Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 17:41:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

[quote=anaana71;187513]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
1. S-a mai pus această întrebare
2. Eu m-am îndreptat spre cultul adventist de ziua a șaptea, în urma studiului Bibliei.
QUOTE]

uite, am si eu o curiozitate, scrie in Sfanta Scriptura adventist de ziua a șaptea?
Cum nu scrie nici ortodox, nu scrie nici adventist de ziua a șaptea. Cele două caracteristici ce reies din titulatura AZȘ le putem întâlni și în Biserica Primară. Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
adica nu-mi vine sa cred ca citind Sfanta Scriptura ai ales singur sa devii adventist. parerea mea umila, este ca cititnd singur Sfanta Scriptura ai fi avut de ales intre a fi sau nu ortodox. cred ca ai fost "ajutat" sa intelegi Sfanta Scriptura de la un adventist. e doar o parere personala
Ai dreptate într-o anumită privință. Normal am auzit despre adventism de la un adventist, însă de la acel moment până la luarea deciziei de a mă boteza la adventiști au trecut câțiva ani, vreo doi chiar fără să am vreo legătură cu ei. Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de cauză.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 18:06:34
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.
care coincide cu Invierea lui Hristos; adica Duminica. Intreaga crestinatate, mai putin adventistii aparuti cam prin sec XX, au tinut Duminica ca zi de odihna.
Problema cu adventistii (cu toti np in general) nu sta in tinerea zilei de simbata (sau Duminica) ca zi de odihna ci in devierea masiva de la invataturile apostolice, ceva elaborat de intemeietorul denominatiei np respective si pe care altii, le urmeaza spre pierzarea lor.

Citat:
Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de auză.
insa ap Petru spune (in 2 Petru 1:20) ca Scriptura nu este data pentru o interpretare personala (a se vedea textul grecesc sau traducerea KJV) ca sa nu se ajunga la ce s-a ajuns de fapt: sute si sute de denominatii np cu sute de invataturi diferite intre ele.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 18:08:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

tricesimusquintus , cum ati ajuns voi conectati sau legati la ziua de odihna a lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 19:34:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
tricesimusquintus , cum ati ajuns voi conectati sau legati la ziua de odihna a lui Dumnezeu?
Via Hristos și apostoli (dacă era să fie doar prin White, fi sigur că ai fi întâlnit astăzi mulți adventiști duminicali).
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 20:47:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Via Hristos și apostoli (dacă era să fie doar prin White, fi sigur că ai fi întâlnit astăzi mulți adventiști duminicali).
Tu stii ca noi am mai vb si te-am prins cu mata in sac de multe ori.Stii ca Hristos a dezlegat sambata de la evrei.Mai exact , cum ? Defineste modul cum acestea s-au intamplat.

Citat:
Dacă ești chiar atât de "pe din afară", du-te de întreabă un preot. Îți va confirma că ziua Învierii e prima zi a săptămânii (duminica), nu a șaptea.

Tocmai de aceea să nu ne luăm după interpretări personale (sfinți părinți bunici și nepoți), ci consecvenți principiului Sola Scriptura, acceptăm doar interpretarea dată de Hristos și apostoli. Scriptura est ipsius interpres.
Duminica este ziua Domnului.Duminica in acelasi timp are tripla insemnatate,de ziua intai , ziua a opta si ziua a saptea, zi de odihna.Pentru toti care vor sa vada mai multe argumente ii invit sa viziteze topicul "Despre Sabat" si as insinua domnului trices. daca vrea sa continue pe subiectul acesta sa o faca acolo.O sa vedeti acolo cum saracutzul trices. si cei ca el au plecat de nenumarate ori cu coada intre picioare, infranti.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 21:03:16
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Tu stii ca noi am mai vb si te-am prins cu mata in sac de multe ori.
În visele tale poate... Acum mă scuzați, dar vreau să văd dezbaterea electorală. Cred că e mai interesantă decât a noastră
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 19:30:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
care coincide cu Invierea lui Hristos; adica Duminica.
Dacă ești chiar atât de "pe din afară", du-te de întreabă un preot. Îți va confirma că ziua Învierii e prima zi a săptămânii (duminica), nu a șaptea.

