Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 06:22:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Subscriu !
Si ar trebui sa "pomenim" si ciurda de nkwd-isti, kgb-isti, care au "condus" destinele Romaniei din '47 pana '65 si chiar '85...stiti voi, unii ca botnaras, ana p. si multi altii...nu ar mai fi...
Oare , ar trebui făcută o listă clară pe ce morți putem pomenii și pe cine să hulim și să judecăm ? Propun , dacă este de folos și creștinește să inițiezi o astfel de listă !
Vechi 10.05.2010, 08:38:33
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Oare , ar trebui făcută o listă clară pe ce morți putem pomenii și pe cine să hulim și să judecăm ? Propun , dacă este de folos și creștinește să inițiezi o astfel de listă !
Nu, nu trebuie sa facem nici o lista, nici mare, nici mica, nu trebuie sa judecam si sa hulim, trebuie sa nu uitam...ca "fratii" nostri de la rasarit, ortodocsi si ei, dealtfel, au cam calcat pe gatul nostru...
Si uitam, eroi, sunt si sutele de mii de romani, care si-au gasit sfarsitul in Siberia, "eroilor" sovietici, ortodocsi...
Ce ar fi, daca am termina odata s'odata cu pupincurismul ?
In final, trebuie sa rostim adevarul gol, golut, fie ca ne place ori nu, fratii nostri, eroii din rasarit, sunt cam vitregi, deci nu'ma frati nu sunt.
Am zis.

Last edited by eodor nastasa; 10.05.2010 at 08:42:09.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 08:53:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Subscriu !
Si ar trebui sa "pomenim" si ciurda de nkwd-isti, kgb-isti, care au "condus" destinele Romaniei din '47 pana '65 si chiar '85...stiti voi, unii ca botnaras, ana p. si multi altii...nu ar mai fi...
Iartă-i Doamne pe cei ce ne asupresc și ne dosâdesc, și nu-i lăsa să piară pentru mine păcătosul ! Amin . Apoi să ne rugăm pentru ca să avem noi înșine o moarte bună :"Când picioarele mele reci îmi vor da să înțeleg că corabia acestei vieți este aproape de limanul său, Multmilostive Iisuse , fie-Ți milă de mine . Când ochii mei întunecați și tulburi din pricina morții ce se apropie vor căuta stăruitor spre Tine, Milostive Iisuse , fie-Ți milă de mine. Când mâinile mele tremurătoare și amorțite nu vor mai putea strânge Crucea Ta si fără de voie o vor lăsa să cadă pe patul durerii , Mulmilostive Iisuse , fie-ți milă de mine. Când obrajii mei galbeni ca ceara și buzele mele învinețite vor stârni milă și frică la cei ce vor fi în jurul meu , când părul capului meu ud de sudorile morții se va ridica în sus și va vesti că-i aproape sfârșitul , Mulmilostive Iisuse , fie-Ți milă de mine. . ."
Vechi 12.05.2010, 01:19:11
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Sa-i ierte Dumnezeu pe toti romanii cazuti pentru libertatea noastra in al doi-lea razboi mondial.Inainte sau dupa intoarcerea armelor.Inainte au luptat pentru eliberarea Basarabiei de sub cizma rosie,iar dupe intoarcerea armelor pentru eliberarea Transilvaniei de sub bocancul Hortyst.Pacat ca sunt uitati acum si nu-si mai aduc aminte ai nostri decat de vre-o sarbatoare sau in interes propagandistic..Mi-au fost povestite de catre participanti directi si primul razboi mondial si al doi-lea.O nenorocire care nu a avut nimic glorios,nimic sfant.Sa dea Dumnezeu sa nu se mai intample nici-odata asa ceva.Apropo de 'Glorioasa armata Romana':Strabunicul spunea ca a facut jumatate din primul razboi mondial desculti pentru ca nu le-au dat incaltari iar cele de acasa s-au rupt de mult.Au fost locuri unde neavand arme s-au luptat cu ei cu mainile goale.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2010, 21:19:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Sa-i ierte Dumnezeu pe toti romanii cazuti pentru libertatea noastra in al doi-lea razboi mondial.Inainte sau dupa intoarcerea armelor.Inainte au luptat pentru eliberarea Basarabiei de sub cizma rosie,iar dupe intoarcerea armelor pentru eliberarea Transilvaniei de sub bocancul Hortyst.Pacat ca sunt uitati acum si nu-si mai aduc aminte ai nostri decat de vre-o sarbatoare sau in interes propagandistic..Mi-au fost povestite de catre participanti directi si primul razboi mondial si al doi-lea.O nenorocire care nu a avut nimic glorios,nimic sfant.Sa dea Dumnezeu sa nu se mai intample nici-odata asa ceva.Apropo de 'Glorioasa armata Romana':Strabunicul spunea ca a facut jumatate din primul razboi mondial desculti pentru ca nu le-au dat incaltari iar cele de acasa s-au rupt de mult.Au fost locuri unde neavand arme s-au luptat cu ei cu mainile goale.
Maine , 13 mai , de INALTAREA DOMNULUI , sarbatorim de fapt si ZIUA EROILOR , cinstind memoria Eroilor nemului . " Fie ca lumina Zilei Eroilor din Ziua Inaltarii la Ceruri a Mantuitorului nostru Iisus Hristos sa reverse in sufletele romanilor de pretutindeni sentimente inaltatoare ale iubirii de Dumnezeu , de Neam si de Patrie , dimpreuna cu sentimentul de recunostinta fata de toti Eroii neamului romanesc , sentiment exprimat duhovniceste in rugaciuni de pomenire , si solemn in ceremonii de cinstire , spre Slava lui Dumnezeu si demnitatea noastra ca popor " *( Daniel -Patriarhul Romaniei )
Vechi 12.05.2010, 21:34:00
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Cred ca in fiecare familie exista eroi.Pamantul nostru este plin de osmintele eroilor si martirilor nostri. Maine, de Ziua Eroilor, sa rostim"Vesnica lor pomenire!"
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2010, 22:05:32
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Multumesc Cristian pentru reamintirea acestui eveniment pentru care trebuie sa varsam pe pamint o picatura de vin si poate o lacrima pentru cei mici care insa au luptat si s-au sacrificat ca niste giganti pentru noi.

