![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sau nu stiti ca "biserica" adventista a "excomunicat" "toate" "bisericile" (neo)protestante, pentru ca n-au primit "a doua solie ingereasca"? Citat:
Insa puteti sa ne stresati, n-ar fi nimic nou. Deja ne stresati cu invataturi din Biblia pe care o intelegeti prin prisma traditiei protestante care nu e decat o falsificare tarzie a crestinismului. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu isi boteaza copiii pt ca trebuie sa se pocaiasca mai intai pentru ca ulterior sa fie botezati.Trebuie sa creada mai intai in Domnul Iisus Hristos ca Mantuitor personal si apoi se boteaza .
Ca informatie : Sf Ioan Gura de Aur a fost botezat la 25 de ani desi parintii lui erau crestini . Parintii lui au fost suficient de intelepti sa nu ii dea iluzia ca este crestin . Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Sfanta Scriptura vorbeste despre cele trei solii ingeresti. Le poti gasi in Apocalipsa 14:6-12). Citat:
Citat:
De falsuri se ocupa cei care incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura si sa asculte invataturile gata preparate de oameni care au darul de a interpreta "duhovniceste". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am citit ca Sfantul Ioan Gura de Aur a primit, primele elemente de educatie crestina, de la mama sa, Antusa. Dar despre Sfantul Vasile cel Mare, care, de asemenea, s-a botezat la maturitate, ce zici? Tot din parinti necredinciosi se trage? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai putin cel mai mic care avea parca in jur de 3 ani si parintii i-au spus ca el nu trebuie sa tina ca sa creasca si el a replicat: "Dar ce, eu nu sunt crestin?". |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Si stim care este adevarul vostru. Faptul ca ii considerati pe ceilalti sinceri in ceea ce considerati a fi ignoranta nu va scuza atitudinea, mai ales ca, teoretic, va aflati in aceeasi barcuta cu "Sola Scriptura" pe catarg. Insa adevarul e ca barcile sunt diferite si merg in directii diferite. Citat:
Citat:
Citat:
In ce ordine doriti dvs. Citat:
Citat:
Ah, voi aveti Duhul Sfant si altii nu. Deci pana la urma de ce sunteti ipocriti si spuneti ca unii "asculta de Scriptura" si altii nu cand ar trebui sa pretindeti direct ca sunteti singurii care intelegeti Scriptura cum trebuie? Deci ai curajul sa marturisesti asta? Citat:
O ineptie mai mare sa zici nici ca se putea. Adica stai, nu tin sa ma contrazici la afirmatia asta.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar de ce "trebuie" sa se pocaiasca mai intai... Un copil nu are pacate, deci este cel mai potrivit moment de a primi botezul. Am impresia ca voi mergeti pe ideea: hai, fratilor sa pacatuim, ca sa avem de ce sa ne pocaim, ca apoi sa putem lua botezul...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Daca ai sa intrebi un protestant daca un copil de 12 ani se inscrie la credinciosi sau necredinciosi, la cei care pot primi botezul sau cei care sunt mantuiti "by default" (scrie asa ceva in Biblie?) ca deh, "sunt copii", nu o sa-ti poata raspunde. Si daca o sa balbaie un raspuns, poti sa-l intrebi. Dar la 10 ani? Daca are tupeu si merge mai departe, il intrebi de 8 ani. Si daca inconstienta il pune sa molfaisca un raspuns, poti sa-l rogi sa-ti aduca dovezi din Scriptura privind varsta la care un copil se afla la varsta la care este credinta/botezul o necesitate. Daca are bun simt, o sa taca din gura si o sa-si mai revizuiasca perspectivele. |
|
||||
|
||||
![]()
Incearca sa vorbesti numai in numele tau. Nu-i face si pe altii partasi la nascocirile tale.
Citat:
2. Inteleg ca, in opinia ta, capitolul "Cele zece porunci" din Catehismul ortodox, nu este in concordanta cu invatatura din traditia ortodoxa. Postez link-ul (de pe site-ul patriarhiei) cu invataturile referitoare le decalog: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism35.html Poate vor fi si altii curiosi sa studieze. 3. Nu stiu cand mi-ai cerut sa demonstrez acordul dintre interpretarea decalogului, din Catehismul ortodox, cu traditia ortodoxa.Oricum, nu este treaba mea sa fac asa ceva. Pentru mine, invataturile de capatai se gasesc in Sfanta Scriptura nu in traditia vre-unei biserici (oricare ar fi ea). Citat:
Citat:
Nu pot sa pretind ca suntem singurii care inteleg Scriptura corect. Impresia mea (retine expresia) este ca biserica din care fac parte este cea mai aproape de intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu. Dar, asta nu inseamna ca nu pot gresi sau ca ceilalti (din alte biserici) nu inteleg Scriptura. In plus, chiar daca noi intelegem invataturile din Sfanta Scriptura cel mai corect, poate altii traiesc aceste invataturi mai corect decat noi. Iar la judecata, vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei care au trait in spiritul lui Hristos nu cei care sau crezut cei mai intelepti. Citat:
Nu vre-o biserica ne-a dat Sfanta Scriptura ci Dumnezeu. Unii crestini numesc Sfanta Scriptura ca fiind "scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu catre omenire." Cine si-ar permite sa instituie monopol asupra Cuvantului lui Dumnezeu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|