![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mihailt, ce zice acest staret despre ecumenism? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Erezii de la cap la coada... |
|
||||
|
||||
![]()
De fapt, tu ce ai vrea sa facem noi acum?! Ai venit pe forum postand mesaje lungi si, la prima vedere, bine documentate, te contrazici cu toti de pe aici. Ok, spune-ne ce-i de facut daca toti suntem in pericol sa ne pierdem mantuirea. Zi-i pe romaneste, sa inteleaga tot boborul fara carte.
|
|||
|
|||
![]()
În loc de "ortodoxia există numai în adevăr", cum sună "adevărul există numai în ortodoxie"? În ce sens e relația de incluziune de fapt? Titlul ales lasă loc ideii că în adevăr poate să existe și altceva pe lângă ortodoxie.
Varianta la care m-am gândit eu e însă aplicată de mulți ortodocși. Și nu cred că e o variantă tocmai inspirată. Ce ziceți?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tin intradevar de niste invataturi bune, cum ar fi cele de ecclesiologie , modul de relationare a Bisericii cu cei din afara ei cat si tinerea de calendar.Astea sunt lucruri bune pe care le-au pastrat in afara de asta stilistii astia mie mi se par cam ciudatei.Dupa cum zice o vorba strecoara tantarul si inghit armasarul. Cred ca prea fac din tantar armasar. Lucrurile astea de organizare Bisericeasca nu au prea multa revelanta si nu conteaza prea mult in economia mantuirii sufletului.O fi gresit calendarul dupa care merge Biserica, insa nu inseamna ca asta a periclitat intreaga ortodoxiei.Greseala a venit din partea clericilor si a mai marilor bisericii este cine sa dea socoteala de asta.Noi suntem datori cu ascultare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ce argumente ai ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Crede-ma, orice fel de argument in acest moment ar fi complet inutil. Tu inca esti in etapa de liber cugetator la marginea teologiei. Nu-i cuvint de ocara, foarte multi am trecut pe-acolo. Bine ar fi sa incepi sa citesti catehismul ortodox mai itii. Dumnezeu sa-ti ajute!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parte din raspunsul pe care il astepti de la mine ti-l poti oferi singur lamurindu-te daca afirmatiile mele sint intr-adevar bine documentate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
adevar sau superstitie?! | ovidiu.mihai05 | Generalitati | 4 | 07.10.2011 07:48:54 |
Potopul- mit sau adevar? | Zarathustra_revenind | Generalitati | 47 | 20.06.2010 12:54:55 |
Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 13:48:29 |
|