Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2013, 17:00:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Exista un asemenea document, nu de hartii ducem noi toti lipsa.
Iata, eu nu sunt la curent. Mi-ati putea da mai multe detalii ?

Citat:
Si in documentul Papei nu e vorba de finante mondiale ci de punerea umarului la constructia unei utopii, nu-i de mirare ca a fost pe placul miscarii Occupy. Iisus nu a fost Robin Hood din pacate pentru Papa.
Despre care "document al Papei" vorbiti dv si ii mai si analizati gradul de utopie ? Cititi linkurile pe care mi le dati, sau dv aveti pareri preconcepute si le ilustrati printr-un link la intamplare, sperand sa nu il deschida cineva ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 17:04:47.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 19:01:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
emisiunea a făcut parte din scenariu.
realizatorul părea că nu s-a documentat pentru emisiune.
toată lumea a citit declarația ei de ură față de unguri.
toată lumea știe că 1 Decembrie este zi liberă, în plus a picat sâmbătă, iar vineri a fost iarăși liber (sf Andrei).
realizatorul părea că nu știe nimic de toate astea.
Un fel de conspiratie nationala, sau conspiratia mea e mai buna decat a lor.
Declaratia aceea este pe blogul cuiva care spune ca e jumatate maghiar si este un text scris de el si adaugat numele fetei. Nu e nicio dovada ca ar fi spus ea asa ceva.
Cum scrie si pe acel blog, cererea pentru intonarea imnului s-a facut vineri, pe 30 noiembrie. Nu poti construi un neadevar cand sunt multi martori, venea directorul si spunea ca nu a fost asa, trebuie sa aiba si o logica.
Tot pe blogul acela, cel ce a scris articolul spune ca l-a avut ca profesor pe director si le vorbea la ore de autonomie.
In SUA se poarta steagul american peste tot, sunt si tricouri cu steagul american, e o aiureala sa spuna cineva ca de ce poarta cineva tricolorul. Maghiarii purtau steagul maghiar, desi sunt si ei romani.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 19:18:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu am laudat de multe ori aceasta mica, dar brava natiune. Felul cum s-au ridicat de la un neam nomad, care prea multe lucruri afara de cum se foloseste calul nu stia, la o natiune care a avut un oarecare rol in Europa de Mijloc este admirabil. Am sustinut si sustin ca avansul pe care l-a avut Ardealul intre provinciile romanesti, avans care s-a mai atenuat, dar nu s-a putut sterge cu totul in ultima suta de ani cand a fost anexat statului roman, se explica, in mare parte, prin influenta maghiara.
Problema Ungariei Mari invocata de unii maghiari este falsa, poate unii din ei nici nu-si cunosc istoria. Ungaria nu a avut tara mai mult de trei secole, dupa batalia de la Mohacs. Ungaria Mare a existat doar 50 de ani, din 1867 (cand austriecii i-au inclus si pe ei la guvernare din cauza revoltei din 1848) pana in 1918. In 1918 au venit la putere comunistii , armata romana i-a scapat de regimul comunist.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 19:44:46
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Iata, eu nu sunt la curent. Mi-ati putea da mai multe detalii ?

Despre care "document al Papei" vorbiti dv si ii mai si analizati gradul de utopie ? Cititi linkurile pe care mi le dati, sau dv aveti pareri preconcepute si le ilustrati printr-un link la intamplare, sperand sa nu il deschida cineva ?
http://www.avort.ro/pozitia-BOR-avort.php

In legatura cu a 2 a parte, da am idei preconcepute. Cred ca banutul pe care il dati dumneavoastra in numele Domnului face mai mult decat jumatate din averea lui Bill Gates nationalizata sau donata in numele "umanitatii" si al "binelui comun".
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 21:39:34
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". (...)

Cam asta e diferenta. Pe Biserica Ortodoxa, de poruncile lui Dumnezeu o doare in spatele cladirii...A capotat de mult, cazand la intelegere cu puternicii zilei si cu Printul Lumii Acesteia.

Apropo si ca sa revenim ontpic: stiti ca noua Constitutie maghiara interzice "casatoria" homosexuala ? Cand vom auzi si pe Daniel si altii ca el facand eforturi contra acestui flagel ?
Vedeți greșit, domnu Mihnea. Iar Biserica Ortodoxă nu are cu ce flagel al căsătoriilor homosexuale să se lupte că nu există, cel puțin la noi în Rumânia, nici un astfel de flagel. E problema dumitale dacă crezi că Biserica Ortodoxă stă numai în câțiva membri de la vârf.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 21:45:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Este bine si asa. Mai mult decat nimic. Dar, as fi preferat sa aud un cuvant al Patriarhului ori al Sf Sinod decat ce spune "comisia nationala de bioetica, sectorul Biserica si Societatea". Ce-ar fi ca ierarhii ortodocsi sa ia pozitie contra acestui flagel care biciuieste lumea noastra si mai ales tara noastra, sa trimita o pastorala care sa fie citita in toate bisericile ?

