmatici și erau orientați spre “tehnologie”. Vinca se întindea pe teritoriul actual al Serbiei,spre Ungaria, Bulgaria și România,deci era destul de vast. Însă descoperirile arheologice esențiale au fost la Vinca (Serbia) și Turdaș (Romania). Practic cultura Vinca a dezvoltat extracția și prelucrarea cuprului. Deasemenea au construit niște statuete extrem de “extraterestre” cu ochii mari , triunghiulari și măști. Iar dacă vorbim strict despre tăblițele de la Tărtăria,ei bine acestea sunt în număr de 3 , descoperite într-un mormânt, alături de o femeie,care se consideră că era o preoțească a spiritualității sau sistemului lor Religios. Am putea concluziona că erau niște simboluri de ordin religios. Acuma desigur că există controverse, fiindcă au apărut cu 1000 de ani înainte de cele sumeriene, considerare cel mai vechi “scris” din lume. Însă dacă admiți că cel de la Tărtăria este într-adevăr “scris” atunci zgudui din temelii istoria lumii. Desigur acest episod din genealogia poporului nostru și inclusiv genealogia lumii actuale trebuie tratate separat și pe cât posibil fără a cădea prea mult în conspiraționism. Însă, dragii mei,datele sunt mult prea evidente,și toate converg spre același lucru. Adică am oferit evenimente singulare și independente unul de celălalt,din locuri diferite,din timpuri diferite, toate pe teritoriul actual al țării noastre și toate sugerând același lucru. Asta nu-i conspiraționism, nu-i naționalism, nu-i istorie fabricată, nu-i Daniel Roxin cu dacii lui, nu-i Hașdeu cu tăblițele lui de la Sinaia,fabricate și ele, nu-i altul cu Iisus a fost român, nu-i Georgescu cu conștiința lui națională și teoriile lui din evul mediu etc. Ce am spus în postările ulterioare este pur adevăr ISTORIC,REAL,care demonstrează tot ce aceste superstiții,mitologii, conspirații și naționalisme fanteziste încearcă să construiască pe un analfabetism cronic. Nu-i nevoie să ne inventăm o istorie, când avem una dintre cele mai bogate de pe glob. Pur și simplu trebuie să ne-o descoperim pe aceasta, să o studiem, să o înțelegem etc.