![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce as fi facut in locul lui Luther???? Sincer...cred ca as fi incercat sa corectez acele aspecte negative...sa atrag atentia asupra faptului ca oamenii sufera din cauza lor, aspecte care au corupt Biserica, dar as fi pastrat Cuvantul lui Dumnezeu asa cum era el, si ce era sanatos in Biserica ( pentru ca eu nu pot percepe aceasta mentalitate conform careia o intreaga Biserica ar deveni prea corupta pentru gustul meu) si in momentul in care lucrurile s-ar fi corectat, as fi incercat sa revin in sanul Bisericii, bucuroasa ca Dumnezeu le-a luminat mintea mai marilor Bisericii! Cu siguranta nu as fi putut opta pentru o indepartare si mai mare prin modificarea si introducerea unor dogme si concepte personale, sau sa ma fac raspunzatoare de conducerea unor suflete pe cai gresite. Cam asta gandesc eu, deci in orice caz nu as schimba dogme, nu as putea concepe sa ma despart de Biserica...si poate cel mai binevenit lucru ar fi sa ma rog pentru ea si pentru bunul mers al ei, si toate astea cu smerenie...iar nu in sabii si " Adevaruri" sa ne luptam, dupa care sa " imi iau jucariile si sa plec" ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau si mai simplu ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai , asta e ideea: Luther nu a plecat si a refuzat sa plece. A trimis petitii la episcopi si papa. I s-a intins chiar o cursa pentru a fi chemat la Roma , judecat sumar si ars pe rug. Insa suveranul lui a cerut sa fie judecat in Germania si asa a scapat. Apoi a fost excomunicat. Ce putea sa mai faca? Un om excomunicat nu se mai poate intoarce in biserica; nu mai e primit.
Cred ca toate acestea au fost randuite de Dumnezeu. Asa cum Israel a fost lepadat ca popor ales pentru ca ucisese toti proorocii care venisera sa-i spuna ca pacatuieste, asa procedase si Biserica Catolica. Iar Dumnezeu a ingaduit sa i se ia lumina. Nu avea cum sa mai ramana lumina impreuna cu intunericul. Parerea mea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt cateva cazuri in Sfintele Scripturi unde oamenii au o chemare inalta dar si-o nesocotesc, pacatuind grosolan. Rezultatul e ca sunt lepadati si blestemul lui Dumnezeu vine peste ei. Asa a fost imparatul Saul, care a sfarsit-o rau, poporul Israel , care a trecut prin chinurile Holocaustului si a lipsei de tara [acum Dumnezeu s-a indurat iarasi de ei si le-a dat tara], etc.
Dumnezeu cheama omul. Daca el nu e vrednic si in loc sa asculte se razvrateste , ba, mai mult, ucide si pe cei trimisi de Dumnezeu sa-l indrepte pe calea cea buna, soarta lui nu e de invidiat. La fel a procedat si BC la momentul acela. A staruit si a staruit in pacat, si i-a ars pe rug pe cei care le aratau pacatul, in loc sa se indrepte. Si e posibil ca atunci Dumnezeu sa fi luat lumina . Desigur, daca cineva se pocaieste este iertat si reabilitat; adevarata pocainta de acum a BC numai Dumnezeu o cunoaste. Luther a continuat insa sa spuna ce stia despre Dumnezeu, atat cat avea si el lumina, nu cu perfectiune, probabil, dar a ramas credincios. Asa ca lumina lui Dumnezeu nu a ramas niciodata fara purtator. |
|
||||
|
||||
![]()
Degeaba va certati pe tema lui Luther si ce ar fi trebuit sa faca. Daca nu era Luther era altul, cauzele reformei fiind multe si diverse, si nu numai abuzurile care se faceau in BC.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ne certam, discutam. Cauza principala a faptului ca Dumnezeu se indeparteaza [ de un om, loc, organizatie] este intotdeauna pacatul. Pamanteste vorbind se pot vedea mai multe cauze. Dar toate conjuncturile pamantesti au o cauza spirituala, si aceasta e pacatul care ne desparte de Dumnezeu.
Apropo, bietului Luther i-ar fi fost imposibil sa devina ortodox. Ar fi trebuit sa-si schimbe cetatenia si sa mearga intr-o tara ortodoxa. Si nu se stie daca si de acolo nu ar fi fost extradat. Last edited by Doriana; 27.11.2009 at 00:19:28. |
|
||||
|
||||
![]()
Hahaha, chiar ce idee nastrusnica, Luther trebuia sa se faca ortodox.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu nu ia lumina si o paseaza de la unul la altul, lumina a ramas in credinta adevarata, in Cuvantul lui Dumnezeu nemodifcat si respectat cu sfintenie, insa cei care au adus modificari si au facut greseli...cred ca traiesc in pacat si nu fac nimic pentru a se elibera. Iudeii ti se pare ca duc lipsa de credinta? Mormonii ti se pare ca sunt necredinciosi???....pai mormonii o tot dau inainte cu profetul care le spune prin Duhul Sfant cate sotii sa aiba...si chiar e ceva foarte ciudat cu profetii astia pe care ii are fiecare secta, de parca ies din Fabrica de profeti ...pe banda rulanta, dar nicidecum de la Dumnezeu!!! Nu cred ca se mai pune problema ca in VT unde omenirea era pregatita constant pentru venirea Mantuitorului si primea proorociri adevarate, si care nu s-a pus macar problema sa vina in contradictie una cu alta....acum sectarii au dezvoltat un gust bolnavicios pentru prooroci, la ei toti sunt prooroci, tot felul de oameni isi povestesc visele de parca primesc proorociri...pai lucrurile nu pot sta asa!! Mi se pare extrem de simplu, un agricultor care s-a considerat prooroc si a prezis a 2 a venire a Mantuitorului si s-a vazut ca e mincinos....e un om care nici macar nu mai trebuie luat in considerare! Proroocii mincinosi sunt prezisi in Biblie de altfel....si se vad cu ochiul liber foarte usor, nu e nevoie ca ai sa se auto proclame prooroci sau sa isi dea importanta, daca spune prostii, orice om banal isi poate da seama ca sunt niste oameni care nu au legatura cu Dumnezeu....mai simplu si mai logic decat atat nici ai ce concluziona. Cei care merg dupa un oamenii care nu are treaba cu Dumnezeu si se joaca de-a proroocia...sunt fara Dumnezeu, iarasi foarte simplu... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai nu e deloc imposibil, putea sa devina ortodox, daca traiesti in umbra...trebuie sa cauti Adevarul, si in Biserica Ortodoxa nu ar fi gasit inchizitie, indulgente...si nici increstinare cu violenta, simplu! Normal ca l-ar fi extradat BO daca nu ar fi renuntat la ereziile pe care le-a introdus : Predestinarea, Sola Scriptura, si Sfanta Impartasanie....care de cum le-a emis, au condus imediat la separarea in doua a protestantismului din cauza controverselor starnite intre adepti..si asa a rezultat in extraordinar de scurt timp Calvinismul si Lutheranismul...mai e nevoie de alte cuvinte??? Luther a fost un eretic care a produs in primul rand o alta schisma, aceasta conducand datorita tezelor introduse de el la o alta schisma...si practic la toate sectele aparute ulterior....ce se poate mai grav decat acest pacat?????? Last edited by AndruscaCIM; 27.11.2009 at 13:43:40. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|