Restul postarilor sunt bune dar nu inteleg ce legatura are aici Stalin, Hitler, Antonescu, NKVD-ul si altii care in discutia de fata nu en intereseaza.

Eroii nostri a oamenilor simplii sunt OAMENII SIMPLII, TARANII CREDINCIOSI SI MUNCITORII care s-au batut cu monstruozitatile germane mecanizate deseori de unii singuri, in grupuri de partizani.

Taranii deseori se intorceau de pe cimp sau din vizite in alte sate ca sa-si gaseasca familia macelarita alaturi de toti locuitorii satului. Inima mea la ei se duce si plinge nu la Intelegerile politice de care nu-mi pasa.

Taranul credincios isi razbuna moartea copiiilor si a sotiei, cere citeodata ajungind acasa de pe cimp sau din deplasare vedea ce s-a intimplat cu cei dragi de acasa...cum nemtii au ars pe toti in biserica satului cu ea cu tot sau cum sunt toti morti lichidati in groapa de gunoi , dupa care ingindurat isi sufla nasul in mineca impreuna cu lacrimile din ochi, punea mina pe topor si pleca la vinatoare de nazisti, se reunea cu alti oameni ramasi pe drumuri si singuri si incepeau sa micsoreze numarul acestor bestii invadatoare pentru a elibera pamintul sfint al Rusiei de acesti teutoni.
Eu pe ei ii cinstesc cu cea mai mare plecaciune pina la pamint si recunostinta crestina, nu de timpeniile de nkvd si politica seaca de care va agatati voi aici ca sa deviati discutia aiurea
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 09:24:28
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Cer adminului sa ia masurile ce se cuvin

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Vesnica pomenire celor 20 de milioane de rusi ortodocsi, musulmani, de alte culturi si nationalitati DIN EST din cadrul URSS-ului care si-au sacrificat viata pentru patria lor si au impins bestia fascista inapoi la Berlin ingropind-o pentru eternitate!!! si arborind steagul victoriei deasupra REICHSTAGULUI!..punind capat RAZBOIULUI SFINT PENTRU APARAREA ESTULUI!
http://www.youtube.com/watch?v=jk53L...eature=related

20 000 000 de vieti pierdute pentru ca noi toti din Europa si din lume( care urma sa fie cucerita) sa putem sa fim LIBERI si mai ales ortodocsi!

Daca nu erau ei si jertfa lor pentru BINELE TUTUROR acum am fi sapat canale ca sclavi SUB UMANI pentru fritzi si ne-am fi rugat pentru binele Fuhrer-ului ca in filmele SF de groaza.

http://www.youtube.com/watch?v=PzdG2...eature=related

Insufeltiti de Dumnezeu prin asemenea cintari de suflet, arhanghelii au distrus masinaria de razboi practic CU MIINILE GOALE ale taranilor si muncitorilor
Hristos s-a Inaltat!

Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca romaneasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani (nu rusi, nu mozambicani si nici kirghizi) cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea si intregirea neamului si teritoriilor romanesti.

