Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 16:44:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ba o inteleg intr-un mod asemanator, iar diferentele existente sunt putine si dau o nota specifica fiecarei biserici neoprotestante.
... sau "nota eretica"?

Citat:
Biserica adventista si biserica baptista se scrie fara ghilimele.
Nu si cand exista diferente ireconciliabile.
Sau nu stiti ca "biserica" adventista a "excomunicat" "toate" "bisericile" (neo)protestante, pentru ca n-au primit "a doua solie ingereasca"?

Citat:
Gresit. Ce ziceti daca o sa va stresez, din nou, cu invataturi ortodoxe (din "Catehismul ortodox") care nu va sunt deloc pe plac si pe care le respingeti? Si, sunt cam multe astfel de invataturi.
Catehismul ne este pe plac dar desigur se mai pot strecura greseli care pot fi speculate de neoprotestanti.

Insa puteti sa ne stresati, n-ar fi nimic nou.
Deja ne stresati cu invataturi din Biblia pe care o intelegeti prin prisma traditiei protestante care nu e decat o falsificare tarzie a crestinismului.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 16:53:50
georgeiancu georgeiancu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.06.2009
Locație: BUCURESTI
Implicit Botezul copiilor

Nu isi boteaza copiii pt ca trebuie sa se pocaiasca mai intai pentru ca ulterior sa fie botezati.Trebuie sa creada mai intai in Domnul Iisus Hristos ca Mantuitor personal si apoi se boteaza .

Ca informatie : Sf Ioan Gura de Aur a fost botezat la 25 de ani desi parintii lui erau crestini .
Parintii lui au fost suficient de intelepti sa nu ii dea iluzia ca este crestin .

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Am avut o discutie cu un penticostal ieri si spunea ca ei nu isi boteaza copiii, pentru ca odraslele lor sunt sfinti. M-a socat mult raspunsul lui si as vrea sa stiu motivul. Pentru ca eu nu vad nimic in afara Sfantului Botez, care ar putea sfinti un copil. Voi ce credeti?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:00:13
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu si cand exista diferente ireconciliabile.
Sau nu stiti ca "biserica" adventista a "excomunicat" "toate" "bisericile" (neo)protestante, pentru ca n-au primit "a doua solie ingereasca"?
Rautacioase si neadevarate afirmatii. Daca citesti in "Manualul doctrinelor biblice azs" vei vedea ca "adventistii nu cred ca sunt singurii credinciosi sinceri" (capitolul "biserica ramasitei").

P.S. Sfanta Scriptura vorbeste despre cele trei solii ingeresti. Le poti gasi in Apocalipsa 14:6-12).

Citat:
Catehismul ne este pe plac dar desigur se mai pot strecura greseli care pot fi speculate de neoprotestanti.
"Se mai pot strecura greseli". Este vorba de paragrafe sau capitole intregi pe care le respingeti. Si, cine si pe ce criterii stabileste care sunt greselile care "s-au strecurat"? De fapt, criteriul il intuiesc: este respinsa invatatura ortodoxa care nu convine (mai ales daca se aseamana cu doctrina biblica a vre-unei biserici protestante).

Citat:
Insa puteti sa ne stresati, n-ar fi nimic nou.
Deja ne stresati cu invataturi din Biblia pe care o intelegeti prin prisma traditiei protestante care nu e decat o falsificare tarzie a crestinismului.
Nu putem falsifica ceea ce ne invata Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Invataturile lor se gasesc la indemana oricui, in Sfanta Scriptura.

De falsuri se ocupa cei care incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura si sa asculte invataturile gata preparate de oameni care au darul de a interpreta "duhovniceste".
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:18:37
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeiancu Vezi mesajul
Nu isi boteaza copiii pt ca trebuie sa se pocaiasca mai intai pentru ca ulterior sa fie botezati.Trebuie sa creada mai intai in Domnul Iisus Hristos ca Mantuitor personal si apoi se boteaza .

Ca informatie : Sf Ioan Gura de Aur a fost botezat la 25 de ani desi parintii lui erau crestini .
Parintii lui au fost suficient de intelepti sa nu ii dea iluzia ca este crestin .
Parinti Sfantului Ioan Gura de Aur erau necredinciosi si au primit Sf botez dupa botezul sfantului .Citeste inainte de a posta pareri personale.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:27:22
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Parinti Sfantului Ioan Gura de Aur erau necredinciosi si au primit Sf botez dupa botezul sfantului .Citeste inainte de a posta pareri personale.

