![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
florentina, tot cu comunicarea trebuie sa o scoateti cumva la capat; ar trebui sa inteleaga si sa iti explice ce nu ii convine, mai ales daca zici ca e cu 10 ani mai mare; ar trebui sa aiba atata discernamant si putere de intelegere, iar tu ar trebui sa ii asculti nemultumirile in prima faza fara sa il intrerupi, apoi sa cautati niste solutii rezonabile impreuna sa fie bine de ambele parti. Sunt sigura ca se poate. Cu iubire si rabdare orice se poate...
Fallen, se poate face casatoria si cu un contract prenuptial inainte si asa ramane cu toata agoniseala lui si in caz de divort (Doamne fereste!). Iar daca luati ceva impreuna, abia aia s-ar imparti. Totusi, prefer sa vad oameni intr-o relatie stabila, fie ea si de comcubinaj - ce detest cuvantul asta!!!- decat in aventuri si relatii pasagere - chiar daca e pacat in fata lui Dumnezeu. Noi nu am locuit impreuna, dar asta nu ne-a impiedicat sa pacatuim inante de casatorie si sunt convinsa ca asa e si la altii. Ce cred eu ca ar trebui relatiilor e comunicare multa; si mai ales, sa ascultam ce are de zis cel de langa noi si sa analizam bine orice...impreuna, pentr a gasi solutii bune. Certuri si divergente sunt in orice familie, fie ei proaspat casatoriti, fie ei impreuna de 30, 50 etc ani. Important e sa trecem peste ele si sa le gasim o rezolvare. offtopic: ce gandire profunda am azi :))
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar daca partenerul este frate cu bizonul si ruda cu magarul, atunci ce te faci? Pentru ca nu ai cu cine vorbi. Si vorbesti la pereti cu un .. infantil, cu un cretin, un incapatanat, un golan, un afemeiat/o ...., sau cine stie ce patimi il mai conduc pe respectivul. Ce spui tu presupune o persoana normala. Problema in cupluri este "normalizarea" bizonului si abia apoi comunicarea. Un dus rece merge uneori in care sa-i zici bizonului: bai boule, trezeste-te ca esti prin santuri, cel putin fii rezonabil, daca tot mergi prin santuri.... (scuze pt virulenta). Iar daca amandoi sunt bizoni atunci e frumos de tot, fiecare trage caruta la care sunt inhamati in ce directie ii place lui. Expresia mea pentru problema asta a partenerului plecat cu pluta este: cu bizonul la plimbare plin santuri si prin mlastini. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau unde n-am inteles bine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi cer scuze ca gresit...e vb de 5 ani in care tata a venit la noi doar de cateva ori. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e rau sa citim carti in care este dezbatuta relatia dintre socri, gineri, nurori din punct de vedere religios mai ales.
Nu e rau sa aiba acelasi duhovnic cei doi soti. duhovnicul poate interveni cu sfaturi si-i poate poate pondera pe cei care gresesc. De asmenea, si nasii pot interveni discret, daca sunt buni crestini ei insisi. Totusi, cred ca duhovnicul va poate ajuta. Sa fie invitat la o sfestanie. Trebuie un pic de diplomatie si multa rugaciune. Cu o voce blanda, feminina, pisicoasa chiar, poti sa-l faci pe sotior sa inteleaga ca ,,sangele apa nu se face", si ca nu numai valorile materiale conteaza. Iubirea voastra e mai importanta decat toate si, daca vreti sa aveti o casnicie fericta, trebuie sa aveti virtuti crestine. Tu sa ai rabdare si sa mai si inghiti, asta e. Taci, rabda si roaga-te, spovedeste-te des si sfatuieste-te cu duhovnicul. De restul se ocupa Dumnezeu. http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...ri-125660.html |
|
|||
|
|||
![]()
[
Citat:
Si cum credeti ca se poate transforma " bizonul", ale carui primoriale preocupari sunt trasul la plug si insamantarea vacutelor, intr-un lipizan de la scoala de dresaj din Viena? Iarta-ne, Florentina, vorbim si noi asa, de principiu, nu iti cunoastem sotul si nici nu vrem sa il jignim in vreun fel... Ca sa continui discutia " de principiu", incerrc sa traduc ce a vrut sa spuna gpalama: se poate discuta cu un individ in masura in care are un nivel de educatie si inteligenta corespunzator; daca insa ( repet, poate nu e cazul lui particular), avem de-a face cu un individ care considera ca asa e firesc si normal sa se poarte cu sotia lui, poate asa a vazut ai acasa la parinti, asa procedeaza si colegii de munca, etc...e cam greu sa-i pretinzi sa se schimbe, mai ales daca au