![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, avatonul a fost valabil la Meteora pina in 1948 .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.01.2013 at 18:36:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia, nu stiu unde ai gasit tu explicatiile alea misogine, eu am gasit alta o explicatie pentru interdictia in cauza, care mi se pare mai compatibila cu ortodoxia.
Si anume dat fiind ca este un loc dedicat monahismului, prezenta femeii ar duce inevitabil si la crearea de familii si binenteles a unor structuri sociale care n-au nimic de a face cu monahismul, sau mai grav nici macar cu crestinismul, ceea ce ar compromite scopul declarat al acelui loc. In ceea ce priveste interdictiile de la noi, probabil se datoreaza unor stareti mai "originali" - nu cred ca un om cu cat inainteaza pe calea mantuirii devine mai slabanog la ispita si nici nu cred ca cei din acea manastire sunt mai slabanogi decat in restul de 99.9% manastiri din Romania unde se permite accesul femeii.
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia
Nu cred că ai să găsești. Poate sunt mănăstiri mai retrase, de care nu am auzit și care nu fac parte din circuitul turistic al Meteorei. Dar mănăstiri ca Marea Meteoră, Sf Varlaam, Sf Nicolae Anapafsa, Sf Treime, Sf Ștefan, Rusanu permit accesul femeilor pentru vizită. Last edited by ovidiu b.; 22.01.2013 at 18:44:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Femeilor - cazuri particulare - depinde de la caz la caz. Iar capacitatea de a surprinde problema - nu inseamna neaparat si partea a doua (mai importanta) - de a aduce vindecarea.
|
|||
|
|||
![]()
Poate ne-o faci cunoscută și nouă.
Last edited by ovidiu b.; 22.01.2013 at 19:00:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Una dintre femei chiar marturisea ca la poarta minastirii "de jos" de la Frasinei este o pancarta mare , cit ziua de ieri, pe care poate citi tot...pelerinul si pe care este scris blestemul Sf. Calinic fata de femeile care ar incerca sa tulbure linistea monahilor "de sus". Dar nu vezi , cite spun femeile in ziua de astazi , nici nu sti ce sa mai crezi ! Cind am plecat din service-ul respectiv portarul mi-a verificat actele iar cind mi le-a returnat mi-a raspuns asa , oarecum in sila : "citeste ba avatonul care se gaseste pe siteurile Sf. Munte si nu te mai certa cu nimeni , ba... " ! Portar de, ce sa-i ceri ? De asta nu mai indrasnesc eu sa zic nimic , ca nu cumva sa intelegeti ca as vrea sa polemizez . As fi vrut doar sa il intreb , in acelasi ton : Ce este aia, mai frate , misoginie in inima si doctrina ortodoxiei, mai ales cind este isvorita de la Maica Domnului si de la sfintii sai ? ? Dar am inteles, o fi citind el in timpul serviciului , dar tot portar ramine ! Eu doar am zis !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.01.2013 at 19:14:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Citeste mai atent postarea.
"Si anume..."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic ca totusi partea asta sa o iei ca o metafora, chiar daca se aplica in sens comercial, nu cred ca o umblat nimeni sa impuste toate salbaticiunile de sex feminin de prin zonele alea. Citat:
Insa cu timpul, femeile nefiind sigure de intentiile lor, au zis ca e mai bine sa nu se complice... Citat:
Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 22.01.2013 at 19:22:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa cum barbatii care merg in manastirile de maici nu tulbura linistea maicutelor. N-am auzit vreo manastire care sa interzica accesul barbatilor. Interdictia femeilor in unele manastiri nu o consider misoginie, ci o slabiciune mai mare a barbatilor(calugari) in fata tentatiilor decat a femeilor(maicute), barbati ce-si iau masuri preventive.
Last edited by ioanna; 22.01.2013 at 20:28:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Practic, ioanna si AlinB, nu aveti nici o retinere in a o contrazice pe Maica Domnului, pe Sf. Calinic si pe alti sfinti cu aceste afirmatii. Nu va dearanjeaza de loc acest lucru?!? De fapt cine va credeti? |
|