![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Problema care se pune aici nu este legata neaparat de patimile care ne macina, ci mai ales de lupta pe care noi o ducem ca sa le invingem sau maca sa le tinem sub control. cu siguranta toti suntem incercati de diverse patimi si ganduri care ne infricoseaza dar este fosrte important sa nu le lasam sa ne domine. Atunci cand patimile noastre ajung sa-i afecteze pe cei din jurul nostru, trebuie sa ne punem un semn de intrebare. In rest nu putem decat sa ne rugam ca Hristos sa nu ne lase singuri in lupta cu vrasmasul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Citeam la Parintele Staniloae ca unul din atributele chipului divin sadit in fiecare om este capacitatea de a se jertfi. Alaturi de posibilitatea de a crea.
|
|||
|
|||
![]()
Uneori omul ajunge sa se simta bine asa, legat, robit de patimi. Nu-si mai doreste eliberarea, placandu-i mai mult robia, iubind lantul. Se complace in starea aceea decazuta, subumana.
Omul, in cinste fiind, n-a priceput; alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor (Psalmul 48). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si vor fi chinuiti acolo zi si noapte [de iubirea Lui Dumnezeu cea nemasurata si nesfarsita] in vecii vecilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Patimile, alterand, intunecand chipul dumnezeiesc din om, il fac pe acesta incapabil de jertfa. Si, totodata, ii ingusteaza orizontul duhovnicesc, il plafoneaza. Dar Hristos e scaparea noastra! El ne elibereaza de patimi, oferindu-ne puterea de a ne jertfi. Fara Mantuitorul, ramanem intemnitati si neputinciosi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
egoismul, patimile |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patimile Domnului | Florin-Ionut | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 8 | 14.04.2014 12:17:01 |
Lupta cu patimile | myself00 | Generalitati | 0 | 20.08.2012 13:15:48 |
Film : Patimile lui Hristos | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 14 | 21.01.2011 18:10:56 |
PATIMILE - PIEDICI IN DESAVARSIRE | iosif | Pocainta | 1 | 20.05.2008 16:16:24 |
PATIMILE MINTUITORULUI | cozia | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 06.04.2007 18:39:59 |
|