Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.11.2010, 16:50:21
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Multi ortodcsci au o orientatare ecumenica,dar sunt si destui antiecumenici.Eu personal am o stare oscilativa , nu sunt impotriva dialogului,a dezbaterilor dar daca s-ar face un sondaj de opinie asupra unirii cel putin a catolicilor cu noi,n-as fi de acord.Vorbind aici de BC si BO de la 1054 incoace,oficial, s-au format 2 culturi diferite, valoroase,atat in athitectura in orientare in monahism,in practici religioase.Exista sfinti atat catolici cat si ortodocsi dar si sfinti comuni.Bine la nivel de dogma exista asemanari foarte multe iar deosebirilr sunt totusi ,dogmatic,putine insa totusi un factor comun intre acestea e cam greu de gasit,sau mai bine zis de acceptat.V-as ruga sa propuneti solutii viabile si aplicabile.
O solutie viabila mi s-ar parea sa nu se mai faca apel la dogme ci la vietile sfintilor.
Adica cei ce cred in sfinti,in valorile promovate de ei : semrenia,infranarea ,dragostea,pocainta, si in faptele sfinitilor prin care au si aratat vii aceste valori, sa fie numiti ortodoxi,adica aflati in ' drepata credinta'.
Caci dogmele sunt greu de inteles si lesne e sa cazi in interpretari si in partizanate.
Dar dragostea de Dumnezeu dovedita de sfinti ,nu va putea fi respinsa decat de un rauvoitor.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 18:21:24
Miha-anca
Guest

Implicit

O solutie viabila: sa devenim cu totii sfinti.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 19:00:57
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,seraphim7

Citat:
Multi ortodcsci au o orientatare ecumenica,dar sunt si destui antiecumenici.Eu personal am o stare oscilativa , nu sunt impotriva dialogului,a dezbaterilor dar daca s-ar face un sondaj de opinie asupra unirii cel putin a catolicilor cu noi,n-as fi de acord.Vorbind aici de BC si BO de la 1054 incoace,oficial, s-au format 2 culturi diferite, valoroase,atat in athitectura in orientare in monahism,in practici religioase.Exista sfinti atat catolici cat si ortodocsi dar si sfinti comuni.Bine la nivel de dogma exista asemanari foarte multe iar deosebirilr sunt totusi ,dogmatic,putine insa totusi un factor comun intre acestea e cam greu de gasit,sau mai bine zis de acceptat.V-as ruga sa propuneti solutii viabile si aplicabile.
baza este biblia,se vorbeste acolo de ecumenism?iisus hristos,in cei 33 ani de viata pamanteasca, a practicat ecumenismul?apostolii lui hristos,in scrierile lor vorbesc despre ecumenism la modul pozitiv?ca atare...
Vechi 06.11.2010, 19:07:09
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
O solutie viabila: sa devenim cu totii sfinti.
"Punctul de plecare al educatiei crestine e acesta :Perfectiunea nu e cu putinta,e posibila totusi perfectionarea.A face deci din poporul nostru un popor de sfinti asta nu sta in cadru firii omenesti.Sa il apropiem insa de Dumnezeu,de invatatura Evangheliei asta se poate oricand.Putem merge pe urmele lui Hristos ,dar nu prin legi si regulamente,ci prin oamenipunand la posturile de comanda pe cei cu reale inzestrare etica si impunand (recomandand)maselor regimul de munca cel mai potrivit cu nevoile fazei de civilizatie si de cultura in care ne aflam pentru a da si oamenilor de rand macar bune deprinderi"

Spunea Simion Mehedintiin cartea Apropierea de Iisus prin Biserica noastra,prin alegerea educatorilorcarte aparuta in 1935
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 19:12:41
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Dragi frati ,va vad pesimisti cu privire la unire.Eu o sa va dau un singur exemplu al acestei uniri,care s-a intamplat chiar aici in tara noastra,greco-catolicii,eu personal nu sunt chiar anticatolic,dar totusi imi permit sa spun ,asa cum au spus-o si antevorbitorii meu,catolicii nu vor decat supunere.Vedeti dogma greco-catolica,este apreope 100% ortodxa,cu cateva incluziuni catolicie,filioque,Spiritul Sfant,si iconografie,rozariu etc.,dar ei ce au vrut supunerea fata de papa,un fel de absolutism.Noi ortodcsi avem coducere sinodala,bine avem un patriarh ecumenic dar este doar un rang onorific,capul nostru este Hristos.Totusi eu zic ca unirea nu va aduce fericire ci mai mare dezbinare.
Vechi 06.11.2010, 19:36:46
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Dragi frati ,va vad pesimisti cu privire la unire.Eu o sa va dau un singur exemplu al acestei uniri,care s-a intamplat chiar aici in tara noastra,greco-catolicii,eu personal nu sunt chiar anticatolic,dar totusi imi permit sa spun ,asa cum au spus-o si antevorbitorii meu,catolicii nu vor decat supunere.Vedeti dogma greco-catolica,este apreope 100% ortodxa,cu cateva incluziuni catolicie,filioque,Spiritul Sfant,si iconografie,rozariu etc.,dar ei ce au vrut supunerea fata de papa,un fel de absolutism.Noi ortodcsi avem coducere sinodala,bine avem un patriarh ecumenic dar este doar un rang onorific,capul nostru este Hristos.Totusi eu zic ca unirea nu va aduce fericire ci mai mare dezbinare.
Dumneavoastra, credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, nu trebie sa va supuneti Patriarhului ?
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 19:45:47
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dumneavoastra, credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, nu trebie sa va supuneti Patriarhului ?
Se reia discutia? Patriarhul nu este infailibil cum se sutine a fi papa.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 19:58:03
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Pai ,bine o reluam,papa sustine a fi infailibil doar cand predica,daca nu ma insel,e ca si cum un politist ar zice eu ma supun regulilor rutiere doar cand port uniforma dar cand sunt ciivil pot rula cu 180.Ei nu-i asa patriarhul si papa sunt arhierei,au acelasi har daca gandim putin ecumenic,deci haric sunt egali,apai norific pot sa-si asume ce vor,dar haric sunt la fel ca ultimul si cel mai mic episcop,care poate ei mai mare ca amadoi la un loc.
Vechi 06.11.2010, 20:18:20
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Nu deturnati discutia. Eu v-am intrebat altceva, daca sunteti datori sa va supuneti Patriarhului, nu daca Patriarhul este infailibil.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 20:28:05
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu deturnati discutia. Eu v-am intrebat altceva, daca sunteti datori sa va supuneti Patriarhului, nu daca Patriarhul este infailibil.
Dragul meu nu patriarhului se supune lumea ,lumea se supune lui Hristos .Biserica ca si institutie se supune Sf sinod al BOR ,iar daca patriarhul ar avea o influenta nefasta in sinod asta e problema arhiereilor de acolo care ii permit .Eu nu ma supun lui Daniel dar trebuie sa respect hoatararile Sf Sinod
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Basarabia e Romania-mars pt unire antiecumenism Generalitati 3 20.10.2012 00:07:38
O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara iulyaan Generalitati 70 30.07.2011 16:23:54
Doua carti de mare interes duhovnicesc strajeru Resurse ortodoxe on-line 1 28.11.2010 09:38:54
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 07.05.2009 18:15:08
Saptamana de unitate crestina vladsergiu Generalitati 83 25.01.2009 01:44:39