![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce nu Principesa Margareta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt puține lucrurile în care mai cred. Cred în monarhie și mai cred că există posibilitatea restaurării unui "factor" de echilibru în politica din România.
Sunt de acord că poate fi Principesa Margareta, dar sigur va putea fi "adoptată"? Carol I era cât pe ce să-și dea demisia (de câteva ori) într-un stat corupt. Și fără vreo "pată morală" vizibilă. Și asta era într-o lume europeană care accepta, oarecum, în mod firesc, monarhia. Cum ar putea rezista principesa Margareta într-o lume a bârfei și a potentaților vremii români care, prin firea lor veleitară, au "dreptul" de a se simți chemați spre "slujba de rege"? Sau spre slujba de președinte fără a mai complica lucrurile cu o "Constituție regească"... Last edited by calinit; 10.05.2013 at 19:58:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Scuzati de off topic dar astazi mai este si Ziua Mondiala a Pasarilor si a Arborilor.
Legat de topic,daca monarhia ar inlatura coruptia politica ar fi de dorit,dar cum? Totusi eu cred in democratie si in posibilitatile oricarui om de rand de a ajunge in fruntea tarii,nu in limite impuse numai de pedigree. Desi din ignoranta,nu cunosc de ce ar fi moharhia mai buna caci nu m-a interesat acest aspect pana acum.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
On-topic: @zaharia2009: Domnule doctor, si eu gindesc la fel. Da, monarhia e naturala, e intruchiparea stravechii ierarhii meritocrate a speciei, dar nu cu masoni, tradatori de tara si "spalaciti" in frunte. Frate Mihnea, este cumva un os domnesc Bibescu, nu mai vorbesc de urmasi de sfinti din neamul Brancoveanu sau Ghika, ontologic inapt pentru un tron de monarh, doar fiindca asa vor oculta mondiala si natiunile occidentale? Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 10.05.2013 at 22:31:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate simpatia mea pentru monarhie nu este fondată. N-am citit suficient pe tema asta. Dacă Decebal vorbea de meritocrație (ceea ce ar fi ideal, dar imposibil, cel puțin în momentul actual), eu m-am gândit la familia regală ca fiind una de oameni cu o educație morală și cu principii cultivate de multe generații. La ei încă mai poți afla onoare și demnitate. Au o avere, și chiar și când au fost lipsiți de ea, în lupta lor pentru supraviețuire n-au recurs la compromisuri, nu s-au înjosit încercând s-o obțină prin orice mijloace.
Repet, însă, este posibil să greșesc, și nu este nicio supărare dacă cineva mă ajută să deschid ochii. Cât despre păsări și arbori... N-am știut până acum că poate exista o zi cu o dedicație atât de frumoasă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa observam ca ziua dinastiei se se suprapune peste ziua independentei, fiindca primul rege al nostru a ales sa se incoroneze intr-o zi simbolica: aniversarea independentei romanilor. Cu patima lor de a deturna adevarul istoric, genial surprinsa in literatura in romanul "1984", comunistii au stabilit 9 mai ca zi a independentei, ca sa uite oamenii ca aveau un rege inainte de un secretar general. In realitate, pe 9 mai a tinut M. Kogalniceanu un discurs de sustinere a independentei in Parlament, dar proclamatia a fost votata pe 10 mai. Evident, ziua independentei este ziua proclamarii ei de catre Parlament si nu ziua cand un parlamentar tine un discurs despre independenta. Citat:
Astfel, ma indoiesc ca monarhia ar mai conveni vreunui partid ori vreunui politician. La randul ei, adevarata regizoare a jocurilor, oculta mondiala, nu mai sustine monarhiile. Le-a sutinut in secolul al XIX-lea. Ea l-a chemat pe Cuza la putere, apoi pe Carol intr-un moment de criza. Era o vreme cand sustinea principi si regi fiindca astfel putea mai usor sa dea in cap imparatilor si Bisericii. Intre timp, misiunea a fost indeplinita: imparati nu mai exista, iar Biserica e cu botul pe labe: la ce bun sa mai fie regi ? Dimpotriva, regii existenti devin un impediment in calea mondializarii, deci, mai devreme ori mai tarziu, vor trebui sa dispara. Oricum tresaririle lor de reala suveranitate sunt tot mai rare, ultima fiind a ducelui de Luxemburg. In rest, ca sa-si prelungeasca agonia, regii Evropii au ales sa nu incomodeze pe nimeni, devenind mai mult niste produse ale industriei turistice. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|