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
insa ap Petru spune (in 2 Petru 1:20) ca Scriptura nu este data pentru o interpretare personala (a se vedea textul grecesc sau traducerea KJV) ca sa nu se ajunga la ce s-a ajuns de fapt: sute si sute de denominatii np cu sute de invataturi diferite intre ele.
Tocmai de aceea să nu ne luăm după interpretări personale (sfinți părinți bunici și nepoți), ci consecvenți principiului Sola Scriptura, acceptăm doar interpretarea dată de Hristos și apostoli. Scriptura est ipsius interpres.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 20:00:01
gabriela_iagar's Avatar
gabriela_iagar gabriela_iagar is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Locație: Romania, Bucuresti
Citat:
Scrierile Sfintilor Parinti nu sunt interpretari personale ci reprezinta credinta transmisa de Sfintii Apostoli. Avem scrieri ale Sfintilor Parinti din secolul I si secolul II, ceea ce inseamna generatia Sfintilor Apostoli sau generatia imediat dupa.
Aceste invataturi sunt cuprinse in Sfanta Traditie, aceasta explicandu-ne Sfanta Scriptura. Sfanta Scriptura nu se explica pe sine.

Ca de exemplu, aflam din Sfanta Traditie modul in care se face botezul. Cautand in Scriptura nu gasim nicaieri modul in care se face botezul, ci doar aflam despre el.

Sfanta Traditie, a nu fi confundata cu traditiile populare, babesti, sa dai 7 farfurii la parastas, o gaina pe sub sicriu si nu mai stiu ce.
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim.
Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea.
Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat.

Last edited by gabriela_iagar; 03.12.2009 at 20:03:08.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 20:35:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela_iagar Vezi mesajul
Scrierile Sfintilor Parinti nu sunt interpretari personale ci reprezinta credinta transmisa de Sfintii Apostoli. Avem scrieri ale Sfintilor Parinti din secolul I si secolul II, ceea ce inseamna generatia Sfintilor Apostoli sau generatia imediat dupa.
Foarte bine. Subscriem la acele scrieri ce concordă întru totul cu scrierile apostolilor și mai ales cu cuvintele Mântuitorului. Dar dacă concordă, de ce să nu dăm credit total Scripturii, sursa primară? Și uite așa ajungem iarăși la principiul Sola Scriptura...

Citat:
Sfanta Scriptura nu se explica pe sine.
Să nu-mi spui că se contrazice pe sine. Dacă nu se contrazice, înseamnă că concordă. Ce e mai limpede și mai frumos de exemplu decât o parabolă a lui Hristos, explicată de El Însuși câteva versete mai jos? Sau o lămurire a unui profet (în unele cazuri profetul fiind chiar Hristos) când face referire la un alt profet din vechime?

Citat:
Ca de exemplu, aflam din Sfanta Traditie modul in care se face botezul. Cautand in Scriptura nu gasim nicaieri modul in care se face botezul, ci doar aflam despre el.
Lucrurile esențiale le aflăm din Scriptură (botez prin imersiune și la vârta la care poate fi învățat și poate crede) totuși. Ce culoare trebuie să aibă hainele și ce temperatură să aibă apa sun amănunte neesențiale, de care nici nu depinde mântuirea noastră.

Citat:
Sfanta Traditie, a nu fi confundata cu traditiile populare, babesti, sa dai 7 farfurii la parastas, o gaina pe sub sicriu si nu mai stiu ce.
Ar fi de dorit ca aceste tradiții populare nefaste să fie amendate și chiar interzise de conducătorii religioși. Lucru care nu este făcut (chiar ortodocși deplâng această stare de fapt).
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 20:43:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Foarte bine. Subscriem la acele scrieri ce concordă întru totul cu scrierile apostolilor și mai ales cu cuvintele Mântuitorului. Dar dacă concordă, de ce să nu dăm credit total Scripturii, sursa primară? Și uite așa ajungem iarăși la principiul Sola Scriptura...
Ba nu ajungi decat tu la principiul ala, pentru asa esti invatat! Ar trebui sa ajungem si la Sfanta Traditie...stii tu, ca aveti si voi o traditie pe care o respectati, din cauza lui White!!!

[COLOR=maroon]"Multe avand a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc sa vin la voi si sa vorbesc gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina” (II Ioan 1,12).

[/COLOR]
[COLOR=maroon]„Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus, si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca nici lumea aceasta n-ar fi cuprins cartile ce s-ar fi scris” (Ioan 21, 25).

"
[/COLOR][COLOR=maroon][/COLOR][COLOR=maroon]Sfanta Traditie sau Sf. Predanie este invatatura data de Dumnezeu prin viu grai Bisericii si din care o parte s-a fixat in scris mai tarziu. Ca si Sf. Scriptura, Sf. Traditie cuprinde Descoperirea dumnezeiasca trebuitoare mantuirii noastre. Ea este viata Bisericii in Duhul Sfant, sau permanenta prezenta a Duhului Sfant in viata Bisericii[/COLOR][COLOR=maroon]"[/COLOR]
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05