Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Ati bea ceva otrăvitor sa va demonstrați credința ?
Da 2 11,11%
Nu 16 88,89%
Votători: 18. Nu poti vota in acest sondaj

Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2014, 14:00:04
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Eu stiu ca, credinta nu trebuie demonstrata nimanui. Adica, o ai sau nu o ai. Simplu.
Iar partea spirituala a omului e intre el si Dumnezeu, eventual intre el, Dumnezeu si duhovnic.
Restul..fiecare cu credinta lui...sau cu lipsa acesteia.
Nu vad de ce ar trebui sa demnostrez cuiva ca Dumnezeu exista. Pentru mine exista, si mai mult de atat nu am ce sa zic.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2014, 14:52:59
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Chiar și pe apostoli, care Îl cunoscuseră nemijlocit pe Hristos, și a căror propovăduire era însoțită de semnele menționate, nu îi credeau toți. Nu toți primeau cuvântul Evangheliei, iar pentru aceștia Domnul le spusese să-și scuture praful de pe tălpi, neinsistând cu orice chip să-i facă să creadă.

Însă pe lângă aceste semne excepționale, care atestă credința celor ce o mărturisesc altora, mai sunt și altele: „Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții”. Asta consider că este adevărata mărturisire a lui Hristos, iar nu băutul de otravă.

Sigur, atunci când împrejurările ne obligă avem și datoria de a muri pentru Hristos și pentru Evanghelie. Însă martiriul nu trebuie căutat cu orice chip. Sau, mai bine spus, nu trebuie falsificat prin gesturi lipsite de înțelepciune.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2014, 18:15:13
ignatiu ignatiu is offline
Banned

Data înregistrării: 18.09.2011
Implicit

Si asa au inceput rautatea, razboaiele, tortura si teroarea.

Pentru ca unii oameni au preluat idea ca credinta trebuie demonstrata. Iar raul facut in numele ei este un rau bun.

Idea a fost luata in anul 740 de Regele/Imparatul Francilor in urma luptei avute cu arabii in Franta. Arabii au lasat pe campul de lupta trupul neinsufletit al celebrului lor conducator. Regele francilor a intrebat de ce nu l-au luat. Atunci ei au raspuns ca SUFLETUL conducatorului este deja in cer. Pentru ca el a fost cel care a facut multe lucruri bune ( a pradat si cucerit) pentru credinta lui.

A lua otrava este la fel ca si a omora, a face rau din convingere religioasa. Sufletul pacatosului este pierdut.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare