Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2012, 01:54:35
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cred ca cele mai multe tinere avorteaza de rusine!!!!Nu pot face fata presiunii generate de o anumita conduita sociala(daca ai copil fiind necasatorita,esti o lepadatura).

Daca societatea ar fi crestina cu adevarat nu ar mai judeca aspru greselile celorlalti si nici nu si-ar permite sa-si bata joc de oameni mai...naivi!
Multe tinere sunt terorizate de autoritatea nefireasca a familiilor lor;desi ce conteaza mai mult in ochii Lui Dumnezeu decat sa-ti ierti fiica pt greseala facuta si s-o ajuti pe acest drum insinuos?!?
Ai mare dreptate Yasmina, rusinea si neputinta suportarii consecintelor. Iar noi, cei ce ne consideram buni crestini, cadem test dupa test in viata de zi cu zi. Cat de usor putem sa facem atatea lucruri bune, rugaciuni, pelerinaje, milostenii, etc, dar cand suntem pusi fata in fata cu greselile aproapelui, nu putem sa uitam, nu putem sa iertam, nu reusim sa nu judecam.

Citat:
In concluzie,si parinti si copii se feresc de rusine,de dezaprobarea sociala si de ironia cunoscutilor.Majoritatea parintilor fac educatie sexuala prin teroare:"daca ramai insarcinata te dau pe strada",fara a atinge niste resorturi mai subtile ale vastei probleme care este sexualitatea.
Atata stiu unii,nici ei nu au avut parte de mai ample explicatii si divagatii.
Uneori necazurile se tin mana-n mana cu prostia,si prostia are niste note de plata...mama,mama!!!
Nu cred ca lipsa explicatiilor in aceasta privinta este cauza, mai degraba lipsa unei relatii autentice intre parinte si copil. Dar mai presus de toate este importanta educatia crestina, frica si iubirea de Dumnezeu, acestea il ajuta pe tanar sa nu savarseasca acest grav pacat.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2012, 02:22:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Cred ca cele mai multe tinere avorteaza de rusine!!!!Nu pot face fata presiunii generate de o anumita conduita sociala(daca ai copil fiind necasatorita,esti o lepadatura).

Cifrele statistice nu îndreptățesc asemenea opinie, care îmi pare mai degrabă în legătură cu o mentalitate a victimizării criminalului larg răspândită în SUA decât cu adevărul. Cu alte cuvinte, ceea ce dv susțineți este că femeile avorționiste sunt victime. Agresori sunt ceilalți: familia, comunitatea. Dacă nu cumva...copilul.

În realitate, diferența dintre rata avorturturilor între țările dezvoltate, unde mentalitatea tradițională a lăsat locul mentalității moderne și unde, ceea ce era văzut ca "desfrânare" este acum văzut ca "emancipare sexuală" și țările nedezvoltate, unde mentalitatea tradițională mai subszistă, deși reală, e mai mică decât teoria dv ar conduce. Mai precis, rata avorturilor în țările dezvoltate este de 24 la mia de femei fertile într-un an, pe când în țările nedezvoltate este de 29. Probabil că această mică diferență se explică prin mai larga aplicare a contracepției în primul caz: nu că femeile din Germania ar avorta un pic mai rar ca cele din Burkina Fasso, ci, părerea mea e că ajung mai rar la "necesitatea" avortului.

Concordante cu aceste observații sunt și cele care urmăresc rata avorturilor în dinamică multianuală. Astfel în ultimii câțiva ani, rata avorturilor a rămas constantă în lume, după o perioadă de mulți ani de creștere. Asta, în ciuda "modernizării" mentalităților. Deci, am suficiente motive să rămân la teoria mea: avortul se petrece din cauza necredinței, nu din cauză că avorționistele ar fi privite nu-știu-cum.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.12.2012, 16:59:09
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Cunosc cazul unei fete care a fost data afara din casa din acest motiv.
Sunt privite foarte urat de colegii de clasa fetele de liceu care raman insarcinate.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2012, 07:52:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
... E o jertfa mare sa cresti un copil, cu mult mai mare decat aceea de a-i da viata sau de la a-l salva de la moartea fizica.
Ai dreptate, e cel mai greu lucru sa iubesti.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Banii de la aparate Dewit51 Morala Crestina 23 23.01.2017 15:40:57
De ce avem o relatie nesanatoasa cu banii? mihele_m Intrebari utilizatori 4 05.08.2013 19:01:57
Cruciadele: crime de razboi si scopuri oculte. Theodor_de_Mopsuestia Biserica Romano-Catolica 25 16.05.2013 13:46:31
Banii si Biserica alinnasser2010 Generalitati 68 28.05.2011 01:08:21
Banii McDonald’s ajung la homosexuali Iustin32 Generalitati 44 21.07.2008 22:00:07