Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2011, 10:03:10
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea va fi ridicat la cinstea altarelor la data de 1 mai 2011, dată la care este Sărbătoarea Dumnezeieștii Îndurări, instituită de el. Miracolul care a făcut posibilă această beatificare a fost, în sfârșit, aprobat: este vorba de vindecarea unei călugărițe care suferea de boala Parkinson, boală de care Ioan Paul însuși suferise, în timpul vieții sale în trup.
Deo gratias !
Aha, dacă a făcut o vindecare miraculoasă, atunci nu mai neg sfințenia papei. Este adevărat a fost un mare om, foarte blând, care a iertat multe și a recunoscut greșelile bisericii sale. A făcut fapte mari. Totuși eu îi găsisem un păcat sau două, nu chiar de lepădat, dar faptele lui mărețe le-au acoperit.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 10:44:21
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackswan Vezi mesajul
Aha, dacă a făcut o vindecare miraculoasă, atunci nu mai neg sfințenia papei. Este adevărat a fost un mare om, foarte blând, care a iertat multe și a recunoscut greșelile bisericii sale. A făcut fapte mari. Totuși eu îi găsisem un păcat sau două, nu chiar de lepădat, dar faptele lui mărețe le-au acoperit.
Un pact sau doua sa pot gasi si lui Petru, ba chiar trei.... Ca sa nu mai vorbim de multimea de pacate pe care le putem gasi la noi insine.....
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 14:46:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Un pact sau doua sa pot gasi si lui Petru, ba chiar trei.... Ca sa nu mai vorbim de multimea de pacate pe care le putem gasi la noi insine.....
Eu vorbeam de două mai mari, de unul nu sunt sigură, e probabil. Dar nu cred că-i momentul potrivit să vorbesc despre ele.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 21:32:03
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Implicit

Citat:
Eu vorbeam de două mai mari, de unul nu sunt sigură, e probabil. Dar nu cred că-i momentul potrivit să vorbesc despre ele.

Stiu ca sunt off topic dar e adorabil catelul. E bichon?
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 10:45:42
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Implicit

Dragi catolici, astazi e o zi mare pentru noi. E in direct acum pe TVR 2 transmisiunea de la Vatican.
Eu o voi vedea in reluare, plec la Biserica acum.

Insa, sa nu uitati de Sarbatoarea de azi, Sarbatoarea Milostivirii Divine, si de indulgenta plenara care se poate obtine daca se indeplinesc conditiile.

”In acesta zi, voi turna un ocean de haruri asupra sufletelor care se apropie de izvorul Milei Mele.Cei ce vor merge la Spovada si vor primi Sfanta Impartasanie vor obtine iertare completa a pacatelor si a pedepsei (Indulgenta Plenara- n. trad.).In acea zi toate portile prin care revars haruri sunt deschise.Nici un suflet sa nu se teama sa se apropie de mine chiar daca are cele mai negre pacate. Mila mea este atat de mare incat nici o minte de om sau de inger nu o poate patrunde toata eternitatea.Dorinta Mea este ca acesta Solemnitate sa fie celebrata in a doua Duminica dupa Pasti.Omenirea nu va gasi pacea pana nu se va intoarce catre izvorul Milei Mele”.

o zi buna, si Laudat sa fie Isus!

Last edited by Tuty2010; 01.05.2011 at 10:48:22.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 10:59:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Dragi catolici, astazi e o zi mare pentru noi. E in direct acum pe TVR 2 transmisiunea de la Vatican.
Eu o voi vedea in reluare, plec la Biserica acum.

Insa, sa nu uitati de Sarbatoarea de azi, Sarbatoarea Milostivirii Divine, si de indulgenta plenara care se poate obtine daca se indeplinesc conditiile.

”In acesta zi, voi turna un ocean de haruri asupra sufletelor care se apropie de izvorul Milei Mele.Cei ce vor merge la Spovada si vor primi Sfanta Impartasanie vor obtine iertare completa a pacatelor si a pedepsei (Indulgenta Plenara- n. trad.).In acea zi toate portile prin care revars haruri sunt deschise.Nici un suflet sa nu se teama sa se apropie de mine chiar daca are cele mai negre pacate. Mila mea este atat de mare incat nici o minte de om sau de inger nu o poate patrunde toata eternitatea.Dorinta Mea este ca acesta Solemnitate sa fie celebrata in a doua Duminica dupa Pasti.Omenirea nu va gasi pacea pana nu se va intoarce catre izvorul Milei Mele”.

o zi buna, si Laudat sa fie Isus!
Ce fel de sărbătoare este aceasta?
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 17:02:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Este declarat sfant doar de Biserica catolica. O sa observi ca nu il vom regasi in calendarul ortodox sau recunoscut de BO. In schimb tot azi a fost canonizat Sfantul Irodion de la Lainici, un sfant avand sfinte moaste.

Last edited by catalin2; 01.05.2011 at 17:05:14.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 19:49:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Este declarat sfant doar de Biserica catolica. O sa observi ca nu il vom regasi in calendarul ortodox sau recunoscut de BO. In schimb tot azi a fost canonizat Sfantul Irodion de la Lainici, un sfant avand sfinte moaste.
Știu știu știu
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 21:22:02
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
”In acesta zi, voi turna un ocean de haruri asupra sufletelor care se apropie de izvorul Milei Mele.Cei ce vor merge la Spovada si vor primi Sfanta Impartasanie vor obtine iertare completa a pacatelor si a pedepsei (Indulgenta Plenara- n. trad.)”.
Mi se pare ciudata afirmatia.Prin Spovedanie, ni se iarta pacatele intotdeauna.Nu conteaza in ce zi ne spovedim.
Vechi 01.05.2011, 21:25:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Momentul declarației solemne: http://www.youtube.com/watch?v=ImpiT...mbedded#at=129

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ioan Paul Al II-lea nsd Biserica Romano-Catolica 3 08.09.2015 20:01:17
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul cristiboss56 Umanitare 5 28.04.2010 21:45:03
Paul washer - sermon jam cristian24 Pocainta 0 14.11.2009 11:39:14
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 5 22.06.2008 16:16:04