![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce e f urat? Ca sunt mantuit? Asta e un lucru minunat nu urat. Dar tu nu ai avea cum sa intelegi pentru ca nu esti nascuta din nou. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fior rece pentru ce? Nu mi=ai zis de ce e aberatie faptul ca am afirmat ca sunt mantuit?Adu-mi un argument. |
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
"Și știm că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemați după voia Lui; Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, mai înainte i-a și hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi născut între mulți frați. Adam a stricat imaginea lui Dumnezeu si de aceea era necesara jertfa lui Hristos pentru a restabili asemanarea cu Hristos. Citat:
Un exemplu simplu,care din pacate e f raspandit in Romania, e urmatorul: ma botez, cresc, traiesc in pacat. Unde vezi restaurare aici? Nicaieri. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Corect, nu frica trebuie sa ne motiveze ci dragostea pentru Dumnezeu. Citat:
Citat:
Citat:
Faptul ca eu ma consider mantuit nu e o dovada de mandrie, cum cred unii aici pe forum, ci e o recunoastere a ceea ce a facut Dumnezeu pentru mine si faptul ca am acceptat mantuirea care mi s-a oferit in dar. Dupa cum vezi, gloria e doar a Lui, eu nu am nici un merit in mantuirea mea. Absolut nici unul. Atunci care ar fi motivul de mandrie? Toata gloria si slava sunt ale lui Hristos, caci El e cel ce m-a mantuit. Citat:
Nu intelegi un lucru evident, unirea cu Dumnezeu e la nivel spiritual nu fizic. Presupunand ca versetul respectiv se interpreteaza asa cum sustii tu, apare o problema. Si anume faptul ca e suficient sa te impartasesti o data si nu mai ai nevoie de alta impartasanie. Asa ar afirma versetul din Ioan 6:35 "Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. " Daca nu mai flamanzesc si nu mai insetez niciodata de ce trebuie sa ma impartasesc iar? Citat:
Citat:
Citat:
Iuda s-a impartasit si nu l-a ajutat cu absolut nimic. [quote=delia31;265795] Nu avem inca certitudini ( decat a mantuirii obiective), stim ca suntem neputinciosi in fata unui asemenea scop si avem doar nadejdea in iubirea Lui ca pe cele neputincioase ale noastre o sa le plineasca El. Be blessed [/QUOTE Eu am certitudini: [b]Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică. [b] Ce poate fi mai clar de atat? Daca eu mi-am pus increderea in El Sf Scriptura ma asigura ca sunt mantuit. Nu face nimic pentru postare, de aceea suntem aici, sa discutam :). |
|
||||
|
||||
![]()
pai ai vazut rezultatul,dar te rog sami refomulezi topicul care lam scris si nu tia placut,cum trebuia sa fac,ca sa vezi cat de convingator ca nu are nevoie de de Tainele ale Spovedaniei fara preot si fara Taina Impartasanie,un om cu pacat ar trebui sa accepte aceste doua vindecatore de suflet care numai cu namol plin de pacate.
Last edited by vidoveczandrei; 03.07.2010 at 17:14:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Poti sa arati ce spun Sfintii Apostoli despre Maica Domnului? Asta, numai daca invataturile lor conteza pentru tine. |
|
|||
|
|||
![]()
Noi ORTODOCSII nu avem lucruri in comun cu sectarii, indiferent din ce secta ar face parte. Cu ortodoxia nu merge si asa si asa; ori esti ortodox, adica crestin, ori nu esti ortodox; restul este de la diavolul.
