Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.04.2026, 18:22:42
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Florile, sau Intrarea în Ierusalim, pentru mine deși este o sărbătoare de practic ieșire din Postul Mare, rămâne o sărbătoare care mă lasă cu un gust amar.

Citind din Evanghelie, vedem cu amărăciune și tristețe sfâșietoare cum același popor care și aruncau hainele, veșmintele în fața Mântuitorului nostru călare pe măgăruș, ACELAȘI popor îl va trăda FIX PESTE TREI ZILE.

Nu mai mult, ci 3 TREI ZILE!!

În trei zile poporul l-a trădat, strigând ca descreieratii RASTIGNITI-L!!!…asta vorbind de iubire pentru Hristos, și vai ce bine este sa rupem ramuri de salcii pentru a celebra profunda noastră iubire.

Care iubire?

Oare noi în locul lor, cum am fi procedat?

Lumea aștepta de la el să devină Eliberatorul lor de sub jugul roman, este adevărat, însă oare faptul ca Iisus s a declara apolitic refuzând să fie liderul luptelor lor lumești înseamnă ca poate fi trădat și ucis?

Continuând s citim Evanghelia, ce vedem imediat după Intrarea Domnului în orașul sfânt. Faptul ca Iisus nu face altceva, nu face baie de popor, ci se duce direct în Templu pentru a se ruga.

În schimb ce vede el acolo? Vânzători și Cumpărători cărora pe loc a început să le răstoarne mesele.

Noi ce am făcut astăzi în curtea bisericii? am fost foarte politicoși cu vânzătorii, să nu cumva să i deranjăm din activitățile lor comerciale.

În aceste condiții oare mai putem noi aștepta ca Dumnezeu să ni se adreseze direct?

Prin:
Vindecări
Prooroci
Minuni

Unde sunt acestea în rândul nostru?

Unde sunt vindecările miraculoase, unde sunt minunile, de ce nu mai avem Prooroci?

Așteptam în pace și cu multă răbdare.

Doamne ajută! Deși de astăzi, NU MAI ESTE DESPRE NOI!

Gata, s a terminat cu Doamne miluiește- e PE NOI, PE MINE, PE BUNICA.

DE ASTĂZI, s nu uita am c pana Duminică viitoare de Paști, ESTE DESPRE MÂNTUITOR. Gândurile noastre, rugaciunile, meditațiile, conversațiile, se vor îndrepta NUMAI CĂTRE EL și suferința Lui.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2026, 20:14:13
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Pentru mine această Sărbătoare, numită Învierea Domnului sau Paștele (care este de origine iudaică) nu înseamnă altceva decât accesul la RAI și apropierea Împărăției Cerurilor!

Nimic altceva!

Restul este marketing religios și tradiții umane!

Nu le condamn, însă nu le mai prea consum, fiindcă simbolismul a depășit din păcate Esența!

Am început să re(citesc) cu mai multă atenție Profetul Ieremia.

Dacă Pavel a fost numit apostolul neamurilor,ei bine Adonai l-a numit pe Ieremia profetul neamurilor.

N-am reușit să merg decât câteva capitole și m-am tot oprit .

Practic eu folosesc întotdeauna mai multe variante de traducere când studiez Biblia, inclusiv variante in engleză și traduceri direct din versiunile evreiești Tanakh.

Băi dar are un limbaj extrem de “licențios”, adică nu-și mai scoate poporul din termenul “curvă” câteva capitole.

Practic Adonai /Dumnezeu vorbește direct prin Ieremia.

Bine că nu-și insultă doar poporul dar indirect și toate celelalte națiuni și zeii lor și obiceiurile lor.

Iar poporul său este acuzat că oriunde a fost s-a dedat la obiceiurile celelalte popoare,s-a închinat la zeii lor,etc.

Practic din trei ,patru fraze Dumnezeu, anihilează prin Ieremia întreaga Planetă.

Eu când citesc asemenea fraze mă ia cu dureri de cap,îmi crește tensiunea și degeaba iau toate sedativele și ascult toate mantrele că nu-mi trece…

Fiindcă fierbe Dragonul și clocotește ăla pe care îl tot țin sigilat în mine .

Și logic de la Ieremia am ajuns la Biblia Satanică a lui LaVey,unguru nostru cu origini în Transilvania.

Mare cititor de Biblie a fost și ala fiindcă practic inversează tot ce spune Biblia.

Da, foarte original Satanismul,cel puțin laveyian.

În fine las dezgustat și Biblia Satanică, practic varianta in limba română este tradusă paradoxal de un preot ortodox.

Și ajung la altă traducere a unui alt preot ortodox,din Baghavad Gita, un text sacru al hinduismului.

Fac mereu asemenea treceri din una in alt strict comparativ, să văd cum se aude vocea lui Dumnezeu,din diferite tradiții, religii, cărți sacre etc.

