![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca e foarte bine daca ati reusit sa tineti toate astea, dar eu insist pe ideea ca fiecare ar trebui sa decida singur sau impreuna cu dohovnicul ce nevointa vrea sa primeasca, dupa puterile lui; postul nostru (in sens larg) trebuie sa ramana totusi o taina intre noi si duhovnic si Dumnezeu. Iar scopul ascezei nu este asceza in sine, ci roadele ei: simplitatea, infranarea etc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca e gresit sa "le pretinzi". Tanarul va fi cu adevarat feciorelnic numai daca si el doreste asta, si aici trebuie lucrat de fapt, inca de cand e copil. Iar parintii sa se foloseasca de orice prilej ca sa le arate ca intr-adevar, fecioria pana la casatorit e un lucru bun, de dorit, care il va ajuta mult in viitoarea casatorie, ca e un lucru pe care Domnul il iubeste si ca e important sa tina la asta etc. Dar trebuie neaparat ca tinerii sa aiba libertate. Postul (de orice fel) e adevarat numai cand se face in libertate deplina.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu sunt mama de baieti si sunt terifiata de ideea ca ar putea sa se comporte neadecvat in relatiile cu fetele.. mai ales ca sunt frumusei si pe cel mare au inceput sa-l sune fete acasa inca din clasa intai! Eu m-am gandit in fel si chip cum sa fac sa nu fie afectat de libertinajul de azi. De la lipsa televizorului, limitarea accesului la muzica de azi (pt ca intelege versurile!), limitarea drastica a accesului la internet, nu cumpar ziare/reviste pt ca imaginea femeii este terfelita etc.. si bineinteles incerc sa controlez si mediul familial (nu incurajez glume usuratice cand vin straini in casa, deturnez discutiile / barfele nepotrivite pt urechile copiilor etc.. sunt o gazda groaznica, dar asta este situatia)... Din experienta mea: nu copiii sunt problema, ci adultii! Adultii nu sunt in stare sa se comporte/ vorbeasca decent, dau un exemplu negativ copiilor prin conduita lor. Apoi ne plangem, ca ce sa-i faci, nu poti limita "libertatea" tanarului etc... Dar exemplele le-a avut in propria familie (poate nu parinti, dar bunici, unchi, matusi, prieteni de familie etc + atitudinea "intelegatoare" a parintilor fata de imoralitatea altora) Din multe puncte de vedere caderea copiilor se datoreaza parintilor! De aceea nu cred ca trebuie sa ascundem dupa o falsa generozitate, aceea de a nu ingradi copiilor "libertatea". |
|
|||
|
|||
![]()
Exista o diferenta intre castitate si abstinenta ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu pot sa inteleg genul acesta de argumente " suntem pacatosi, am gresit, nu m-am putut indrepta pana nu mi-a venit vremea, deci stiu ca nu are rost sa astept de la tineri abstinenta etc..." M-ai zapacit cu "pacatele" tale. Si eu sunt pacatoasa, am facut destule chestii justificate in capul meu de "iubire", iar busola mea morala nu prea functiona in tinerete, nu aveam nici rusine, nici regret (dar nici nu a fost cineva care sa ma indrume ce sa fac!) Dar asta nu este in nici un caz un argument ca nu are rost sa spui tinerilor sa nu desfraneze ca oricum nu se pot stapani. Sunt destui tineri care au viata mai curata decat ne putem imagina. Noi suntem batrani, prea pervertiti in gandire si prea obisnuiti cu pacatul, de aceea nu putem intelege ca exista altceva, este posibil altceva de la varste fragede. |
|
||||
|
||||
![]()
Anna21 are sens ceea ce spui!Depinde cine sunt modelele copiiilor,cine se afla in preajma lor.Problemele tinerilor sunt create de insasi probleme ale familiei lor.
Este trist ca parinte fiind sa aduci o contributie negativa unei generatii care va duce mai departe ,succesiv acelasi pacat.Tu ca batran te poti indrepta dar ce garantie ai pt fiul/fiica ta sau nepoti?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Prin "castitate" înțeleg inexistența legăturii sexuale în afara căsătoriei. Prin "abstinență" înțeleg inexistența legăturilor sexuale.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Credința, nădejdea și dragostea sunt obiecte mai presus de fire ale puterilor sufletului, prin care sufletul ajunge la unirea cu Dumnezeu." ATI AUZIT!!!! Mai presus de fire!!! Deschideti usa sa auda si ALTII! |
|
|||
|
|||
![]()
Off Topic:
Să nu fim doar creștini cu numele! „Ne numim creștini, dar ducem crucea târâș și-am fi tare bucuroși să scăpăm de ea. Creștin este acela care, cât este cu putință omului, Îl imită pe Domnul Hristos: prin cuvinte, prin fapte și prin gânduri”. „Numai atunci când omul se jertfește, se înrudește cu Hristos, pentru că Hristos este Jertfă”. „De noi atârnă cei de mâine, de felul cum vom ști să le dăm locul, așa vor veni”. Filmuletul care m-a ispirat. Mai multe detalii in articolul Mesaje din trecut. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucuria crestina | NECTARIE | Generalitati | 8 | 06.01.2011 18:54:50 |
Iubirea crestina | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 03.12.2010 21:12:14 |
Credinta crestina si musulmanii | ana macovei | Intrebari utilizatori | 4 | 07.09.2010 00:21:26 |
eu crestina el musulman | Carine | Generalitati | 60 | 03.08.2010 22:06:28 |
HOMO-sexualitatea si bolile contagioase | cozia | Homosexualitatea | 31 | 15.05.2007 20:40:05 |
|