![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa nu are proprietatea asta pe care i-ai dat-o tu, de a se mahni, pentru ca daca ar fi capabil de mahnire sau intristare, Dumnezeu nu ar mai fi atoatestiutor, in consecinta nu s-ar mai incadra in definitia crestina a lui Dumnezeu. Rationamenul l-am expus deja in mesajul meu precedent. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista destin. avem liberul arbitru.
Dumnezeu e atoatecunoscator, deci el pre-stie ce se va intampla, ce vom alege, chiar daca intotdeauna alegerea e a noastra. si mie mi se pare un pic greu de inteles, si de distins intre libera noastra alegere si cunoasterea lui Dumnezeu. am citit un articol foarte bun pe razbointrucuvant.ro pe aceasta tema dar nu il mai gasesc ![]() Scrabble, citeste Problemele vietii de Sf Ioan Gura de Aur! o sa ti se lamureasca multe.(nu degeaba se numeste sfantul Gura de Aur!) in orice caz, e pacat sa ramai cu inima plina de prejudecati legate de Dumnezeu si de ortodoxie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am fost si eu la Ierusalim zilele astea, si chiar daca nu am reusit sa intru in Biserica Sf. Mormant cand a venit lumina, am vorbit cu multi din cei care au fost inauntru, si pot sa spun cu siguranta ca minunea s-a intamplat si anul asta si a fost vazuta de multi.
Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Scrabble si cu alti atei incearca sa patrunda cu mintea lor caile Domnului. Este ca si cum i-ai da unei maimute sa rezolve o ecuatie de gradul 2. In neputinta lor de a gasi o explicatie logica, incearca sa adopte pozitia vulpii cand spune ca strugurii la care nu ajunge sunt acrii.
Aceasta atitudine se caracterizeaza in primul rand prin tragerea unor concluzii logice absolut omenesti, printr-o catalogare irefutabila si definitorie, precum si printr-o respingere absoluta a oricarei invataturi crestine. Cat de comun! Cat de simplu pentru ei! Dar, in acelasi timp foarte trist! Oameni cu mintea impietrita, pierduti ca niste corabii fara busola! Cred ca le stiu pe toate, si orice alt lucru ce nu se potriveste in catalogul lor este respins fara drept de apel. In loc sa incerce sa caute si explicatiile crestine ei se multumesc cu explicatiile lumesti. Halal, discernamant echilibrat! Dar, ce sa le ceri lor? Diavolul stie mai bine sa le intunece mintea spunandu-le ca totul depinde doar de ratiunea lor... Si raman asa in intuneric o eternitate! Cuviosul Paisie aghioritul in dragostea lui pentru toata faptura lui Dumnezeu, se ruga odata pentru diavol ca Dumnezeu sa-l mantuiasca si pe el. Iar, Dumnezeu i-a permis diavolului sa se arata cuviosului razand batjocoritor la rugaciunea acestuia. Concluzia este ca Dumnezeu vrea ca pana si diavolul sa se mantuiasca, dar diavolul nu vrea sa se pocaiasca! Totul este doar o chestiune de alegere! Chiar daca Dumnezeu este atotstiutor, El ne lasa sa alegem, pe cand diavolul ne inrobeste, asa cum esti si tu inrobit scrabble de mandria ta nemasurata!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrabble ,Dumnezeu este milos si ingaduitor fata de noi. Daca ar fi drept cu adevarat ne-ar pedepsi la fiecare rautate pe care o facem. Dar noi continuam sa traim ,sa fim sanatosi ,sa avem un servici cu care sa ne intretinem. Daca ai citi Noul Testament ai vedea ca mila lui Dumnezeu noi catre este infinita cu toate ca noi nu prea meritam. Tu ai impresia ca tot ceea ce ai detii prin propriile tale puteri. Dar la nastere tu ai primit niste calitati ,inteligenta ,sanatate ,o familie care sa te intretina la studii si ai reusit sa iti faci o cariera. Tu nu vrei sa vezi interventia lui Dumnezeu in viata ta ,dar ea exista. Gandeste-te la cei care au parte de piedici ,de greutati,necazuri . Tu vrei ca sa existe un Dumnezeu care sa raspunda la rau cu bine. Uite ca El raspunde cu bine ,dar nu la nesfarsit si asta o face pentru ajutorul celor asupriti sau nedreptatiti. Tu ai raspunde la rau cu bine? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|