Last edited by kesarion_breb; 03.07.2010 at 20:26:07. Motiv: corectura |
|
||||
|
||||
![]()
bine zis :)
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=zorobabel;265902]
Mantuirea obiectiva nu are nici o valoare pentru un om daca nu este insotita de mantuirea subiectiva. Adica pentru mine degeaba a murit Hristos daca eu aleg sa traiesc in pacat si ii intorc spatele. Deci afirmatia ca Hristos ne-a restaurat tuturor CHIPUL stricat e gresita. Restaurarea se poate face numai si numai in cazul mantuirii subiective. Un exemplu simplu,care din pacate e f raspandit in Romania, e urmatorul: ma botez, cresc, traiesc in pacat. Unde vezi restaurare aici? Nicaieri. dupa cum am spus si mai sus, un om care intoarce spatele lui Dumnezeu nu e mantuit. @zorobabel am specificat clar ca mantuirea obiectiva e strict legata de mantuirea subiectiva. mantuirea obiectiva e mana intinsa a lui Dumnezeu catre noi iar mantuirea subiectiva e mana noastra intinsa catre El. Dupa pacatul adamic, toti oamenii se nasc cu chipul stricat dar toti aceia care se boteaza in numele Sf. Treimi redobandesc chipul restaurat de Hristos. Deci tuturor ne-a restaurat chipul, dar depinde daca il primim si il actualizam. De aceea in Biserica Ortodoxa se boteaza copiii mici ca sa redobandim chipul. adica un copil mic care se boteaza e pus in mana lui Dumnezeu (de parintii si nasii lui). Asta e esential dar nu suficient. E esential, ca nu cumva sa moara nebotezat - ,,de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in Imparatia cerurilor,,. Hristos a restaurat starea de chip a intregii umanitati, starea lui Adam de dinainte de pacat. el a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu in scopul ajungerii la asemanare prin dobandirea virtutilor. De abia dupa ce ne botezam avem din nou chipul, dar asta nu inseamna ca suntem gata mantuiti, ci doar mantuibili. de acum incolo, depinde de fiecare cum ajunge la asemanare. Daca dupa ce crestem, ne desfacem singuri de mana Lui, Dumnezeu nu ne tine cu forta, nu ne obliga, il doare dar ne respecta libertatea. Si daca ne dam seama ce prosti suntem si ne venim totusi in fire, cand ii intindem din nou mana, evident ca ne primeste. cei botezati care traiesc in pacate fara sa le pese de mantuire, sunt deocamdata doar in postura de a-L tine pe Dumnezeu cu mana intinsa. sincer vorbind, care dintre noi poate zice ca vietuieste in afara de pacat? Fiind botezati, li s-a sters pacatul stramosesc, insa nu inseamna ca ei nu pot fi mantuiti si ca nu ii pot intinde din nou mana lui Dumnezeu. toti suntem in postura asta. pana la ultima suflare, Dumnezeu ne tot trimite semne sa ii intindem si noi mana. El ii primeste si pe cei din ceasul intai si pe cei din ceasul al 12-lea. vezi pilda cu lucratorii viei si exemplul cu talharul de pe cruce. in limbaj de net ar fi ceva de genul - Dumnezeu ne-a trecut pe toti in lista Lui de yahoo messenger, pe absolut toti, de la inceputul lumii pana la sfarsitul veacurilor. depinde de fiecare daca ii dam accept sau ignore. mai e si varianta pending request. si stim ca Dumnezeu e indelung rabdator QUOTE Corect, apostolul Ioan chiar spune ca cine afirma ca nu are pacat e mincinos. Insa un crestin va lupta impotriva pacatului si va trai pentru Dumnezeu, chiar daca apar caderi(vezi cazul lui David). si atunci cum poti afirma ca esti deja mantuit? (subiectiv vorbind) atata timp cat avem pacate si suntem supusi pacatelor pana la moarte? sau tu stii deja ca n-o sa mai pacatuiesti? si esti deja desavarsit? si ai facut tot binele? recunosti ca suntem pacatosi si in acelasi timp zici ca esti mantuit. cum vine asta ? ,,caci nimic nedesavarsit nu intra in imparatia lui Dumnezeu,, mai corect ar fi daca ai zice ca esti rascumparat, mantuibil dar inca nu mantuit, ca doar n-ai ajuns deja in rai si de acolo esti conectat la internet si vorbesti cu noi astia pacatosii nemantuiti. daca eu zic despre mine ca sunt mantuita deja (practic ce mai caut aici pe pamant printre pacatosi ca doar locul meu e in rai, nu, ca acolo e locul celor mantuiti?) si zic despre altii ca ei nu sunt mantuiti pentru ca stau cu spatele la Dumnezeu - cam cum ai defini atitudinea asta a mea? scuze daca te-am ofensat |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=zorobabel;265902]
In mare parte sunt de acord. Insa restaurarea chipului lui Hristos nu se face prin ritualuri ci prin pocainta si apropiere de Dumnezeu. @zorobabel chipul restaurat il redobandim prin botez care e o taina manifestata vizibil printr-un ritual. daca tu zici ca nu e nevoie de ritualul botezului, think again... prin botez ni se sterge un pacat pe care nu l-am facut dar l-am mostenit. pentru a ni se ierta un pacat mostenit nu e nevoie de cainta personala. doar pentru pacatele personale. iar pacatele personale pe care le facem de-a lungul vietii ni se sterg prin spovedanie care e dincolo de a fi un ritual, e insasi taina lacrimilor si a caintei. prin spovedanie primim dezlegarea si confirmarea ca Dumnezeu ne-a iertat pacatele, daca ne vede cainta si daca marturisim in fata celor pe care Hristos insusi i-a randuit, prin apostoli si urmasii lor: ,, oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer,, daca alegem din Biblie doar ce ne convine, cu cuvintele astea ce sa facem: ,,carora le veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi,,? le punem la maculatura? iar ceea ce inteleg unii prin ritualuri nu sunt doar forme goale de continut, decat pentru cei care isi tin sufletul inchis fata de lucrarea harului. |
|
|||
|
|||
![]()
Iată încă o atitudine tipic sectară. Eu vreau să fiu mai tolerant, spunând că avem totuși multe lucruri în comun...
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|