trecut atatia ani. Pesemne schimbarea in rau a fos progresiva, si a fost considerata o ratacire trecatoare, insa ma tem ca a fost invers ( purtarea buna de la inceput sa fi fost asa, doar o tentativa subconsteînta de a cuceri, din partea lui, sau o iluzie din partea ei...). La inceput probabil mustrarile sau mitocaniile erau ceva mai rare si oarecum justificabile ( fie a gresit ea cu ceva, fie a venit el nervos de la munca), si erau intercalate de dulcegarii, tandreturi, vorbe frumoase, etc. La inceput femeia se teme, mai ales daca nu are o experienta de viata, sa nu isi supere cu ceva sotul, si se simte vinovata pt toate mustrarile si nemultumirile lui, mai ales daca e intr-o pozitie de inferioritate - mult mai tanara, aproape copila, fara un serviciu, fara experienta casnica; ii ia ceva timp ( ani) pana sa iai dea seama ca s-ar putea sa fie nedreptatita, si, ce e mai grav, lui incepe sa i se para din ce in ce mai firesc sa o foloseasca pe post de sac de box, sa isi verse toate frustrarile pe ea...daca de la inceput nu protesteaza, de ce ar face-o mai tarziu? Fa-o , si opresiunile lui se vor agrava ( cum adica pana acum nu ai zis nimic, ti-a convenit, ti-ai asumat in tacere rolul, si acum nu-ti mai convine?); va da vina fie pe ai tai ( poate asa te-au invatat ei, ti-au atras atentia, au ceva cu el, etc), fie pe biserica, duhovnic, daca incepi sa o frecventezi, fie e vreo prietena de-a ta, sau anturaj, de la munca, etc, fie Doamne fereste sa banuie ca ai cunoscut alt barbat... Stiti, era un banc despre emanciparea femeii: vreo doua incep sa nu mai stranga dupa ei si sa faca toate treburile casnice, si in cateva zile, " vad " o schimbare ( isi fac singuri anumite lucruri); a treia insa spune " o saptamana n-am vazut nimic, apoi mi s-a dezumflat putin un ochi" Last edited by fallen; 12.11.2014 at 11:23:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu avem de unde sa stim situatia exacta din casa doamnei- numai cei doi o pot sti- insa vorbind de principiu nu cred ca este o atitudine normala ca barbat sa te apuci a-ti folosi sotia pe post de sac de box (pentru asta exista sali de sport), sau sa o jignesti, etc!
Cu totii avem problemele la serviciu, stim care este situatia astazi in Romania, suparari si necazuri inevitabil apar, chiar sa lucrezi pe santier in constructii (unde in fiecare zi mai apar probleme, nervi, unde numai intre barbati se vorbeste intr-un anume fel), si tot nu ai nici o scuza sa te comporti la modul asta cu sotia/prietena/iubita! Acum cred ca putem spune deschis- cred ca toti barbatii de pe site-ul asta dupa serviciu am mai fost la un sprit cu colegii de munca, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te duci acasa si sa faci scandal sau sa ai atitudini de genul asta! Daca exista vointa si comunicare, si in primul rand daca tii la cineva si ai o minte lucida (nu trebuie sa fii neaparat doctor, academician si inginer, poti fi si cu scoala profesionala), aceste neintelegeri se pot rezolva si depasi usor! |
|
|||
|
|||
![]()
Tie nu ti se pare normal, si nici mie sau altora, dar intreaba-i si pe baietii care lucreaza pe santier...sau poate si ei vor spune ca nu li se pare normal, dar de la a spune pana la a face...s-ar putea sa fie o diferenta
|
|
||||
|
||||
![]()
1. Mi-e al naibii de greu sa cred ca un tip si o tipa stau intr-o relatie asa de flori de mar, fara sa fie sentimente intre ei (exceptie facand eventual pitipoancele ahitate dupa bani cu milionarii lor si barbatii care-s la fel ca pitipoancele de care vorbeam, cu milionarele lor). Stunci la ce naiba te-ai mai casatorit? Ca sa fi in randul lumii? Ca sa ai o sclava langa tine? Ca sa ai un magar care sa te intretina? (da, vb si de femei si de barbati aici)
