Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 17:37:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Poti sa detaliezi ultimul fragment bolduit?????

Dar parca toti cei care cred in Iisus Hristos si au credinta...se mantuiesc!!!
Imaginea ce ți-ai creat-o despre adventiști este falsă, noi nu spunem că ne mântuim automat dacă credem în Iisus Hristos. Și dracii cred, chiar mai mult decât noi (pentru ei Hristos este o certitudine aș spune chiar științifică) și totuși nu se mântuiesc. Trebuie să ai și dispoziția de. a asculta întocmai de ce spune Hristos, de a trăi în permanență ca în prezența Lui o viață conformă preceptelor Lui morale.

Luând la cunoștință toate aceste lucruri din Sfânta Scriptură, conștiința mea îmi spune că nu aș fi fost mântuit rămânând în continuare în Biserica Ortodoxă. Prea multe lucruri neconforme Scripturii m-ar fi acuzat continuu că nu sunt în grația lui Dumnezeu. Pentru ortodocșii care nu au luat la cunoștință aceste lucruri din varii motive (neavând Scriptură, încrezându-se sincer doar în duhovnic, ori conjucturi istorice nefavorabile), posibil să nu constituie o problemă. Dumnezeu cred că le-a primit închinarea, toată responsabilitatea va cădea asupra părinților lor spirituali.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 15:32:53
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

[quote=tricesimusseptimus;187330]1. S-a mai pus această întrebare
2. Eu m-am îndreptat spre cultul adventist de ziua a șaptea, în urma studiului Bibliei.
QUOTE]

uite, am si eu o curiozitate, scrie in Sfanta Scriptura adventist de ziua a șaptea? adica nu-mi vine sa cred ca citind Sfanta Scriptura ai ales singur sa devii adventist. parerea mea umila, este ca cititnd singur Sfanta Scriptura ai fi avut de ales intre a fi sau nu ortodox. cred ca ai fost "ajutat" sa intelegi Sfanta Scriptura de la un adventist. e doar o parere personala
Vechi 03.12.2009, 15:37:17
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Ok, m-ati intrebat, am raspuns la topic. Nu mai am ce spune. Adaug doar ca nu au venit penticostalii la mine, ci m-am dus eu la ei. [vad ca ii confundati foarte des cu altii care bat din usa in usa]

P.S. Andrusca, multe tari sunt musulmane, hinduse, comuniste...Lumea e crestina...pfff... Probabil traiesti in alta lume.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 15:40:53.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 15:39:44
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iertati-ma !!

Si daca ati gasit in alta parte ceea ce ati cautat , de ce sunteti totusi aici, pe un site ortodox ? Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 15:41:31
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Pace ! De ce nu am fi?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 15:54:19
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ok, m-ati intrebat, am raspuns la topic. Nu mai am ce spune. Adaug doar ca nu au venit penticostalii la mine, ci m-am dus eu la ei. [vad ca ii confundati foarte des cu altii care bat din usa in usa]

P.S. Andrusca, multe tari sunt musulmane, hinduse, comuniste...Lumea e crestina...pfff... Probabil traiesti in alta lume.
Eu vorbesc de Romania Doriana in caz ca trebuie sa specific pentru tine a nu stiu cata oara , desi ai sugerat in alte randuri ( cand ti-am adresat exact aceeasi intrebare si ti-am spus ca suntem crestini de 2000 de ani, desi tu ar trebui sa stii lucrul asta)...ca noi ortodocsii nu am fi destul de crestini in opinia ta, ca nu afli decat lucruri negative pe acest forum, ceva cu un caine consumat nu stiu unde ( deci atat ai putut tu concluziona aparent!!!)...si ca in opinia ta ortodocsii necesita increstinare penticostala dupa acesti 2000 de ani, recunosti????

Deci practic in Romania nu are niciun rost prozelitismul, corect???? pentru ca noi, dupa cum deja stii suntem crestini, ne vedem de treaba noastra...atata doar, daca nu cumva voi ati avea un interes in a-i vedea numai pe cei cazuti, in timp ce credinciosii ortodocsi induhovniciti sunt doar o cantitate neglijabila ( in opinia ta)!!!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 16:20:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cand ai in casa o floare de plastic, iti este de ajuns faptul ca ai cumparat-o. Insa, cand ai in casa o floare adevarata, e nevoie sa o uzi, sa o ingrijesti, nu e de ajuns ca ai cumparat-o. Ce vreau sa spun prin asta? Ca pentru neoprotestanti e de ajuns sa crezi, ca sa te mantuiesti (caci din punct de vedere dogmatic, natura umana la ei e distrusa de pacat, de aceea nu poate fi sfintita, ci doar declarata sfanta). Pentru ortodocsi e nevoie de mai mult. Sta in alegerea fiecaruia dintre noi cum sa-si imbodobeasca locul in care vietuieste: cu flori din plastic sau cu unele naturale. Sincer, prefer naturaletea, nu artificialitatea. Cat despre marturiile unora care au fost ortodocsi si au trecut la o alta confesiune, ca la mai multa viata, sunt satul. Ele nu vin decat de la niste persoane care nu au cunoscut deloc frumusetea si bogatia Ortodoxiei. Cel ce a cunoscut-o nu se mai satura de ea, in consecinta nu se poate desparti niciodata de ea.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 17:41:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

[quote=anaana71;187513]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
1. S-a mai pus această întrebare
2. Eu m-am îndreptat spre cultul adventist de ziua a șaptea, în urma studiului Bibliei.
QUOTE]

uite, am si eu o curiozitate, scrie in Sfanta Scriptura adventist de ziua a șaptea?
Cum nu scrie nici ortodox, nu scrie nici adventist de ziua a șaptea. Cele două caracteristici ce reies din titulatura AZȘ le putem întâlni și în Biserica Primară. Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
adica nu-mi vine sa cred ca citind Sfanta Scriptura ai ales singur sa devii adventist. parerea mea umila, este ca cititnd singur Sfanta Scriptura ai fi avut de ales intre a fi sau nu ortodox. cred ca ai fost "ajutat" sa intelegi Sfanta Scriptura de la un adventist. e doar o parere personala
Ai dreptate într-o anumită privință. Normal am auzit despre adventism de la un adventist, însă de la acel moment până la luarea deciziei de a mă boteza la adventiști au trecut câțiva ani, vreo doi chiar fără să am vreo legătură cu ei. Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de cauză.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 18:06:34
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.
care coincide cu Invierea lui Hristos; adica Duminica. Intreaga crestinatate, mai putin adventistii aparuti cam prin sec XX, au tinut Duminica ca zi de odihna.
Problema cu adventistii (cu toti np in general) nu sta in tinerea zilei de simbata (sau Duminica) ca zi de odihna ci in devierea masiva de la invataturile apostolice, ceva elaborat de intemeietorul denominatiei np respective si pe care altii, le urmeaza spre pierzarea lor.

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de auză.
insa ap Petru spune (in 2 Petru 1:20) ca Scriptura nu este data pentru o interpretare personala (a se vedea textul grecesc sau traducerea KJV) ca sa nu se ajunga la ce s-a ajuns de fapt: sute si sute de denominatii np cu sute de invataturi diferite intre ele.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 18:08:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

tricesimusquintus , cum ati ajuns voi conectati sau legati la ziua de odihna a lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05