![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută! :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna VladCat, eu cred (si nu am pretentia ca as fi inteles ceva, nici ca stiu ceva), cred ca omul, atunci cand are experienta personala a perceperii trairii Harului Lui Dumnezeu, intelege acea diferenta despre care vorbesti.
Pina atunci nu, ca ar fi ca si cand se straduie un orb sa inteleaga (din descrieri si reprezentari/inchipuiri colaterale, directe sau metaforice, comparatii, explicatii, etc) sa inteleaga ce inseamna culoarea turcoaz de exemplu. Ba mai mult, e ca si cand s-ar stradui un orb sa inteleaga diferenta dintre turcoaz si vernil. Doar unul care vede, care are experienta personala a perceptiei culorilor poate sa faca asta. Asa ca ce e de facut ca sa ajungem la acea intelegere? Pai zice Dumnezeu ca cei ce cred in El si implinesc poruncile (fac voia Lui Dumnezeu) sint cei care Il iubesc si cei pe care El ii considera fratii Lui (Marcu 3: 33-35). De ucenicii Sai s-a ingrijit Insusi Dumnezeu sa le dea lor toate cate le-a trebuit
|
|||
|
|||
![]()
Și eu cred la fel și mă bucur că mi-ai amintit lucrul ăsta. Totuși bănuiesc că vei fi de acord că, indiferent de nivelul nostru, putem și trebuie să încercăm a avea o minimă reprezentare asupra esenței acestor cuvinte, ori dacă altceva nu se poate, să încercăm să avem această reprezentare pentru a putea conștientiza faptul că nu înțelegem absolut nimic. Reprezentarea de care vorbesc se traduce în 0% cunoaștere, dar o văd ca pe un fel de disponibilitate de a înțelege în viitor...nu reușesc să mă exprim foarte clar, ideile nefiind nici ele foarte clare în capul meu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vlad, cred ca daca dorim sa avem vreo reprezentare oarecare asupra esentei acestor cuvinte, trebuie ca in primul rand sa recunoastem fata de noi si fata de Dumnezeu ca nu o avem (ca nu avem deloc, ca nici nu stim despre ce se vorbeste) si sa cerem de la Dumnezeu, prin rugaciune, sa ne arate. Intrucat sint lucrurile Lui si numai El ne poate arata, numai El ne poate face sa intelegem. De fapt, cred ca aceasta este esenta intelegerii rugaciunii "Doamne Iisuse Hristoase". Bineinteles ca atunci cand cerem ceva, ar fi bine sa stim si pentru ce anume cerem. Sa stim cu ce ne-ar folosi; ce facem cu ce ne da Dumnezeu; de ce cerem noi Darul Lui, ce facem cu El, etc?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()