![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Un forum este dedicat dezbaterilor,nu are nicio legatura cu educatia.
|
||||
|
||||
![]()
Nu suntem in rai, suntem in lume, iar aici suntem supusi la multe incercari. Am ajuns doar sa ne plangem. Ne plangem chiar si din viata pe care o intalnim in biserica: nu se canta bine, nu este pictata cum trebuie, nu se predica... si de cele mai multe ori facem doar afirmatii si nu ne impartasim cu trupul si sangele Domnului. Asa ca depinde ce dorim sa vedem si de ce vrem sa ne impartasim, caci iata pana si locul din biserica nu ne mai multumeste.
Eu am invatat multe de aici. Dar ce este cel mai important e ca am in lume cateva persoane pe care le-am intalnit aici, care oricand sunt gata sa se jertfeasca pentru mine. Asa ca doar daca iau in discutie acest lucru, ajung sa afirm ca e un loc minunat. Oare cati dintre noi stau de vorba cu Dumnezeu despre semenii intalniti? Adica se roaga pentru ei! Sa-mi fie cu iertare, noi altceva facem: stam de vorba cu ceilalti despre Dumnezeu, fara a cunoaste rugaciunea. Cand vom face cel dintai lucru, multe lucruri se vor schimba in bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traditional, educatia oferita de scoala a fost considerata educatie formala, activitatile educative organizate de alte institutii, cum ar fi muzeele, bibliotecile, cluburile elevilor etc., drept educatie nonformala, iar influentele spontane sau neorganizate din mediu, familie, grup de prieteni, mass media etc., educatie informala. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit tot ce-ati scris.
Si, in ce ma priveste, chiar vreau sa ma indrept. Dar nu stiu unde am gresit. Ajutati-ma voi, pentru ca eu nu-mi dau seama. |
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi place foarte mult acest forum, este o mixtura (ca sa nu spun salata) cu de toate: sunt si sfaturi duhovnicesti la obiect, sunt si certuri, si critici, e si iubire, si circ, si distractie, si plictiseala, si evlavie, si credinta, si rugaciune, si ratacire, si foarte multe bune intentii, si indoiala... si multa confuzie. Eu iau ce e frumos din toate, am invatat foarte multe de pe acest forum si am intalnit niste oameni minunati!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Daca imi este permis as avea cateva pareri:
- sunt multe persoane inscrise pe forum care doar "va citesc" pe voi toti si nu au curaj sa posteze (cum e si cazul meu, mi-a trebuit curaj sa scriu) de team ca ar fi "mancati" de colegii de forum pentru ideile lor; - am vazut o intoleranta (dublata de o mandrie nejustificata) greu de crezut la unii; chiar ma gandeam ce bine e ca cel care ne iarta este El si nu vreun om; mai degraba ai iertarea Celui de sus decat sa te ierte aproapele tau; - acest forum trebuie sa fie un instrument de educatie in domeniul acesta; sa ne intrebam simplu: de ce s-au inscris oamenii pe acest forum? Cu siguranta, majoritatea, ca sa se informeze, sa invete (e destul de rau ca nu sunt pe forum persoane cu pregatire in domeniu care au rolul de formatori si care trebuie sa dirijeze informatiile care se vehiculeaza), sa afle lucruri care ii intereseaza , sa se bucure (uneori oamenii se bucura cand descopera ca nu numai ei au o anumita problema ci mai sufera si altii). - acest forum nu inlocuieste studiul individual ca sa -i spun astfel; eu cred ca trebuie sa o luam cu abecedarul (NT, pravila bisericeasca, scrieri, etc)si, incet incet sa desoperim in fiecare zi inca un lucru folositor pentru credinta noastra; "Invataceii" trebuie ghidati de cei cu mai multa cunoastere in acest domeniu; - cred ca multi din cei prezenti aici asteapta solutii la probleme si intrebarile pe care si le pun sau le au, poate asteapta si minuni, tocmai de aceea este important sa existe un echilibru, o masura in toate afirmatiile; altfel, unii devin habotnici iar altii renunta la drumul pe care au apucat - sunt de acord ca unele subiecte sunt banale sau extrem de lumesti si nu-si au locul aici dar se vor cerne toate - scuze daca am suparat pe cineva.
"Doamne nu-mi da nici saracie, nici bogatie; da-mi painea care imi trebuie"(Prov. 30,7-9). "Nu iubiti lumea nici lucrurile lumii"... (Ioan 2,15-18; V. Fapte bune "Daca avem ce sa mancam si cu ce sa ne imbracam sa ne simtim indestulati" (l Tim. 6,7-10; V. Monahism). |
|
||||
|
||||
![]()
geo, ceea ce doresti tu, e foarte greu de realizat, avand in vedere ca opiniile aici sunt diferite. exact cum au mai spus si altii foarte putini au terminat teologia. neoprotestantilor de aici nu poti sa le inchizi "gura" poti doar sa-i ignori, dar mereu va exista dorinta sau increderea ca-i putem face sa vada "lumina" si deci mai mult ca sigur ca nu vor fi ignorati. in schimb, da, putem sa-i ignoram pe cei lipsiti de bun simt si de educatie. tu poate stii totul, credinta ta este autentica, si cred ca te uiti la noi cu mare mila si nedumerire. eu ma bucur ca exista acest forum ca pot pune intrebari. intrebarile mele sunt pentru cunoastere, nu pt polemica sau din plictiseala. normal ar trebui sa il intreb pe preotul de la biserica. sunt atatea oameni nevoiasi care au nevoie de el, incat mi se pare aiurea sa-i rapesc timpul cu intrebarile mele. asta nu inseamna ca nu-l intreb si pe dansul, dar mi-e mai usor aici pe forum. asa cum spunea si ANNA21, invatatura crestina iese ca uleiul la suprafata. cine are urechi sa auda va auzi, cine are inima sa creada, va crede.
poate ti se pare ciudat, dar sunt si forumisti care invata de aici ![]()
|
||||
|
||||
![]()
fi fara grija, nici ei nu se inteleg intre ei
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vorbim despre rugaciune, dar nu ne rugam. Ma uit la mine insumi si la cei pe care ii cunosc. Pierdem din vedere un lucru: diavolul uraste lucrurile bune. Forum'ul nostru, crestin ortodox dupa puteri, nu este iubit de diavol, iar luptele, ispitele si mahnirile sunt lucrarea lui. Cum sa dea pace celor care vor sa puna inceputul cel bun sau celor care vor sa afle mai multe despre dreapta credinta ?! Mie imi par simple lucrurile, iar luptele (ispite, mahniri) de pe aici sunt chiar un semn bun. Anume ca aici sunt oameni, lucruri si cuvinte pe care diavolul nu le suporta si pe care vrea sa le tulbure, sa le alunge si sa le piarda. Geo Nectarios, avem nevoie de oameni cunoscatori ai dreptei credinte. Nu te lasa tras intr'o ispita de genul celei care te'a luat. Nu deznadajdui de oamenii sinceri de pe aici.
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) | sophia | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 362 | 28.04.2010 16:47:40 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Abuz sau educatie? | erzbet | Preotul | 77 | 04.07.2008 23:25:46 |
|