![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este impostor ci naiv! Nu-l acuza, religia e ca un cui, cu cat il bati mai tare, cu atat intra mai adanc. Daca il acuzi se va simti bine... se va crede martir in numele lui Hristos.
Are in minte o idee asemanatoare cu aceasta: "mi-am facut datoria fata de ei, Dumnezeu ii va pedepsi" si asta o sa fie consolarea lui... probabil va deveni si mai activ in a-si raspandi doctrina fiindca devine antrenat sa incaseze insulte! Dar daca raspunzi ideilor lui cu intrebari si contraargumente, il vei face sa gandeasca! El crede ca religia lui are adevarul si crede ca este de datoria lui sa-l raspandeasca! Dar el nu-si da seama ca raspandeste niste idei pe care nu le intelege si pe care le aude in mod repetat la biserica sau le citeste in carti care in esenta au cam acelas limbaj! E suficient sa vada originea doctrinelor lui pentru a-si da jos ochelarii de cal! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ai pomenit de "impas doctrinar" deci ai o oarecare idee de tumultul doctrinar al bisericii adventiste! Esti pe drumul ce-l bun! Citat:
Bun! Nu este asa! Vrei argumente? Citat:
Citat:
Citat:
-Doctrina usilor inchise -Doctrina Sanctuarului (si plecarea din biserica adventista a celui care a initiat-o) -1888 (eveniment care se suprapune cu dezvoltarea penticostalismului la mase mari de oameni, acceptarea indreptatirii prin credinta simultan cu respingerea harului ieftin) -QOD -Geological Research -Desmond Ford care a reusit sa atraga cu el peste 200 pastori -Tensiunea trinitarianism-arianism -A mai fost o conferinta in care s-au discutat despre niste tensiuni doctrinare (numele persoanei in cauza care a determinat tensiunile l-am uitat) si care a fost o mirare pentru observatorii din afara bisericii deoarece ei credeau ca o tensiune religioasa la acel nivel ar putea duce la divizarea bisericii in doua (o ramura evanghelica si o ramura traditionalista) -Tensiuni moderne legate de hirotonirea femeilor (mentionez ca vechea generatie este anti femei pastor, noua generatie in special in vest si chiar si in Romania e pro femei pastor), acceptarea sau neacceptarea homosexualilor in biserica, tolerarea sau respingerea evolutionistilor adventisti (am intalnit multi tineri din generatia mea care resping creationismul) etc. -"Aspectul" pestrit al adventislor la nivel mondial: adventistii negri in zonele cu negri tind spre un soi de penticostalo-adventist, anumite influente provenite de la anumite mega biserici, faptul ca adventistii din Romania sunt traditionalisti iar cei din vest liberali (din punctul asta de vedere zi-mi care sunt mai buni), abordari diferite cu privire la muzica in diferite biserici adventiste, schimbarile in moda etc. -Fanatismul vegetarian de la Techirghiol http://www.reporterntv.ro/stire/pove...rin-infometare -Mai sunt si altele... dar sincer le-am uitat! Este adevarat, adventistii au revolutionat sistemul medical american la fel cum quakerii si alte secte pacifiste au avut un rol important in eliberarea sclavilor nord americani! Insa ce este lipsit de fundament la adventisti nu poate sta in picioare... (sabatul nu sta in picioare din punct de vedere stiintific) Last edited by UNNOOM; 30.09.2012 at 18:40:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca ai timp sa parcurgi in spate postarile lui vei constata ca si atunci cand este prins cu veriga slaba el tot nu accepta un adevar sau o realitate. Ce mai, este indoctrinat! Exista oare un semnal de alarma propriu fiecarei persoane care sa atentioneze: "Esti indoctrinat!" sau "Ai decazut din persoana intr-o dogma seaca"?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Sunt numai ochi și urechi. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Întotdeauna m-a amuzat acest etcaetera argumentativ, căci fi sigur nu ești primul care apelează la el. ![]() Citat:
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Fa-ti temele mai intai in privinta acelui ghiveci! Este adevarat, unele din evenimentele din acel "ghiveci" nu intra in categoria evenimentelor ce implica schimbari de doctrina cum ar fi exemplul cu adventistul fanatica de la Techirghiol. Insa acel eveniment reprezinta adventismul (e adevarat, intr-o varianta extrema) de generatie 1 si 2 din Romania. Cunosc adventisti care nu mananca carne dar se indoapa cu pastile cu vitamina B12! Poti incepe cu acest site: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html (site facut de exadventisti din cate am inteles) Citat:
Si inca ceva: nu vi se pare putin cam deplasat ca adventistii (si nu numai ei) sa se creata atat de importanti incat cu ocazia evenimentelor finala sa atraga atentia intregii lumi? Citat:
Citat:
Citat:
Sau de panica David Gates care ameninta la inceputul crizei ca bancile vor falimenta si care recomanda sa facem imprumuturi la banca fiindca acestea vor fii sterse dupa ce bancile vor falimenta? Ce spui de teoriile conspirationiste ale lui Valter Weith cu privire la Iezuitii infiltrati in biserica de parca catolicilor le-ar pasa de adventisti? E adevarat ca acesti indivizi nu au influenta asupra doctrinelor oficiale...dar ce spui de cele neoficiale (care si ele isi au originea la pionierii adventisti...)! Chiar era nevoie sa dau aceste exemple? Tin neaparat sa mai folosesc inca un etc argumentativ...fiindca chiar nu vreau sa pomenesc tot ce apare pe la adventisti (atat la nivelul membrului obisnuit din biserica cat si la nivel mai inalt)! Citat:
Aici e problema ca nu intelegi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-ai impropriat-o!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Chiar m-am intrebat de ce nu-i mentionati numele. Pai e simplu. Daca recunoasteti ca si dumneavoastra va ghidati dupa scrierile unui om in materie de interpretare a Sfintei Scripturi nu veti mai putea arunca cu pietre in cei care recunosc cinstit ca se ghideaza dupa Traditie si scrierile Sfintilor Parinti in credinta lor. Last edited by nutucutu; 30.09.2012 at 21:20:11. |
|
||||
|
||||
![]()
nu sfantul Mihail, ci ingerul Mihail care are functia de arhanghel sau voievod peste cete de ingeri.
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
"Tânăr am fost și am îmbătrânit și n-am văzut pe cel drept părăsit, nici seminția lui cerând pâine" (Psalm36,25 - versiunea ortodoxă) În consecință, nu am cunoștință de niciun cerșetor adventist, voi ați văzut așa ceva? Citat:
Am înțeles, ți-e jenă deja de argumentele de care vorbeai... Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Interesant totuși un fenomen că tot ai adus vorba: în ultima vreme (cel puțin în biserica mea locală, dar posibil ca acest fenomen să fie mai extins) s-au botezat persoane cu bunici adventiști și părinți ortodocși. Păcat că acei bunici nu mai trăiesc să vadă roadele rugăciunilor lor... Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cred că nu. Dar acum dacă ai făcut-o, sper că ești satisfăcut... Citat:
Sincer, n-am înțeles ce ai vrut să spui: |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|