Cu Coranul nu fac la fel,acolo de obicei trebuie să am o anumită stare de stabilitate, fiindcă este un text mai aparte, și nu-mi permit să îl abordez sau să-l comentez fiindcă totuși dacă mă scap și postez interpretări, chiar și pe un forum, poți deveni “pasabil de moarte”,și totuși în viitor as dori sa viziteze și țări islamice.

Revenind la Ieremia….

Merg sa continui studiului aprofundat al lui, fiindcă stau uneori ore întregi doar pe un pasaj, până văd traducerea din mai multe unghiuri.

Țin să precizez că nu stăpânesc nici ebraica, nici greaca, deși le-am studiat în facultate până la punctul unde puteam citi și înțelege alfabetul, dar cu siguranță va trebui la un momentdat să mă apuc serios de ele,deci folosesc instrumente de traducere,sau traduceri în engleză direct din ebraică acolo unde traducerile in română nu mă mulțumesc.

PS

Oricum mai am o "bombă",dacă toată lumea se bombardează azi, și n-am lansat-o încă, poate și din teamă, poate n-am fost pregătit.

Adică chiar dacă sunt simple postări pe forum,aceste ideei rămân și indiferent câta vizibilitate au, odată "spuse" , exprimate, formulate,au o identitate a lor,și cresc.

N-am lansat -o deasemenea din cauza faptului că a trebuit să studiez mult, să procesez mult, să lupt mult, până să pot stăpâni ceea ce ce vreau să exprim, să înțeleg, să VĂD,clar.

Logic că se leagă de tot ce am scris până acum,și este o continuare firească.

Însă impactul real a ceea ce ce voi spune este unul destul de imens.

Nu-mi aparțin neapărat acele idei,dar le-am legat în așa măsură încât să-mi aparțină cel puțin interpretarea,formularea etc.

Ce vreau eu,este sa "traduc" cât mai bine acele informații încât să poată fi recepționate ușor de oricine.

Însă vreau deasemenea să fie un echilibru între cât de mult ajută și cât de mult distrug.

Fiind "bombă" clar impactul distructiv este imens pentru o anumită parte,și din păcate colateral pentru cei care fac deasemenea parte din "țintă".

ATENȚIE!

Vorbim despre o "bombă" informatică, atât,nimic altceva, că nu-s terorist:))

Aceste idei au fost mereu vehiculate subtil,mai ales în mass-media , in filme, în presă etc.

Întotdeauna mai degrabă în cadre ficționale, in zona apocrifă,erezie, conspirație etc...

Însă deși riscul este mare,voi alege calea grea, dură,de impact și logic încă lucrez la acest proiect.

Îmi cer iertare anticipat celor care vor citi,se vor recolta,se vor sminti,se vor înfuria,vor vedea în mine un agent al Antihristului etc.

Chiar dacă la scară mică, aici pe un forum...

Însă trebuie să o fac....

Last edited by Seraphim7; 05.04.2026 at 21:13:35.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2026, 22:29:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Practic Adonai /Dumnezeu vorbește direct prin Ieremia.

Bine că nu-și insultă doar poporul dar indirect și toate celelalte națiuni și zeii lor și obiceiurile lor.

Iar poporul său este acuzat că oriunde a fost s-a dedat la obiceiurile celelalte popoare,s-a închinat la zeii lor,etc.

Practic din trei ,patru fraze Dumnezeu, anihilează prin Ieremia întreaga Planetă.

Eu când citesc asemenea fraze mă ia cu dureri de cap,îmi crește tensiunea și degeaba iau toate sedativele și ascult toate mantrele că nu-mi trece…

Fiindcă fierbe Dragonul și clocotește ăla pe care îl tot țin sigilat în mine.
Fierbe dragonu' ?
Păcat că ai ajuns pe tratament și ești tânăr, episodul acela cu fobia de câini a amplificat consumul de sedative sau tu luai cu ani de zile înainte ?

Oricum nu cred că ne mai surprinde în sensul de sminteală ce postezi, ciudat e că ai râvnă doar în momente cu încărcătură spirituală pt ortodoxie Postul Paștelui, Nașterii Domnului, dar nu te apucă prin alte sărbători iudaice, etc.
Vechi 05.04.2026, 22:43:37
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Nu-i vorba de chestii clinice, că nu-s nebun:)

Pur și simplu vorbesc deschis despre problemele mele...

Adică consumul de alcool este general acceptat, inclusiv Biblic, creștine, bisericesc, social etc.

În ce scop?

SEDATIV!

Să te facă să te simți bine,să te relaxeze,să te detensioneze,nu?

Eu, așa cum am spus am renunțat la alcool, reducând treptat, fiindcă am avut perioade în care consumam destul de mult și des,și mai pierdeam controlul.

Așa că am trecut la metode mai safe,de a face față problemele, stresului,de a mă relaxa,detensiona etc.

