Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 17:22:41
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Gabriella, cu totii avem o povestire ca a ta, dar nu o facem standard pentru toata lumea. Fiecare L-a gasit pe Dumnezeu intr-o anumita biserica. Asta nu demonstreaza ca biserica mea e cea mai adevarata, buna, serioasa, sau detine monopolul mantuirii. Cazul meu nu e musai un principiu divin, batut in cuie E doar felul in care Dumnezeu a lucrat in viata mea. La altii poate lucra altfel.
Draga mea, imi pare rau de aceste concluzii pe care le tragi cu privire la expunerea mea.Nu cred ca ai gasit asemenea afirmatii in spusele mele si anume:
-"standard pentru toata lumea"
-"biserica mea e cea mai adevarata, buna, serioasa, sau detine monopolul mantuirii"
-"Cazul meu nu e musai un principiu divin, batut in cuie".
Esti vizibil iritata si nu inteleg de ce?
Nu lua in seama expunerea mea, probabil nu este scrisa pentru tine.
Te rog sa ma ierti pentru disconfortul pe care ti l-am creat, nu am avut acest scop.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 17:56:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Vorbiți un pic cam violent pentru o doamnă care se consideră o bună credincioasă ortodoxă.

Și în afară de asta acuzați pe nedrept oameni nevinovați.
Recitiți vă rog posturile mele, selectați frazele în care eu am afirmat depre cineva că este in mocirla si in cele mai groaznice pacate și cele în care mi-am deschis gura să batjocoresc pe cineva. Puneți-le apoi pe forum.

Dacă nu le veți găsi poate vă veți cere iertare.
Aveti dreptate !Sunt in eroare grava din punct de vedere diplomatic!
Si eu care credeam ca un penticostal cunoaste Sf. Scriptura si nu se simte atacat de cuvintele "violente" ale acesteia,sau nu le-ati recunoscut?
Totusi despre aceste cuvinte stercurate "foarte subtil" apropo de:" fiti intelepti ca serpii", ce spuneti?

Citat:
"Nici eu, o lungă perioadă din viața mea nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv despre ortodocși.
Părerea mea despre ei era că sunt bețivi, curvari și închinători la idoli. „Cei din lume” și „cei necredincioși”.

Pentru mine astea inseamna cele mai groaznice pacate si batjocorirea lucrarii Duhului Sfant in Biserica sa.

Last edited by Grabriella; 12.04.2010 at 18:03:50.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 18:03:30
costis costis is offline
Member

Data înregistrării: 01.11.2006
Implicit care dintre ei, ca "e mai multi" ?

Sunt foarte fericit ca nu cunosc hatisurile fiecarei sectute. Stiu doar doua adevaruri fundamentale privind sectele:
1. Fiecare detine adevarul si calea, pe care celelalte nu le detin
2. Fiecare adevar este diferit de celelalte, ale celorlalte sectute

Intrebarea pe care as adresa-o unui adventist este de ce calea unui baptist sau penticostal nu este cea buna, sau este mai putin buna buna decat a lui.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 18:06:01
Senior Member

Implicit

Si ma rog de iertare fata de toti cei ce se considera atacati de remarcile mele.

Last edited by Grabriella; 12.04.2010 at 18:15:53.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 18:29:22
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Aveti dreptate !Sunt in eroare grava din punct de vedere diplomatic!
Si eu care credeam ca un penticostal cunoaste Sf. Scriptura si nu se simte atacat de cuvintele "violente" ale acesteia,sau nu le-ati recunoscut?
Totusi despre aceste cuvinte stercurate "foarte subtil" apropo de:" fiti intelepti ca serpii", ce spuneti?

Citat:
"Nici eu, o lungă perioadă din viața mea nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv despre ortodocși.
Părerea mea despre ei era că sunt bețivi, curvari și închinători la idoli. „Cei din lume” și „cei necredincioși”.
Stimată doamnă nu știu ce urmăriți cînd trunchiați citatele mele. Pe cine doriți să induceți în eroare? Dumneavoastră chiar nu ați văzut ce scriam în aceea postare care nici nu vă era adresată?

In acel citat eu îmi mărturiseam ignoranța în care eram cândva. Și mărturiseam că m-am schimbat. Nici vorbă ca în citatul respectiv să batjocoresc pe cineva. Cel mult pe mine, acuzându-mă că gândeam greșit. Redau citatul în întregime:

Citat:
Nici eu, o lungă perioadă din viața mea nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv despre ortodocși.

Mi-am schimbat felul de a vedea doar în momentul în care am întâlnit un altfel de ortodox decât întâlnisem până atunci. Felul lui de viață și de abordare m-a făcut să citesc dogmatica ortodoxă, să mă interesez de oamenii lui Dumnezeu din Biserica Ortodoxă.
Dacă nu doriți să vă cereti iertare crestinește, e ok, dar macar nu actionati în mod machiavelic făcând cuvintele mele să sune invers de cum le-am scris.

