Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2013, 13:25:26
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Si cei mai slabi la gramatica ce sa facem sa plecam de pe forum?
Nu stiu de ce faceti atita caz cu gramatica asta cind in Romania sau adunat o multime de natiuni si va intreb si lor le cereti sa scrie si vb perfect?
E pentru cei care vor să scrie/să se exprime mai corect; nu e nimeni obligat. Cu toții mai uităm, mai ales dacă nu obișnuim să scriem zilnic.
Când te exprimi cum trebuie ai șanse mai mari ca mesajul tău să fie înțeles așa cum ai intenționat.
Topicul s-a concentrat asupra greșelilor, nu a persoanelor care le fac.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:28:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Si cei mai slabi la gramatica ce sa facem sa plecam de pe forum?
Nu stiu de ce faceti atita caz cu gramatica asta cind in Romania sau adunat o multime de natiuni si va intreb si lor le cereti sa scrie si vb perfect?
nu e nicio problema ca mai gresiti la gramatica...

totusi, in Romania nu prea a mai venit nimeni, in afara de cetateni din republica Moldova, nu e situatia din Marea Britanie, care are in multe comitate ca statistica etnia alba pe locurile 2-3, pe primul fiind pakistanezii sau indienii...
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 19:51:31
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

No bine hai ca m-am linistit eu cea care am greseli mereu, culmea ca am fost in scoala buna la gramatica.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 08:50:46
rainrainbow rainrainbow is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu, poate mai învățăm și noi ceva. Cine te-a dat afară?
eu vreau sa invat codul bunelor maniere.poate aveti bunavointa sa l postati ca de mult timp il caut.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 09:40:40
N.Priceputu
Guest

Implicit

Uite și codul, dragă rainrainbow, aici și aici.
De la primul link se poate și descărca.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 09:57:12
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Ăsta-i cotul bulelor hahalere ban-an-i-ere... păi asta-mi trebuie mie cod?.. ca să-mi formez o constiință auto-pitonicească și mamoniacă de tip antihristeu?.. și care să mă sugrume cu grija și să mă terorizeze ca pe iepurașul halbinos care vrea să scape printre stânci ca porcul plin de iubire egoistă și spurcăcioasă?

Eu n-am chef de mândria asta fățarnică și de cuvioșia asta de fațadă pentru ca să împrăștii ca fraierul amețit și păcălit tot felul de viclenii foarte 'mântuitoare'!!!

Cine să mă fi păcălit? Păi cine altcineva decât șarpeleu' jegoist al naravului din poftochiul meu propriu și personal exact așa cum l-a păcălit pe ursul brun din pădurea adormită tocmai vulpea argintie, ca să pescuiască el iarna cu coada până noaptea... că cică o să prindă pești mulți și mari! Ați văzut voi ce a prins!

Și de unde credeți voi că a știut ucenicul Ioan că e Domnul atunci când Petru cu câțiva apostoli s-a dus să pescuiască și iar n-au prins nimic toată noaptea? Era după înviere și-și cam pierduseră nădejdea. N-a știut și nici nu și-a închipuit superstițios, n-a bănuit și atunci de unde?

Vă spun eu căci eu știu fiindcă am citit cu luare aminte primită în dar de sus codul bunelor floricele lăsate de îngerași prin scripturi.

Păi de acolo, că uitându-se în mare a văzut cum apar pești din Cuvânt în apă, apar și cresc foarte rapid și atunci a știut că numai Domnul are puterea asta și a rostit ca trăznit: 'Domnul ESTE' și Petru când a auzit a văzut și el peștiocii mari de tot, a crezut și luându-și haina pe el a sărit în mare și a înnotat până la Mesia bucurându-se.

Last edited by vsovivivi; 07.03.2013 at 10:08:16.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 11:10:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
multumesc de ajutor
Reply With Quote
Vechi 07.03.2013, 11:23:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul

codul bunelor floricele
.
interesant!dar deocamdAta ma intereseaza celalalt.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 15:48:49
Annyta
Guest

Implicit Întrebare

Vă rog să îmi spuneți părerea voastră despre cum se formează corect negația în cazul unui subiect sau unui complement multiplu:

de ex: X și Y sunt la masă.
Negația ar fi: "X sau Y nu sunt la masă."?
Mai clar este "Nici X, nici Y nu este la masă.", dar mă interesează forma corectă (dacă există) fără "nici".

Mai exact mă interesează dacă sintagma "La 31 decembrie 2012 sau 2011 X nu avea datorii." este corectă, sau este preferabil "La 31 dec 2012 și 2011 X nu avea datorii.". Precizez că sensul trebuie să fie că nici la 2012, nici la 2011 nu existau datorii - să zicem, ca exemplu.

Un link în acest sens mi-ar fi folositor, că m-am confuzat de tot cu aceste conjuncții...

Mulțumesc!
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 16:05:32
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Mai exact mă interesează dacă sintagma "La 31 decembrie 2012 sau 2011 X nu avea datorii." este corectă, sau este preferabil "La 31 dec 2012 și 2011 X nu avea datorii.". Precizez că sensul trebuie să fie că nici la 2012, nici la 2011 nu existau datorii - să zicem, ca exemplu.
Dacă X nu avea datorii la fiecare sfîrșit de an, atunci trebuie să folosești conjuncția "și".

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum scriu corect? Cum se scrie corect ...? antiecumenism Generalitati 41 20.09.2017 12:11:14
Si noi putem sa scriem istoria dobrin7m Istoria bisericii 10 18.03.2014 12:15:53
Cum sa fac corect? Dreamm Generalitati 7 05.10.2011 21:25:22
Cum este corect? cristiboss56 Rugaciuni 46 23.06.2011 10:41:40
Este corect? alinn Eutanasia 14 22.02.2007 18:47:20