Nu sunt pe niciun tratament momentan,pur și simplu am avut un lanț de probleme medicale in urma cu câteva luni, legate de palpitații, hipertensiune,dureri de spate,care coborau pe picior, probabil hernie etc,cap fierbinte, presiune în ochii etc...

Dar le-am depășit....

Cât despre sedative,da mai iau ocazional când nu dorm nopțile, când nu-mi pot opri gândurile etc.
Vechi 05.04.2026, 23:22:26
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-i vorba de chestii clinice, că nu-s nebun:)
Știu, și văd, câteodată pare că te enervezi fără motiv întemeiat, parcă te consumi prea mult.

Citat:
Adică consumul de alcool este general acceptat, inclusiv Biblic, creștine, bisericesc, social etc.

În ce scop?

SEDATIV!

Să te facă să te simți bine,să te relaxeze,să te detensioneze,nu?
Nu ar trebui să legăm alcoolul de detensionare, după devine un obicei cu repetiție și o metodă de coping și așa apare dependența.

Citat:
Eu, așa cum am spus am renunțat la alcool, reducând treptat, fiindcă am avut perioade în care consumam destul de mult și des,și mai pierdeam controlul.
E foarte bine că ai scăpat, dar oare cum de ai dat în alcool, doar ca să detensionezi/relaxezi ?
Nu mai bine nu te apucai, ca să nu intre impulsul acela necontrolat de a bea ?

Citat:

Cât despre sedative,da mai iau ocazional când nu dorm nopțile, când nu-mi pot opri gândurile etc.
Dar tu ai tratament de la doctor să iei, sau iei tu consultând sfaturile unor apropiați și AI-ul Gemini cum ai spus mai de mult ?
E același principiu cu alcoolul, folosind sedativele în toate momentele grele, se creează o dependență sau un refugiu în ele și te înlănțui în ele cum vin greutăți te cufunzi în ele.

Ai încercat să iei melatonină sau ceva mai ușor pt somn ?

Știu că există tot felul de încercări date de vrăjmașul ca să strice liniștea omului îi ia somnul, există Rugăciune specială la moliftelnic, ar trebui să soliciți unui preot încercat să-ți citească:

La capitolul:

Molitfe și rugăciuni la neputințe și boli:

Rugăciune la bolnavul care nu poate dormi .../320

Nu pun textul fiindcă nu avem voie să citim noi mirenii din moliftelnic, dar poți ruga un preot să te ajute citindu-ți o rugăciune de dezlegare.

Last edited by Iorest; 06.04.2026 at 08:59:39.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2026, 23:47:35
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Apropo de trendul COLA, și restul de carbogazoase ultra dulci.

Am deja câteva cunoștințe bărbați și femei care DOCUMENTAT, CU TESTE DE DENSITATE și au făcut praf sistemul osos, așa ușurel, cu determinare, în timp.

La 55 de ani sunt cu soldurile făcute praf. Când s au făcut intervențiile chirurgicale de înlocuire a șoldurilor și de-asemenea și a rotulelor de la genunchi, doctorii cu stupoare au realizat ca practic nu au de ce să se ancoreze, deoarece țesutul osos mai peste tot este Schwaitzer, poros, sfărâmicios.

Apropo de dragostea românului pentru capcana vestică numită COLA, acum mai nou cea, care cică este ZERO zahăr, mecanismul de dezlocare a Calciului din oase fiind același și în acesta.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2026, 08:25:05
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Apropo de trendul COLA, și restul de carbogazoase ultra dulci.

Am deja câteva cunoștințe bărbați și femei care DOCUMENTAT, CU TESTE DE DENSITATE și au făcut praf sistemul osos, așa ușurel, cu determinare, în timp.

La 55 de ani sunt cu soldurile făcute praf. Când s au făcut intervențiile chirurgicale de înlocuire a șoldurilor și de-asemenea și a rotulelor de la genunchi, doctorii cu stupoare au realizat ca practic nu au de ce să se ancoreze, deoarece țesutul osos mai peste tot este Schwaitzer, poros, sfărâmicios.

Apropo de dragostea românului pentru capcana vestică numită COLA, acum mai nou cea, care cică este ZERO zahăr, mecanismul de dezlocare a Calciului din oase fiind același și în acesta.
Nu știu ce să zic, cred că și Schewppes Kinley e îmbuteliat tot de compania Cola, tu zici că și de la acestea te strici la cartilaje ?

Fanta, Cola, Pepsi etc, nu le beau decât rar, posibil la energizante să fie dauna și mai mare, ce meserii aveau, stăteau la birou sau lucrau fizic ?

Calciul se poate fixa în oase și prin activitate fizică moderată, ridicat greutăți etc.

Colagenul parcă e suplimentul pt cartilaje, dar și din activitate sportivă intensă poți să-ți distrugi articulațiile, mi-a zis cineva care a făcut baschet de performanță, jucat și în divizia B, că era praf la articulații înainte de 40 de ani.

Thread Tools
Moduri de afișare