Citat:
In legatura cu a 2 a parte, da am idei preconcepute.
Daca veti reciti linkul furnizat de dv, veti observa, sper, ca "documentul papal" nu este papal, ci e vorba tot de o "comisie bla bla bla". Trebuie sa facem distinctie clara intre ce spun urmasii apostolilor si ce spun teologii. Cu tot respectul si atentia pentru ultimii, recunoastem ca numai primii au primit, de la Cristos, capabilitatea de a invata cuvantul Sau.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 00:59:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Problema Ungariei Mari invocata de unii maghiari este falsa, poate unii din ei nici nu-si cunosc istoria. Ungaria nu a avut tara mai mult de trei secole, dupa batalia de la Mohacs. Ungaria Mare a existat doar 50 de ani, din 1867 (cand austriecii i-au inclus si pe ei la guvernare din cauza revoltei din 1848) pana in 1918. In 1918 au venit la putere comunistii , armata romana i-a scapat de regimul comunist.
Catalin, si in al II Razboi Mondial o parte a Transilvaniei a fost anexata Ungariei, iar ungurii din Transilvania au fost in acea perioada cetateni ai Ungariei Mari. Stii, perioada lui Horty.
Deci ei nu vor doar Harghita si Covasna, ci toata partea, care le-a apartinut din 1940 pana la sfarsitul razboiului, deci nu mai mult de 4 ani, dar ei nu uita acest lucru. Si atunci Ungaria Mare ar cuprinde mult mai mult decat teritoriul secuiesc, adica visul lor e mult mai mare si mai maret. Nu stiu cat de incantati ar fi de acest lucru clujenii si oradenii... sau poate chiar si brasovenii, cine stie?!?
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 01:22:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". Deocamdata, Biserica Catolica e singura in lupta contra avortului, contraceptiei si eutanasiei. Eu nu am auzit vreun preot ortodox care sa se exprimat impotriva contraceptiei in vreo predica. Nici nu am citit vreun document al Bisericii Ortodoxe despre contraceptie.
Parintele Tanase este o predica vie impotriva avortului.
La Iasi se fac actiuni la usa doctorului ginecolog, dand sprijin si indrumare femeilor, care vor sa avorteze.
BOR este activa dar nu asa de ostentativ, ci se vorbeste cu mamele in cauza si le indeamna la ganduri mai bune.
Practic multe manastiri au case de copii, pe care ii cresc cu dragoste de Dumnezeu. De exemplu Parintele Iustin Parvu are o casa de copii la Petru Voda; sau la manastirea Bistrita olteana este iarasi o casa de copii, si in multe alte locuri. Copiii sunt ingrijiti si educati.
Iata si cuvintele Pr. Tanase:

"Să știți că nu contează numărul de copii născuți, ci numă­rul de copii crescuți, educați și destinați împărăției lui Dum­nezeu, raiului. În schimb, se contabilizează numărul de avorturi. Nu este important câți copii ai, ci câți ai omorât.
O femeie poate să nască un copil și atât. Poți avea 18 copii, dar să ucizi unul și, dintr-odată, intri în rândul criminalilor. Și nu crima în­ sine este problema cea mai gravă, ci lipsirea copilului de lu­mina dumnezeiescului botez. Crima este un rău cumplit, dar marele rău, nerezolvabil, rămâne lipsirea pruncului de botez."
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 08:26:17
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Deci ei nu vor doar Harghita si Covasna, ci toata partea, care le-a apartinut din 1940 pana la sfarsitul razboiului, deci nu mai mult de 4 ani, dar ei nu uita acest lucru. Si atunci Ungaria Mare ar cuprinde mult mai mult decat teritoriul secuiesc, adica visul lor e mult mai mare si mai maret. Nu stiu cat de incantati ar fi de acest lucru clujenii si oradenii... sau poate chiar si brasovenii, cine stie?!?
Nici un roman nu cred ca isi poate dori asta si de fapt,nici nu despre asta discutam aici,ci despre faptul ca asistam la o mascarada concertata,in care povestioara acestei domnisoare nu a fost decat un pretext.Sigur ca secuii au si ei extremistii lor,dar nu toti sunt asa.Insa,dupa cum s-a vazut pe toate site-urile de socializare,extremistii nostri nu doar ca sunt multi,dar sunt si penibili: cum poti sa ii dai peste nas secuiului si sa ii ceri sa vorbeasca corect romaneste,cand tu ca roman iti pocesti limba materna ? (daca veti avea curiozitatea sa va aruncati privirea pe comentariile existente,veti vedea despre ce vorbesc)
De colectia de injuraturi si amenintari de toate felurile in acelasi stil agramat la adresa maghiarilor,dar si a romanilor care se exprimau mai civilizat si echidistant nu mai vorbesc...
Sa am iertare,dar am impresia ca usor usor pasim spre a deveni popor de bufoni!Ne place spectacolul,ne place showul,sa ne identificam cu tot felul de eroi si eroine fabricate peste noapte,desi pana atunci as fi curioasa cati dintre acesti combatanti aprigi faceau ceva ca sa fie oprita tiganizarea Romaniei (care personal o gasesc mult mai periculoasa ca fenomen social si care ne afeteaza in mod vizibil imaginea in lume),cati incurajau dezvoltarea comertului taranilor romani,cumparand din piata si nu de la hipermarket si cati faceau ceva pentru ca tara aceasta sa se civilizeze intr-un final.
Despre asta este vorba si personal asta nu agreez,pentru ca mi se pare de-a dreptul ipocrit in asemenea conditii sa sari la beregata fratelui ungur...
Bun,in acea scoala sa spunem ca lucrurile au fost asa cum au fost relatate: atunci sa se ia masuri in privinta acelor persoane si cu asta basta.
Este cel putin curios si ingrijorator cum romanii au ajuns sa aiba atat de multa toleranta visavi de etnia romma in comparatie cu cea maghiara,care este mult mai putin numeroasa si care creaza incomparabil mult mai putine probleme decat prima.Dar,intr-adevar in privinta tiganilor nu stam cu drobul de sare ca vor solicita o portiune de teritoriu,ei vor ajunge in curand sa stapaneasca tara cu totul sub nasul nostru,iar daca lucrurile vor continua in acest ritm,vom sfarsi prin a fi asimilati integral de aceasta etnie!Iar asta se petrece sub privirile noastre de multi ani incoace sistematic,premeditat cu suportul mass-mediei,insa prea putini par sa aiba o problema sau vreo ingrijorare cat de mica in acest sens!
Personal,daca,Doamne fereste, prin absurd ar fi vreodata cineva sa ma puna sa aleg:as prefera o Romanie care sa fie sub influenta ungurilor,decat a tiganilor...pentu ca este suficient sa mergi in Ungaria,sa privesti stilul de viata si de comportament al oamenilor si cum arata acea tara pentru a intelege un lucru foarte simplu: este la ani lumina distanta dpdv al civilizatiei fata de noi!
De aceea mi se pare firesc sa se ia masuri cand un cetatean al unei tari greseste,indiferent de etnia lui,insa nu sa transformam asta intr-o vendeta nationalist extremista.Poate,mai multa smerenie si dreapta socoteala ar fi mai potrivite...
Vechi 25.03.2013, 08:28:52
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Implicit Curiozitate...

As mai dori sa aduc urmatorul subiect in discutie,pentru ca nu am foarte multe informatii despre el: am gasit acest avertisment pe internet si as dori sa stiu daca cineva stie mai multe despre ceea ce se intampla in prezent cu tara noasta in aceasta privinta.Multumesc!

Citat:
" Despre cazul Sabina Elena !

ATENTIE! NU CADETI IN CAPCANA MANIPULATOARE A MASS MEDIEI CONTROLATE SI CUMPARATE PENTRU A NE INTOARCE PRIVIREA DE LA ADEVAR !!!
Deschideti ochii catre ce se intampla cu adevarat si NU catre scenariile sirpopase care sunt inventate pe banda rulanta pentru a-si vedea linistiti de lucrurile care ne vor afecta cu adevarat PE TOTI in timp ce noi ne preocupam cu probleme de tipul SENZATIONAL !

In timp ce aceasta tara este vanduta, otravita, iar oamenii ei sunt manipulati si tinuti in intuneric, mass media alege sa vorbeasca despre cazuri singulare, sa bata toba despre ORICE ne poate atrage atentia sa nu vedem adevarul !

Pe 27 Februarie, la Barlad 8.000 de oameni au iesit pe strada contra genocidului care I se pregateste Romaniei daca nu ne unim pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Nici un post din media centrala nu a transmis NIMIC !!!
Acest scenariu despre Sabina este pentru a ne instiga la ura, pentru a ne dezbina si pentru a ne umple mintile cu altceva pentru ca ei sa-si vada de planul lor malefic care vizeaza Romania !!!
Se vede cale de-o posta ca toata aceasta campanie este conceputa si construita pe modelul “sirop” pentru a instiga oamenii, pentru a-i sensibiliza vizual. Toata presa vuieste de aceasta stire de tip can-can pentru a ne lua ochii si a ne tine ocupati !!!