2. Normalitatea, cat de relativa o fi ea, inseamna orice care nu face rau altuia, fie sot/sotie, socrii, prieteni etc. Iar comportamentul sotului florentinei se pare ca face rau familiei, mi ales parintilor ei (deci automat acolo e o problema mai mica sau mai mare). 3. Duhovnicul/preotul nu are ce sa faca intr-o situatie de genul, MAI ALES in ipoteza in care cel putin unul dintre parti nu are asa ceva si/sau nu e bisericos din cale-afara. 4. Rabdatul ala degeaba nu iti face nici un bine, nici tie nici sotului/sotiei. Rabzi ca sa ce?! Crezi ca Dumnezeu iti schimba viata asa de pe-o zi pe alta ca rabzi? Crezi ca Dumnzeu ni le pune toate pe tava si ne rezolva toate problemele si noi sa stam sa asteptam fara sa facem nimic? Atunci la ce ne-a mai dat discernamantul? Daca nu te-ajuti pe tine, nu te-ajuta nici Dumnezeu. Nu vad de ce ar face-o, din moment ce tie nu iti pasa de tine insuti/insati. Dumnezeu nu ne porunceste sa ne umilim in fata nimanui, Dumnezeu ne-a cerut sa ne iubim semenii ca pe noi insine, sa ne iubim pe noi si sa-L iubim pe el mai presus de orice, nu ne cere sa stam o viata nefericiti, desi am putea face ceva sa fim fericiti. Dumnezeu ne-a creat cu discernamant si vointa tocmai ca sa ne rezolvam si noi din probleme, altfel probabil ne crea legume. Asa ca asta cu "taci si rabda" mi se pare cea mai tampita afirmatie care o poate face cineva. Cat putem rabda? Pana ajungem sa ne sinucidem sau sa facem cine stie ce? Pai asta vrea Dumnezeu pentru noi, sa ajungem in stadiul in care sa preferam Iadul vesnic decat viata (sinucidere = iad, nu?)? Nu cred. 5. Nu pe toti ii faci sa inteleaga ca sangele apa nu se face cu o voce blanda, feminina sau/si pisicoasa. Unora le trebuie o trezire la realitate...mai dura. Asa, astea 5 puncte sunt la modul general. acum pt florentina: Tatal tau de ce nu vine pe la voi? Care e motivul pentru care nu o face? Ar trebui sa vina si el mai des, sau sa mergi macar tu mai des pe la el, uneori chiar si cu sotul (daca se poate). gpalama: poate fi o problema de comunicare si din partea femeii; credeti ca doar barbatii nu stiu/pot sa comunice? Si de ce ii faceti pe toti in toate felurile iar nu inteleg. Asa poate fi si o femeie; sa nu uitam ca nici noi femeile nu suntem mai breze ca barbatii. Nu vad cazul de fata in halul asta de complicat incat sa nu se poata face nimic. Treaba cu duhovnicul e buna, dar asta doar dac ambii sunt bisericosi cu adevarat. Altfel, ar merge o terapie de cuplu; iti garantez ca un neortodox/necredincios n-o sa stea de vorba cu nici un duhovnic. Ei, in primul rand au de gasit exact motivul pentru care exista neintelegerile acelea, abia apoi sa le rezolve. Degeaba tratezi simptomele, daca nu sti bola. Prima data trebuie gasita cauza, abia apoi sa lucrezi pentru ameliorarea simptomelor sau chiar pt disparitia acestora. Apoi, noi nu avem niciodata probleme in cuplu si/sau familie? Oare noi nu reusim sa le rezolvam tot dupa ce gasim cauza? De obicei gasirea cauzei e mult mai grea decat rezolvarea problemei in sine. Si la noi, la oricare, problemele cele ma greu se rezolvat si depasit snt cele carora le gasim greu cauze. Si se poate comunica; se poate INVATA comunicarea. Nimeni nu se naste invatat. Daca unul din parteneri stie comunica, garantez sa il poate invata si pe celallt. Si credeti-ma ca nu e usor sa inveti sa comunici dupa cinestiecatiani in care nu ai putut comunica pt ca parintii nu au comunicat cu tine de exemplu (e el mai banal si comun exemplu). E greu sa inveti sa comunici de la o varsta mai mare. Dar daca eu am reusit, atunci chiar oricine poate. Eu eram dezastru la capitolul asta si mi se tragea din familie; ai mei niciodata nu au reusit sa ma invete sa comunic, ei nu comunicau cu mine, iar pe la 16, 17 ani se asteptau sa comunic eu cu ei, desi eu habar nu aveam cum sa fac asta. Dar am invatat-o si pe asta, si lucrurile sunt mult mai ok acum; e mult mai usor de rezolvat orice problema, fie ea cu partenerul de viata sau cu parintii (copii nu am deocamdata, asa ca nu ma exprim si in cazl acesta). Ah, si cel mai mult, noi, ca oamei adulti, am invatat in familie mare parte din comportamente, mai ales pe cele negative. Asa ca daca parintii sotului florentinei sunt (sau erau cand era sotul mai mic/tanar) tot genul asta: oameni strangatori, putin sau mai mult avari si care vor sa primeasca din toate partile, cel mai probabil de-acolo i se trage. Iar daca nu vede asta ca o problema, inseamna ca trebuie sa isi dea seama ca comportamentul respectv poate sau chiar creeaza probleme. Asa ne deprindem de obiceiurile proaste, dandu-ne seama ca, comportamentul nostru ii afecteaza pe cei din jur. PS: Imi cer scuze daca am ofensat cumva pe cineva. Chiar nu am avut intentia asta. Si imi cer scuze dca e greu de citit msajul meu fiind mult prea lung. Sper sa fi respectat bine macar punctuatiile si aliniatele. Va doresc o seara placuta!
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|