![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vizionati minunea Sf Lumini la sec 45 se vede un glob de lumina care iese din Sf Mormant:http://video.crestinortodox.ro/lu5oTdoHyP5/Primirea_Sfintei_Lumini_la_Ierusalim.html
http://video.crestinortodox.ro/K9cRy...Ierusalim.html
|
|||
|
|||
![]()
Intr-un fel sau altul vei afla ca nu e nimic fraudulos in acest , sa zicem, fenomen, ci este de la Dumnezeu. Zicala urmatoare a ramas dupa o intamplare veche (1326) si impresionanta, cauta sa o afli: “Este bine sa te duci cu armenii la Biserica, dar sa nu mananci cu ei, ca ei cauta sa te spurce":
http://www.ortodoxie-catolicism.ro/7...tile-ortodoxe/ Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.ortodoxie-catolicism.ro/7...tile-ortodoxe/
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este posbil sa aflli explicatiile acestor minini, dar riscul este prea mare. El, Dumnezeu, poate sa iti descopere o explicatie, dar asta ar insemna sa te condamne la moartea sufleteasca. Cu alte cuvinte, la ce ti-ar folosi daca ai afla ca exista explicatii? Acesta este motivul pentru care in Biserica Ortodoxa nu o sa gasesti preoti investigatori sau exorcisti sau tot felul de ciudatenii. Se cerceteaza in limitele bunului simt, pentru a se elimina falsul, frauda, de catre reprezentanti eparhiali, patriarhali, se fac rapoarte fata de instanta (episcopie, patriarhie etc.). In rest, fiecare poate sa accepte sau, nu. Nu se fac rapoarte sau declaratii publice, pentru a nu fi unii (ca tine) ispititi sa scotoceasca inutil si sa-si piarda vremea si energia in directii distructive (repet, nu este vorba despre distrugerea sau anularea minunii, ci despre distrugerea sansei de mantuire). Daca tu crezi ca te va ajuta ceva sa scotocesti dupa explicatii, fa-o in continuare. Eu, insa, te sfatuiesc sa incerci si avrianta increderii in Dumnezeu si a credintei, si vei vedea atunci ce bucurie si ce pace iti va aduce sufletului tau: vei afla atunci si iubirea crestina (agapa) si nu vei invata sa o folosesti... Asa vei avea atat de mult de lucru, incat nu te va mai intresa daca si ce explicatii exista pentru minuni... Maria |
|
|||
|
|||
![]()
Sclipirile alea de lumina sunt de la blitzuri, sau e ceva supranatural?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am fost ca sa vad aceasta lumina dar pe langa faptul ca este focul care vine din cer eu mai stiu ca in primele secunde se poate atinge de ori ce parte a corpului fara sa arda!Eu cred in minunea aceasta de la Dumnezeu!Minciuni si afirmatii ratacitoare gasesti la tot pasul important este sa nu credem minciunile altora!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu imi permit sa am o alta parere "contrara" deoarece la fel ca si initiatorul topicului, dupa cum observati voi fi banat..In concluzie..cred ca este o minune din cer gata sa atraga miile de credinciosi la adevarata credinta si ca toate minunile nu poate fi dovedita sau cercetata ce exista ca sa fie crezuta. Nu poate fi o facatura deoarece vine de la oameni preasfinti care nu si-ar permite sa faca asemenea "artificii" doar pt. a atrage multimile la dreapta credinta. Nu poate fi nici o "contra-minune" satanica deoarece lumea aceasta nu este sub domnia sa si nu zace in cel rau.
Deci, chiar daca nu am vazut cu ochii mei, cred ca este indubitabil o minune divina, un semn din Cer, la fel ca multe alte minuni, unele aparute chiar in tara noastra... |
|
|||
|
|||
![]()
Fenomenul de “venire a Sfintei Lumini la mormântul Domnului” prezintă particularități caracteristice producerii “fulgerului globular”. Astfel, descărcarea luminoasă sub formă de fulger reprezintă premisa formării de fulger globular, conform următoarei succesiuni posibile de fenomene fizice:
a) E de presupus că pereții bisericii realizează prin gradul scăzut de umezeală, o relativă izolare electrostatică a cupolei metalice în raport cu solul. Această cupolă se încarcă astfel cu o sarcină electrostatică suficient de mare, sub acțiunea gradientului de câmp electric dintre sol și nori (de peste 200V/m), generat de sarcina norilor, sarcina cupolei menținându-se atât timp cât aerul din biserică e uscat (neîncărcat cu vapori de apă și săruri) b) Când în biserică lumea vine în număr mare, după cele 15-20 de minute de “rugăminți fierbinți” ce preced apariția fenomenului, aerul din biserică se încarcă cu o cantitate relativ mare de aerosoli (vapori de apă și săruri) produși prin transpirație, devenind astfel bun conducător de electricitate. La deschiderea ușilor mormântului, acești aerosoli pătrund în incinta mormântului, făcând aerul bun conducător de electricitate și sarcina cupolei se descarcă sub formă de fulger obișnuit, fenomen facilitat de condensul de apă de pe mormânt (“roua divină”) și de rolul de cavitate rezonantă pentru undele electromagnetice, realizat de construcția cupolei bisericii, (rezonanța electromagnetică a acesteia slăbind legăturile interatomice și facilitând ionizarea) c) Fulgerul obișnuit produce în imediata apropiere a cupolei, prin ioni produși în calea-lider a fulgerului, o cantitate de ioni pozitivi ce este separată de sarcinile negative prin sarcina reziduală a cupolei bisericii, favorizându-se astfel legarea ionilor pozitivi prin atomi și molecule de aer neutre și formarea unor lanțuri fibrilare de ioni pozitivi și atomi neutri care, prin învelirea cu un strat de molecule de aer neutre, formează sfera plasmatică cu înveliș protector molecular reprezentând fenomenul de fulger globular. Acest fulger globular reprezintă de fapt “sfânta lumină” ce coboară din vârful cupolei și încarcă electric vata presărată pe mormânt, care prezintă astfel o aură de ionizare specifică, de “foc ce nu mai arde”, similară “focului Sfântului Elm” (descărcarea electrică prin efect Corona). Conform explicației anterioare, fenomenul de venire a Sfintei Lumini la mormântul Domnului reprezintă deci un caz natural, dar unic ca manifestare, în care credința produce ”minunea” (fenomenul repetându-se doar în ziua în care mulțimea vine în număr mare și se roagă intens, mormântul fiind deschis după 15-20 de minute de ”rugăminți fierbinți”, necesare încărcării aerului cu aerosoli. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cate am vorbit cu zeci de oameni care au vazut Sfanta Lumina, nu are nici o legatura cu nici un fulger globular. Hai sa nu ne mai luam dupa toti cei care vorbesc fara sa fi vazut... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|