Eu am citit ca Sfantul Ioan Gura de Aur a primit, primele elemente de educatie crestina, de la mama sa, Antusa.

Dar despre Sfantul Vasile cel Mare, care, de asemenea, s-a botezat la maturitate, ce zici? Tot din parinti necredinciosi se trage?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:31:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Apropo de "iluzia ca este crestin" am citit pe undeva un exemplu (real!) al unei familii ortodoxe cu mai multi copii si toti tineau postul.
Mai putin cel mai mic care avea parca in jur de 3 ani si parintii i-au spus ca el nu trebuie sa tina ca sa creasca si el a replicat: "Dar ce, eu nu sunt crestin?".
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:38:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Rautacioase si neadevarate afirmatii. Daca citesti in "Manualul doctrinelor biblice azs" vei vedea ca "adventistii nu cred ca sunt singurii credinciosi sinceri" (capitolul "biserica ramasitei").
Sinceritatea ignorantei nu tine loc de adevar.
Si stim care este adevarul vostru.
Faptul ca ii considerati pe ceilalti sinceri in ceea ce considerati a fi ignoranta nu va scuza atitudinea, mai ales ca, teoretic, va aflati in aceeasi barcuta cu "Sola Scriptura" pe catarg.
Insa adevarul e ca barcile sunt diferite si merg in directii diferite.

Citat:
P.S. Sfanta Scriptura vorbeste despre cele trei solii ingeresti. Le poti gasi in Apocalipsa 14:6-12).
Da, dar n-am gasit acolo interpretarea adventista a lor.

Citat:
"Se mai pot strecura greseli". Este vorba de paragrafe sau capitole intregi pe care le respingeti.
In afara de interpretarea gresita a decalogului care v-am cerut sa-mi demonstrati ca este in acord cu traditia ortodoxa (si n-ati reusit) nu stiu despre ce paragrafe sau capitole vorbiti.

Citat:
Si, cine si pe ce criterii stabileste care sunt greselile care "s-au strecurat"?
Traditia ortodoxa si Scriptura.
In ce ordine doriti dvs.

Citat:
De fapt, criteriul il intuiesc: este respinsa invatatura ortodoxa care nu convine (mai ales daca se aseamana cu doctrina biblica a vre-unei biserici protestante).
Gresit.

Citat:
Nu putem falsifica ceea ce ne invata Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Invataturile lor se gasesc la indemana oricui, in Sfanta Scriptura.
Si cum se face ca nu toti cei care gandesc la fel, cum ca "Invataturile lor se gasesc la indemana oricui, in Sfanta Scriptura" nu le vad la fel?
Ah, voi aveti Duhul Sfant si altii nu.

Deci pana la urma de ce sunteti ipocriti si spuneti ca unii "asculta de Scriptura" si altii nu cand ar trebui sa pretindeti direct ca sunteti singurii care intelegeti Scriptura cum trebuie?
Deci ai curajul sa marturisesti asta?

Citat:
De falsuri se ocupa cei care incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura si sa asculte invataturile gata preparate de oameni care au darul de a interpreta "duhovniceste".
Amuzant, adica tocmai Biserica care a dat Scriptura si in care Scriptura nu lipseste de la nici o slujba, "incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura".
O ineptie mai mare sa zici nici ca se putea.
Adica stai, nu tin sa ma contrazici la afirmatia asta..
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:58:22
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:

Dar de ce "trebuie" sa se pocaiasca mai intai... Un copil nu are pacate, deci este cel mai potrivit moment de a primi botezul.
Am impresia ca voi mergeti pe ideea: hai, fratilor sa pacatuim, ca sa avem de ce sa ne pocaim, ca apoi sa putem lua botezul...
Vechi 13.04.2010, 18:07:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Dar de ce "trebuie" sa se pocaiasca mai intai... Un copil nu are pacate, deci este cel mai potrivit moment de a primi botezul.
Am impresia ca voi mergeti pe ideea: hai, fratilor sa pacatuim, ca sa avem de ce sa ne pocaim, ca apoi sa putem lua botezul...
Da, cam asta e ideea in definitv!

