![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Eu l-am vazut o data pe Parintele Necula la Cluj. Omul are har de la Dumnezeu. O spun cu o convingere absoluta. Eu zic sa ne pretuim putinii oameni de calitate pe care ii avem.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok, am inteles n-ai inteles nimic, nu-i bai.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate doar infaibilitatea.
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am auzit de infaibilitate la preotii ortodocsi si in ortodoxie. El face o lucrare pe care poate nu o intelegem. Are nuanta lui....
Atat timp cat este sub binecuvantarea ierarhilor si a Bisericii, hai sa ii acordam increderea cuvenita. |
|
|||
|
|||
![]()
.................:)
|
|
|||
|
|||
![]()
De fapt toti cei mantuiti sunt sfinti, dar sunt canonizati cei despre care se stie ca s-au mantuit, din viata pe care au avut-o.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de acel citat din Parintele Arsenie ti-am mai scris de cateva ori de ce a afirmat parintele asta. Pentru ca nu stia daca au si catolicii Taine adevarate. In acelasi interviu spune ca e de acord ca nu se pot mantui cei din afara Bisericii, precizand ca nici catolicilor nu le garantam mantuirea. Parintele insista doar pe invatatura gresita a catolicilor, de aceea spune ca sfintii aceia nu faceau dogmatica. Pentru ca daca ar fi avut Taine doar in invatatura aveau erori, n-as fi avut nici eu de obiectat ceva cu privire la posibilitatea mantuirii lor. Daca parintele ar fi stiut ca nu au Taine i-ar fi trecut si pe catolici in rand cu ceilalti. Dar noi stim ca nu au catolicii Taine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ortodoxie nici credinta nici faptele nu mantuiesc singure, ci Sfintele Taine. Hristos nu a adus credinta, cum considera protestantii, ci harul pierdut, har care ni se da prin Sfintele Taine. Principalul rol al Bisericii tocmai acesta e, administrarea Sfintelor Taine. Cei din afara Bisercii se afla in situatia in care se aflau si cei de dinainte de Hristos, chiar daca ar avea credinta si fapte ca si dreptii din Vechiul Testament, toti mergeau in Iad. Din cauza urmarilor pacatului stramosesc, adica pierderea harului. Invatatura mantuirii celor din afara Bisericii nu e doar o mica neintelegere, contrazice toata invatatura. De exemplu ar insemna ca nu mai era nevoie de intruparea Mantuitorului (chiar si Maica Domnului a avut nevoie de stergerea pacatului stramosesc de catre Iisus, la zamislire). Oamenii s-ar fi putut mantui si asa, prin propriile fapte. Ar insemna ca nu e neaparat nevoie de Biserica si de Sfintele Taine. Nu e greu de observat ca o astfel de invatatura, mantuirea in afara Bisericii, a Sfintelor Taine, este perfect mulata pe invatatura protestanta, e usor de observat de unde isi are originea. Nu o sa citim la sfinti nu doar ca ar fi spus ca se pot mantui si cei din afara Bisericii, dar nici macar sa fi spus ca e posibil sa se mantuiasca din ei. |
|
|||
|
|||
![]()
p Necula zice multe lucruri bune crestinesti,si despre educatia copiilor la scoala si altele, dar are si greseli dogmatice,
-il considera pe ereticul Francisc sfant -ii considera crestini botezati pe ereticii papistasi,neoprotestanti... Replica la interviul cu parintele Nicolae Necula (Repetarea Botezului ignoranta teologica) http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...parintele.html " Dacă credinciosul este în Biserica Romano-Catolică sau Luterană ori Calvină sau aparține altor culte neoprotestante în care se săvârșește botezul în numele Sfintei Treimi și dorește să treacă în Biserica Ortodoxă, acestuia nu i se mai repetă Botezul, el fiind considerat creștin." -desi :"Cel care vine de la un pseudobotez, conform Pidalionului (Carma Bisericii, Sf Ciprian de Cartagina, Sf Nicodim Aghioritul, Sf Vasile cel Mare, Sf Nectarie de Pentapole,etc) trebuie BOTEZAT, si nu rebotezat, pentru ca primul”botez” nu este botez, conform Sfintilor Parinti." "Canoanele prescriu, prin urmare, botezarea ereticilor, ca unii care nu au botez adevărat și caterisirea clericilor care consideră valid botezul ereticilor, ca și orice “taină” săvârșită de aceștia (Apost: 46, 47, 68; Sobor 2: 7; Sobor 6: 84; Carhid: 1; Apost: 47, 68; Sobor 2: 7; Sobor 6: 95; Cartag: 1; Vasilie: 1, 20, 47, 2, Cartag: 6, 15)." -Unii invocă, în sprijinul mirungerii fără botez a ereticilor, acel canon apostolic care interzice repetarea botezului (Apost. 47), „uitând” că unul și același canon spune să se caterisească acel cleric care nu botează pe cel „botezat” de eretici! " |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Duminica Ortodoxiei | costel | Diverse Sarbatori | 4 | 21.03.2013 09:59:32 |
Pastorala Sfântului Sinod al B O R la Duminica Ortodoxiei (2012) | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 03.03.2012 16:42:08 |
Duminica Ortodoxiei + | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 2 | 28.02.2009 22:36:50 |
DUMINICA ORTODOXIEI | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 21.03.2008 00:46:06 |
|