V-am scris: „recitiți vă rog posturile mele”. Revin, nu vă mai obosiți să le cititi. Nu veți găsi nici un cuvânt de rău despre ortodocși. Spre deosebire de dumneavoastă eu nu sunt pe acest forum pentru a lăuda credinta mea și a le înjosi pe cele ale semenilor mei. Am alte motive.

Last edited by penticostalulmantuit; 12.04.2010 at 18:33:26.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 18:35:53
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit @ Gabriella

Sora, chiar penticostalulmantuit este un "pocait" aparte. Nu ne-a "lovit" cum suntem obisnuiti din partea sectarilor, a vorbit civilizat si si-a sustinut punctul de vedere. Personal, il admir, pentru ca nu am mai cunoscut astfel de ... sectar.
Iarta-ma si Doamne ajuta
Vechi 12.04.2010, 18:54:47
Senior Member

Implicit

Citat:

Dar de fapt întrebările mele se încercau a fi retorice. Iar mesajul era acesta:
1. Nu strică puțină râvnă din partea celor 10% ortodocși practicanți spre a-i aduce la Hristos și pe ceilalți 90% care, hai să nu spunem că sunt „lăsati de izbeliște și fara nici o educatie religioasa”, dar care poartă doar numele de ortodox
2. Câtă vreme se consideră că Romania este deja o țară creștină și Doamne-ferește să mai trebuiască să se facă evanghelizare, nu vă mai plângeți că sectanții fac prozelitism. Dacă v-ați face voi datoria creștină, „sectanților” nu le-ar mai rămâne nimic de „înșelat”.

Vezi ce inteligent s-a descoperit adevarul? Tocmai asta incercam sa fac, sa-ti urmez sfaturile atat de calde si pline de dragoste.
Si nu am nici o indoiala in ceea ce priveste scopul tau pe forumul ortodox.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 18:59:13
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Spre deosebire de dumneavoastă eu nu sunt pe acest forum pentru a lăuda credinta mea și a le înjosi pe cele ale semenilor mei. Am alte motive.

Si care sunt motivele prezentei tale pe acest forum (daca vrei sa le impartasesti si cu noi, bineinteles)?
Vechi 12.04.2010, 19:05:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Sora, chiar penticostalulmantuit este un "pocait" aparte. Nu ne-a "lovit" cum suntem obisnuiti din partea sectarilor, a vorbit civilizat si si-a sustinut punctul de vedere. Personal, il admir, pentru ca nu am mai cunoscut astfel de ... sectar.
Iarta-ma si Doamne ajuta
Si eu imi cer iertare pentru ca recunosc ca inca mai am rani adinci pe care ma rog Domnului sa mi le vindece, facute de astfel de "sectari aparte" care , de cele mai multe ori, sunt doar victime.
Ei sunt bine educati ca sa fie:"pescari de oameni". Si nu cred ca ai vazut vreun pescar inteligent sa faca zgomot mare sau sa traga cu pusca in pesti fara a fi considerat un descreerat.
Pentru mine aceste subtilitati nu reprezinta calitati ci abilitati pe care le poti folosi in diverse scopuri.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 19:06:02
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

În prealabil postat de penticostalulmantuit

Dar de fapt întrebările mele se încercau a fi retorice. Iar mesajul era acesta:
1. Nu strică puțină râvnă din partea celor 10% ortodocși practicanți spre a-i aduce la Hristos și pe ceilalți 90% care, hai să nu spunem că sunt „lăsati de izbeliște și fara nici o educatie religioasa”, dar care poartă doar numele de ortodox
2. Câtă vreme se consideră că Romania este deja o țară creștină și Doamne-ferește să mai trebuiască să se facă evanghelizare, nu vă mai plângeți că sectanții fac prozelitism. Dacă v-ați face voi datoria creștină, „sectanților” nu le-ar mai rămâne nimic de „înșelat”.
Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Vezi ce inteligent s-a descoperit adevarul? Tocmai asta incercam sa fac, sa-ti urmez sfaturile atat de calde si pline de dragoste.
Si nu am nici o indoiala in ceea ce priveste scopul tau pe forumul ortodox.
Nu, nu văd ce adevăr cu inteligență ați descoperit .

În schimb cred că încep să descopăr ceea ce v-a supărat pe dumneavoastră atât de tare: Faptul că am sugerat ortodocșilor să facă evanghelizare. Asta, chiar dacă supără, voi continua să o spun. Este o cerință a lui Dumnezeu pentru Biserică.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05