![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tu ai hotarat aceasta destinatie? Spune-mi, care-s locurile destinate florilor si cand consideri ca e abuz? Il mai tii minte pe celebrul profesor Moise ce s-a revoltat impotriva icoanelor din clasa? Fiica lui, eleva la scoala respectiva din Buzau, a spus ca pe ea nu o deranjeaza, de fapt, pe nimeni nu deranjeaza, pe niciun elev. Taticul e deranjat, ca are el gagauni pe creier si-si imagineaza tampenii. Si atunci, care-i problema? Tu chiar iti doresti sa nu se mai tina cont de colectivul clasei, chiar iti doresti ca elevii sa nu se simta bine in propria lor clasa si sa le dictezi tu ce sa-si puna sau sa-si ia jos de pe perete? Au diriginte, hotarasc impreuna.
Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 17:21:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de când pot să discearnă copii? iei dreptul părintelui de a hotărî ce este bine pentru copilul său. desigur este vorba de părinții atei, sau aparținând altei confesiuni. parintele ortodox este liber să dicteze, la adăpostul majoritatii. |
|
||||
|
||||
![]()
editat, comentariu sters
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar de ce, ma rog? Eu cred ca ar trebui sa fie crestina. Am evita astfel multe tampenii care murdaresc sufletele copiilor nostri.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
luați exemplul altor țări și faceți școli ortodoxe, ce că opreste? astfel,ați evita tot ce vreți să evitați. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe scurt, iconoclasmul bizantin a avut două faze sau perioade. În prima perioadă, s-a pus accentul pe însăși posibilitatea existenței icoanelor, abia în a doua perioadă s-a contestat cultul icoanelor, după ce iconoclaștii moderați le-au acceptat, dar ca artefacte strict decorative. Citat:
Și vine Iaru cu cultura lui provincială să conteste icoana. Altfel se pune problema când icoanele sunt confundate cu tot felul de imagini religioase vulgare, unele chiar fabricte în China, prezente nu doar în spații publice ci și în biserici, ca să nu mai spun de casele credincioșilor. Aici nu mai e nimic de apărat că ne atragem singuri batjocura asupra noastră.
|
||||
|
||||
![]()
Ba da ! Este o incalcare a poruncii a II-a din decalog ! Copiii se pot inchina lui Dumnezeu si fara icoane. Care este problema daca sunt eradicate din scoli ? Nu se mai inchina la fel de bine ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Care e problema daca raman in scoala? De ce ti-e greu sa respecti sentimentul religios al majoritatii?
Icoana in scoala nu e obiect de cult, nimeni nu o venereaza, e un bun al patrimoniului nostru cultural. Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 21:11:23. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru că nu este agățată pe perete cu titlul de opera de artă, cum încerca cineva sa spună, ci că obiect de cult, având un scop bine definit. |
|