![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc .
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta = RELIGIE. Nu exista mai multe adevaruri sau mai multe feluri de Dumnezeu sau de Hristos. Daca intr-un pahar cu apa se toarna un pic de otrava, mai e bun de baut? |
|
|||
|
|||
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 02.12.2009 at 12:00:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si dacă mântuirea e "personală" atunci de ce ți se bagă pe gât, pardon "te ajută să înțelegi" puncte doctrinare specifice fiecărei secte. De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc. Dacă mântuireA vine printr-"o relație personală cu Domnul Isus" așa cum învață sectele neoprotestante, atunci de ce Hristos nu vă spune același lucru la toți? 1 Cor 1.13. "Oare s-a împărțit Hristos?" 2 Cor 6.14 "Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? " Cum se face așadar că aceași "mântuire personală" vine din mărturisirea unor adevăruri diferite de la o sectă la alta? Ți-am spus că pe creștini Biblia ne învață cu totul altceva: Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile." Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez," Citat:
Revenind, la oile noastre, eu te-am invitat să discutăm cu argumente biblice, tu vii cu argumente desprinse din organizarea socială actuală. Lucrurile duhovnicești însă se judecă duhovnicește. Statul român, care este un stat laic și democratic a recunoscut statutul de cult anumitor erezii neo-protestante care întruneau numărul necesar de adepți. Statul român, NU BISERICA a recunoscut statutul de cult și ereticilor cum sunt penticostalii, baptiștii, martorilor lui Iehova etc și păgânilor (Cultul Musulman) și într-un fel este firesc să fie așa pt că și ereticii contribuie la plata taxelor și impozitelor catre stat. Din punctul de vedere al învățăturii Bisericii luiHristos (Ortodoxe) aceste culte au fost, sunt și vor rămâne de origine satanică, fie erezii creștine, fie religii păgâne.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Stiu si eu ce inseamna ortodoxie, dar si eu ma pot numi Liz Taylor dar asta nu inseamna ca sunt. Te intreb si pe tine, si vino cu dovezi biblice, ca asa ai dorit, daca biserica ta nu e un cult atunci ce e? Ce usor faceti oamenii satanisti...Of, cum vom da socoteala de orice cuvant nefolositor... ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Bine spus Doriana, tu de ce nu te gandesti inainte de orice cuvant nefolositor, ca vei da socoteala pentru el si implicit pentru erezia aceasta??
Te rog inainte de a face astfel de afirmatii, sa faci un sondaj de opinie ...macar aici pe forum si dupa aia sa poti afirma asa ceva... Tie oricum ti s-a anulat Botezul, care pentru noi insa este o Sfanta Taina si o binecuvantare la inceputul vietii crestinesti, ca o usa spre celelalte Sfinte Taine, pentru ca nu se stie in ce clipa ne putem pierde viata si sa nu o avem, asa cum ne-a sfatuit Mantuitorul sa facem " De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu." (Ioan 3, 5). De cand consideri tu ca ai fost obligata, de cand esti penticostala nu??? Pana atunci te-a deranjat cu ceva aceasta Binecuvantare de la Dumnezeu...te-a impiedicat cu ceva sa te convertesti la alta confesiune, cu ce te-a deranjat practic aceasta Sfanta Taina? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cand auzeam de botez, si cand aud la cei din jurul meu, ideea e ca of, trebuie sa cheltui mult, sa-mi iasa banii, ma distrez, sa pun un nume bebelusului, nimeni nu mi-a spus ca e o Sfanta taina.
Ce am spus era o reactie la ideea ca ni se baga fortat idei. Tot fara sondaj de opinie. Si pentru mine Cuvantul Domnului e o binecuvantare, L-am ales de buna voie si e pretios. Ideea ca suntem fortati ca oameni mari e chiar ciudata. Macar noi putem alege. Nu am vrut sa va supar cu ceva, scuze...Nici acum nu ma deranjeaza botezul ortodox. Trebuie sa scap de prostul obicei de a raspunde cu aceeasi moneda. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai noi intelegem ca unele doctrine ale altor confesiuni sunt fortate prin prisma faptului ca poate ca nici nu au putut vreodata sa inteleaga cum trebuie Cuvantul lui Dumnezeu, si pe langa toate astea l-au si corupt pentru a-si justifica prezenta...si atunci da, este ceva fortat, inoculat si nu prezinta obiectiv punctul de vedere al notru, al ortodocsilor in legatura cu aceste Sfinte Taine care pentru noi sunt vitale. Cu siguranta ai auzit oameni care se plang de cat trebuie sa dea la "popa", cat ii costa masa la restaurant, cat ii costa intreaga distractie...pentru ca pentru ei aspectul asta e mai important decat increstinarea propriuzisa a noului nascut. Asa sunt si miri care in loc sa se gandeasca la Cununia Religioasa, se plang de faptul ca vor trandafiri lila si nu roz, ca vor piscoturi si nu cozonar, pernuta pentru verighete, trena lunga...covor rosu, si ca de fapt nu inteleg nimic din Cununia Religioasa sau insemnatatea unor momente ale ei...dar culmea e ca nici macar nu cauta sa afle, bat din gura, se revolta, se enerveaza " Popa e nebun!"...dar cine a spus ca astia sunt ortodocsi reprezentativi?? Mie de exemplu mi-au dat lacrimile la Botezul nepotelei mele, pentru ca mi-am dat seama de importanta acestei Sfinte Taine si am constientizat ca ea este deja o mica crestina care are parte de comuniunea cu Hristos. Sunt o multime de miri, de parinti, de credinciosi care intra cu credinta si smerenie in Biserica pentru a se impartasi de aceste Sfinte Taine...dar pe acestia sectarii nu ii iau in considerare...sunt insignifianti pentru ei si ne spun ei noua ce simtim si ce credem despre Tainele noastre ( nu ma refer aici la tine, ci la usurinta cu care arunca etichete si se inventeaza doctrine de catre anumite confesiuni, prezentand o imagine deformata de ochiul lor deformat). |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Ovidiu - S
Argument biblic: 1 Timotei 2:5 " Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus" - din Biblia sau Sfanta Scriptura tiparita sub indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Teoctist patriarul Bisericii Ortdoxe Romane cu apobarea Sfantului Sinod. Lasa deoparte, te rog frumos, toata supararea asta pe secte si sustine-ti cauza. Pe argument Biblic. Cum se respecta acest adevar in Biserica Ortodoxa? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|