![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica cei ce cred in sfinti,in valorile promovate de ei : semrenia,infranarea ,dragostea,pocainta, si in faptele sfinitilor prin care au si aratat vii aceste valori, sa fie numiti ortodoxi,adica aflati in ' drepata credinta'. Caci dogmele sunt greu de inteles si lesne e sa cazi in interpretari si in partizanate. Dar dragostea de Dumnezeu dovedita de sfinti ,nu va putea fi respinsa decat de un rauvoitor. |
|
|||
|
|||
![]()
O solutie viabila: sa devenim cu totii sfinti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
"Punctul de plecare al educatiei crestine e acesta :Perfectiunea nu e cu putinta,e posibila totusi perfectionarea.A face deci din poporul nostru un popor de sfinti asta nu sta in cadru firii omenesti.Sa il apropiem insa de Dumnezeu,de invatatura Evangheliei asta se poate oricand.Putem merge pe urmele lui Hristos ,dar nu prin legi si regulamente,ci prin oamenipunand la posturile de comanda pe cei cu reale inzestrare etica si impunand (recomandand)maselor regimul de munca cel mai potrivit cu nevoile fazei de civilizatie si de cultura in care ne aflam pentru a da si oamenilor de rand macar bune deprinderi"
Spunea Simion Mehedintiin cartea Apropierea de Iisus prin Biserica noastra,prin alegerea educatorilorcarte aparuta in 1935 |
|
|||
|
|||
![]()
Dragi frati ,va vad pesimisti cu privire la unire.Eu o sa va dau un singur exemplu al acestei uniri,care s-a intamplat chiar aici in tara noastra,greco-catolicii,eu personal nu sunt chiar anticatolic,dar totusi imi permit sa spun ,asa cum au spus-o si antevorbitorii meu,catolicii nu vor decat supunere.Vedeti dogma greco-catolica,este apreope 100% ortodxa,cu cateva incluziuni catolicie,filioque,Spiritul Sfant,si iconografie,rozariu etc.,dar ei ce au vrut supunerea fata de papa,un fel de absolutism.Noi ortodcsi avem coducere sinodala,bine avem un patriarh ecumenic dar este doar un rang onorific,capul nostru este Hristos.Totusi eu zic ca unirea nu va aduce fericire ci mai mare dezbinare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai ,bine o reluam,papa sustine a fi infailibil doar cand predica,daca nu ma insel,e ca si cum un politist ar zice eu ma supun regulilor rutiere doar cand port uniforma dar cand sunt ciivil pot rula cu 180.Ei nu-i asa patriarhul si papa sunt arhierei,au acelasi har daca gandim putin ecumenic,deci haric sunt egali,apai norific pot sa-si asume ce vor,dar haric sunt la fel ca ultimul si cel mai mic episcop,care poate ei mai mare ca amadoi la un loc.
|
|||
|
|||
![]()
Nu deturnati discutia. Eu v-am intrebat altceva, daca sunteti datori sa va supuneti Patriarhului, nu daca Patriarhul este infailibil.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragul meu nu patriarhului se supune lumea ,lumea se supune lui Hristos .Biserica ca si institutie se supune Sf sinod al BOR ,iar daca patriarhul ar avea o influenta nefasta in sinod asta e problema arhiereilor de acolo care ii permit .Eu nu ma supun lui Daniel dar trebuie sa respect hoatararile Sf Sinod
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Basarabia e Romania-mars pt unire | antiecumenism | Generalitati | 3 | 20.10.2012 00:07:38 |
O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara | iulyaan | Generalitati | 70 | 30.07.2011 16:23:54 |
Doua carti de mare interes duhovnicesc | strajeru | Resurse ortodoxe on-line | 1 | 28.11.2010 09:38:54 |
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 07.05.2009 18:15:08 |
Saptamana de unitate crestina | vladsergiu | Generalitati | 83 | 25.01.2009 01:44:39 |
|