Daca ai sa intrebi un protestant daca un copil de 12 ani se inscrie la credinciosi sau necredinciosi, la cei care pot primi botezul sau cei care sunt mantuiti "by default" (scrie asa ceva in Biblie?) ca deh, "sunt copii", nu o sa-ti poata raspunde.

Si daca o sa balbaie un raspuns, poti sa-l intrebi. Dar la 10 ani?
Daca are tupeu si merge mai departe, il intrebi de 8 ani.

Si daca inconstienta il pune sa molfaisca un raspuns, poti sa-l rogi sa-ti aduca dovezi din Scriptura privind varsta la care un copil se afla la varsta la care este credinta/botezul o necesitate.

Daca are bun simt, o sa taca din gura si o sa-si mai revizuiasca perspectivele.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 18:22:42
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Si stim care este adevarul vostru.
Incearca sa vorbesti numai in numele tau. Nu-i face si pe altii partasi la nascocirile tale.

Citat:
In afara de interpretarea gresita a decalogului care v-am cerut sa-mi demonstrati ca este in acord cu traditia ortodoxa (si n-ati reusit) nu stiu despre ce paragrafe sau capitole vorbiti.
1. Pot veni si cu alte exemple de invataturi din Catehismul Ortodox, pe care le respingeti (ex: din capitolele "Morala crestina", "Despre sarbatori", etc.).
2. Inteleg ca, in opinia ta, capitolul "Cele zece porunci" din Catehismul ortodox, nu este in concordanta cu invatatura din traditia ortodoxa. Postez link-ul (de pe site-ul patriarhiei) cu invataturile referitoare le decalog: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism35.html
Poate vor fi si altii curiosi sa studieze.
3. Nu stiu cand mi-ai cerut sa demonstrez acordul dintre interpretarea decalogului, din Catehismul ortodox, cu traditia ortodoxa.Oricum, nu este treaba mea sa fac asa ceva. Pentru mine, invataturile de capatai se gasesc in Sfanta Scriptura nu in traditia vre-unei biserici (oricare ar fi ea).

Citat:
Si cum se face ca nu toti cei care gandesc la fel, cum ca "Invataturile lor se gasesc la indemana oricui, in Sfanta Scriptura" nu le vad la fel?
Ah, voi aveti Duhul Sfant si altii nu.
Fiecare crede ca el "vede" corect. Multe din raspunsurile adevarate le vom afla in Imparatia lui Dumnezeu. Nu este exclus ca eu sa gresesc iar altul sa fi inteles corect.

Citat:
Deci pana la urma de ce sunteti ipocriti si spuneti ca unii "asculta de Scriptura" si altii nu cand ar trebui sa pretindeti direct ca sunteti singurii care intelegeti Scriptura cum trebuie?
Deci ai curajul sa marturisesti asta?
Fii mai atent la cuvinte. Si incearca o exprimare mai coerenta. Mi-a fost cam greu sa inteleg ce vrei. Despre ce ipocrizie vorbesti?

Nu pot sa pretind ca suntem singurii care inteleg Scriptura corect. Impresia mea (retine expresia) este ca biserica din care fac parte este cea mai aproape de intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu. Dar, asta nu inseamna ca nu pot gresi sau ca ceilalti (din alte biserici) nu inteleg Scriptura. In plus, chiar daca noi intelegem invataturile din Sfanta Scriptura cel mai corect, poate altii traiesc aceste invataturi mai corect decat noi. Iar la judecata, vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei care au trait in spiritul lui Hristos nu cei care sau crezut cei mai intelepti.

Citat:
Amuzant, adica tocmai Biserica care a dat Scriptura si in care Scriptura nu lipseste de la nici o slujba, "incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura".
O ineptie mai mare sa zici nici ca se putea.
Adica stai, nu tin sa ma contrazici la afirmatia asta..
Chiar ti se pare amuzant faptul ca ortodocsii (in frunte cu multi lideri religiosi) nu cunosc Cuvantul lui Dumnezeu? Crezi ca psalmodierea (acelorasi cuvinte, de multe ori) din Scriptura, care se face in timpul slujbelor, este un mod de a cunoaste?

Nu vre-o biserica ne-a dat Sfanta Scriptura ci Dumnezeu. Unii crestini numesc Sfanta Scriptura ca fiind "scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu catre omenire." Cine si-ar permite sa instituie monopol asupra Cuvantului lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05