Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 14:37:18
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doriana
Daca nu iti place stereotipia mea nu am ce-ti face. E adevarata. Tu iti dai cu firma in cap exprimandu-ti aversiunea fata de un adevar.
Biserica e entitate spirituala. Ceea ce numesti tu biserica e un cult ca oricare altul; verifica-i statutul.
Ce spui că E "adevărat" în exprimarea ta? Nu am înțeles! Adică ceea ce vă învață pe voi la sectă că "numai printr-o relație personală cu Domnul Isus" pe care "o mărturisești în momentul botezului" ca adult te poți mântui?

Si dacă mântuirea e "personală" atunci de ce ți se bagă pe gât, pardon "te ajută să înțelegi" puncte doctrinare specifice fiecărei secte. De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc.

Dacă mântuireA vine printr-"o relație personală cu Domnul Isus" așa cum învață sectele neoprotestante, atunci de ce Hristos nu vă spune același lucru la toți?
1 Cor 1.13. "Oare s-a împărțit Hristos?"
2 Cor 6.14 "Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? "

Cum se face așadar că aceași "mântuire personală" vine din mărturisirea unor adevăruri diferite de la o sectă la alta?

Ți-am spus că pe creștini Biblia ne învață cu totul altceva:

Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,"

Citat:
În prealabil postat de doriana
Ceea ce numesti tu biserica e un cult ca oricare altul; verifica-i statutul . Il vei gasi inscris si la miniserul cultelor , definit ca si cult. Mai scoate si tu capul in lume. Doar nu iti imaginezi ca Dumnezeu e ortodox.
orthos doxa- înseamnă dreaptă credință, sau slavă dreaptă. Tu susții că Dumnezeu nu e așa? Biblia te contrazice ("El este credincios și drept, ca să ne ierte..." 1 Ioan 1.9 )

Revenind, la oile noastre, eu te-am invitat să discutăm cu argumente biblice, tu vii cu argumente desprinse din organizarea socială actuală.
Lucrurile duhovnicești însă se judecă duhovnicește.
Statul român, care este un stat laic și democratic a recunoscut statutul de cult anumitor erezii neo-protestante care întruneau numărul necesar de adepți. Statul român, NU BISERICA a recunoscut statutul de cult și ereticilor cum sunt penticostalii, baptiștii, martorilor lui Iehova etc și păgânilor (Cultul Musulman) și într-un fel este firesc să fie așa pt că și ereticii contribuie la plata taxelor și impozitelor catre stat.
Din punctul de vedere al învățăturii Bisericii luiHristos (Ortodoxe) aceste culte au fost, sunt și vor rămâne de origine satanică, fie erezii creștine, fie religii păgâne.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50