![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, mustul esta tot vin, dar nefermentat. Din cate stiu, in limba greaca (limba in care a fost scris Noul Testament), atat pentru vin cat si pentru must se folosea acelasi termen: "tyros" - care semnifica zeama de strugure (fermentata sau nefermentata). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana la transformare, avem de-a face doar cu paine si vin. Dupa transformare, prin interventia Duhului Sfant, avem de-a face cu Trupul si Sangele lui Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
“Spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi” – MIRUNGEREA; “Auzului meu vei da bucurie si veselie, Bucura-se-vor oasele cele smerite” – TAINA SFANTULUI MASLU “Intoarce fata ta de catre pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le” – TAINA SPOVEDANIEI “Inima curata zideste intru mine Dumnezeule si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele” – TAINA IMPARTASANIEI “Nu ma lepada pe mine de la fata ta si Duhul tau cel Sfant nu-L lua de la mine” – TAINA CASATORIEI Din cauza multor pacate mari, omul e lepadat de Dumnezeu si-l paraseste si Duhul Sfant; dar cel mai mult din cauza desfranarii. De aceea a randuit Dumnezeu aceasta TAINA. “Da-mi mie bucuria mantuirii tale si cu Duh stapanitor ma intareste” – TAINA PREOTIEI |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertarea pacatelor se face, insa, prin saacramentul spovedaniei, pentru ca: "Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. " |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a vrut de la inceput un neam de preoti care sa mijloceasca intre pagini si El. Asta a fost chemarea pt evrei . Dupa momentul crucii ,preotia a trecut spre toti credinciosii ,dar in sensul preotiei lui Melhisedeh. Spovedania poti sa o faci in fata lui Dumnezeu sau unei persoane de incredere sau cel mai bine persoanei careia i-ai gresit. Iertarea in schimb o poate face numai Dumnezeu. Versetul care l-ai postat are legatura cu organizarea din biserica ,nu cu iertarea pacatelor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doctrina NP aparuta dupa 1600! |
|
|||
|
|||
![]()
"Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S'a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului prea sfînt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul." (Evrei 8:1-2)
Doctrina aceasta "neoprotestantă" este apărută de aproape două milenii, este deci mai veche decât însăși ortodoxia! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa trecem la aspecte mai concrete. Sa luam mai exact exemplul postat de dvs.: cum explicam cu Vechiul Testament invatatura crestina "iubiti pe vrajmasii vostri" (in contrast cu invatatura "ochi pentru ochi"). Ca sa pot fi mai limpede, mai dau un exemplu de contrast: in Deuteronom cap. 24 se vorbeste despre posibilitatea ca barbatul sa de "o carte de despartire" nevestei, intr-un mod destul de usor. In Evanghelia dupa Matei, cap. 19. Domnul Iisus Hristos ne invata ca despartirea dintre sot si sotie poate avea loc numai din pricina de curvie: "Eu insa va spun, ca oricine isi lasa nevasta, in afara de pricina de curvie..."(Matei 19:9). Cum se explica acest contrast? Caci, Biblia este un tot unitar. Si Vechiul Testament si Noul Testament reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu. "Din pricina impietririi inimii voastre a ingaduit ..." "Dar la inceput nu a fost asa" spune Domnul Iisus Hristos. Erau anumite reguli civile si administrative specifice poporului evreu. Cand trebuie sa argumentez cu Vechiul Testament o invatatura precum "iubiti pe vrasmasii vostri", nu caut in ceea ce era specific evreilor ci ma duc sa vad cum "era la inceput". Pot gasi dovezi de iubire a vrajmasilor si in ceea ce i-a invatat Dumnezeu pe evrei referitor la misiunea lor printre popoare. Banuiesc ca prin problema ridicata ati incercat doar sa-i puneti in incurcatura pe protestanti cu metoda lor de a explica Biblia cu Biblia. Cred ca nu v-ati indoit nici o clipa ca Dumnezeul plin de dragoste infatisat in Noul Testament este acelasi Dumnezeu din Vechiul Testament. Daca doriti sa gasesc versete pentru a argumenta cu Vechiul Testament invatatura "iubiti pe vrajmasii vostrii", am sa incerc sa o fac. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=Teal],,Banuind ca la subiectul Sfanta Impartasanie au fost epuizate aproape toate argumentele, si fiecare poate judeca si alege, ma gandeam sa trec la o alta problema pe care ati ridicat-o: metoda de a explica Biblia cu Biblia. Consider ca este cea mai buna metoda de a intelege corect Sfanta Scriptura. Daca vreti sa sugerati o metoda mai buna, si anume scrierile Sfintilor Parinti, vreau sa va spun o constatare. Scrierile Sfintilor Parinti au credibilitate partiala, chiar si in lumea ortodoxa. Bogadan Mateciuc, nu mai stiu in ce lucrare (dar pot gasi), facea afirmatia ca si Sfintii Parinti pot gresi. Aceeasi afirmatie, a facut-o pe acest forum, un participant destul de pregatit (Iustin 32), cand a fost vorba de o invatatura a Sfantului Iustin Martirul.,,
[COLOR=Black]Ai uitat ca si Imparatul si profetul David a gresit; si inteleptul Solomon asemenea; si Sfantul Apostol Petru si Sfantul Apostol Pavel au gresit. Din cuvintele tale pline de intelepciune atotcunoscatoare a tainelor Bibliei inteleg ca doar Dumnezeu si voi adventistii nu gresiti in talcuirea Bibliei. Asa sa fie??? ![]() [/COLOR] |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|