TREZITI-VA OAMENI BUNI !!!! ROMANIA ESTE PE CALE DE A INTRA IN CARTEA ROSIE !!!!

Camera Deputatilor a respins definitiv propunerea legislativa pentru interzicerea cultivarii de organisme modificate genetic ! ► Otravirea Pamantului, a Plantelor a Animalelor, a Oamenilor !!

In Decembrie 2012 s-au dat hotarari guvernamentale, in mod ABUZIV si SECRETIZAT, pentru concesionarea de catre mai multe companii interesate de resursele de gaze de sist ale Romaniei si inceperea explorarii lor. Pentru explorare se foloseste aceeasi metoda devastatoare pentru mediu ca si in cazul exploatarii propriu-zise !!! ► Otravirea Pamantului, a Apei, a Aerului, a Plantelor, a Animalelor, a Oamenilor !!!

Zonele concesionate si companiile pentru care s-au dat aprobarile acopera 70% din suprafata Romaniei si sunt:
- S.C. UNIVERSAL PREMIUM, perimetrul EX - 9 Păuliș
HotarareMonitorulOficial - http://www.monitoruljuridic.ro/act/h...si-143694.html
- EAST WEST PETROLEUM CORP, perimetrul EX - 2 Tria
HotarareMonitorulOficial -http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-186-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-2-tria-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143693.html
- MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum - S.R.L., perimetrul EX - 6 Curtici
HotarareMonitorulOficial -http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-185-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-6-curtici-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143692.html
- CLARA PETROLEUM LTD, perimetrul EX - 4 Tulca
HotarareMonitorulOficial -http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-184-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-4-tulca-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143691.html
- Chevron România Holding B.V., perimetrele EV- 2 BARLAD, EX – 17 COSTINESTI, EX – 18 VAMA VECHE si EX - 19 ADAMCLISI
HotarareMonitorulOficial - http://lege5.ro/Gratuit/gmytgobyha/h...-minerale-si-c

In detaliu zonele amintite mai sus acopera, practic aproape 70% din teritoriul tarii noastre precum urmeaza: VAMA VECHE (CONSTANȚA), COSTINEȘTI (CONSTANȚA), EFORIE(CONSTANȚA), ADAMCLISI (CONSTANȚA), CAPIDAVA (CONSTANȚA), BÂRLAD (VASLUI), VOIVOZI (BIHOR), TRIA (BIHOR), BĂILE FELIX (BIHOR), TULCEA , ADEA (ARAD), CURTICI (ARAD), PERIAM (TIMIȘ), BILED (TIMIȘ), PAULIS, (TIMIȘ), PARA (TIMIȘ), BUZIA (TIMIȘ), CRAI (TIMIȘ), MĂCIN (TULCEA), BABADAG (TULCEA)
Mai jos aveți harta fizică a zonelor "vândute" de guvern. Suprapuneți peste asta o hartă hidrografică și o să vedeți genocidul lent pe care ni-l pregătesc tuturor corporațiile petroliere mână în mână cu iubiții noștri conducători.

Pe 4 aprilie ieșim în toată țara pentru a protesta împotriva explorării și exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică!

De ce ? Pentru că nu vor:
- apă poluată, copii bolnavi, cutremure, boli incurabile(printre care și cancer), alunecări de teren, flori ofilite și animale obosite, pământ murdărit și trai otrăvit.
Implică-te în campania pentru aflarea adevărului despre pericolul fracturarii hidraulice. Informează-te și informează !

4 / 04 va fi Ziua Națională Pentru Interzicerea Fraturarii Hidrulice în România!
Locațiile, evenimentele și orașele vor fi anunțate în curând. Distribuie și urmărește pagina.

Web Site - http://stopfracturare.ro/

Primul pas este să le spunem hotărât prin acest protest ca "ne-am prins" si nu acceptam minciuna. Banii publici nu pot finanta capricii, ci o adevarata cercetare pentru energii regenarabile. Informam oamenii despre adevaratele efecte si demontam asa-zosele "beneficii" ale gazelor de sist. Cetateanul informat nu poate fi manipulat!

Trebuie SA NE UNIM SI SA ACTIONAM ! Grupul de interlopi cu cravata care “conduc sau au condus” Romania NU VOR FACE NIMIC pentru a o salva. Puterea este a oamenilor !!!"

Last edited by heaven; 25.03.2013 at 08:32:23.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 21:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36