Fiecare cu eroii neamului lui. Decenta nu a facut rau nimanui, asa ca poate fi practicata de oricine. Intr-o mare sarbatoare cum e cea de azi, dupa zeci de ani de jertfa sub ciuma rosie, sa scrii elogii si sa ridici imne calailor neamului romanesc si sa omiti a scrie un singur cuvant de multumire fata de eroii romani, asta este o lipsa de bun simt rar intalnita si pe care o credeam stinsa odata cu 1989.

Frate Andreicozia, nu este prima data cand desconsideri neamul romanesc. Pana acum te-am tratat cu intelegere si mila. Am trecut in planul doi sursele fratiei tale de admiratie si am pastrat dialogul in limitele unei opozitii de pareri. Dar azi, ai intrecut orice masura si este un act de igiena sa cer admin-ului sa ia nota de impertinenta postarilor fratiei tale si sa ia masurile ce se cuvin.

Nu ai pic de rusine. Cum iti permiti sa vorbesti de canale pe care le-am fi sapat pentru fritzi daca nu erau sovieticii, cand chiar la canal a fost un alt Katyn, unul romanesc. S-au inaltat din inchisori impuse de "eliberatorul sovietic" mii de nevinovati catre Cer. Si, in aceste conditii vii la sarbatoarea noastra sa faci apoteoza unui genocid? Te du, frate draga, pe site-uri cu iz sovieto-proletar si lasa-ne pe noi cu ai nostri. Dumnezeu sa te ierte pentru raca si zazania pe care nu contenesti sa le aduci pe acest forum cand facem referire la neamul romanesc. Sau macar schimba-ti semnatura cu una cu etimologie slavona, frate Andreevici.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 09:53:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Hristos s-a inaltat!

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 10:00:15
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Hristos s-a Inaltat!

Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca romaneasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani (nu rusi, nu mozambicani si nici kirghizi) cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea si intregirea neamului si teritoriilor romanesti.

Fiecare cu eroii neamului lui. Decenta nu a facut rau nimanui, asa ca poate fi practicata de oricine. Intr-o mare sarbatoare cum e cea de azi, dupa zeci de ani de jertfa sub ciuma rosie, sa scrii elogii si sa ridici imne calailor neamului romanesc si sa omiti a scrie un singur cuvant de multumire fata de eroii romani, asta este o lipsa de bun simt rar intalnita si pe care o credeam stinsa odata cu 1989.

Frate Andreicozia, nu este prima data cand desconsideri neamul romanesc. Pana acum te-am tratat cu intelegere si mila. Am trecut in planul doi sursele fratiei tale de admiratie si am pastrat dialogul in limitele unei opozitii de pareri. Dar azi, ai intrecut orice masura si este un act de igiena sa cer admin-ului sa ia nota de impertinenta postarilor fratiei tale si sa ia masurile ce se cuvin.

Nu ai pic de rusine. Cum iti permiti sa vorbesti de canale pe care le-am fi sapat pentru fritzi daca nu erau sovieticii, cand chiar la canal a fost un alt Katyn, unul romanesc. S-au inaltat din inchisori impuse de "eliberatorul sovietic" mii de nevinovati catre Cer. Si, in aceste conditii vii la sarbatoarea noastra sa faci apoteoza unui genocid? Te du, frate draga, pe site-uri cu iz sovieto-proletar si lasa-ne pe noi cu ai nostri. Dumnezeu sa te ierte pentru raca si zazania pe care nu contenesti sa le aduci pe acest forum cand facem referire la neamul romanesc. Sau macar schimba-ti semnatura cu una cu etimologie slavona, frate Andreevici.

Doamne-ajuta!
sa-mi fie cu iertare, dar ai putea sa-mi explici si mie ce ai vrut sa spui in ultima propozitie? ca zau ca n-am priceput... ba chiar am cautat pe net sa-mi improspatez cunostintele, am zis ca am uitat eu intelesul cuvintelor "etimologie" si "slavona" dar....

http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_slavon%C4%83
http://ro.wikipedia.org/wiki/Etimologie

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cantarile Ortodoxiei cristiboss56 Rugaciuni 79 12.09.2013 23:02:06
Romanii nu-si respecta eroii ?! Radu32 Generalitati 26 07.12.2010 18:43:29
Rugăciune pentru EROII DIN DECEMBRIE 1989 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 3 22.12.2009 19:58:49
Duminica Ortodoxiei + cristiboss56 Diverse Sarbatori 2 28.02.2009 22:36:50
Eroii nu mor niciodată! delaro Stiri, actualitati, anunturi 4 31.12.2007 17:32:19