Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2010, 10:00:15
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Hristos s-a Inaltat!

Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca romaneasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani (nu rusi, nu mozambicani si nici kirghizi) cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea si intregirea neamului si teritoriilor romanesti.

Fiecare cu eroii neamului lui. Decenta nu a facut rau nimanui, asa ca poate fi practicata de oricine. Intr-o mare sarbatoare cum e cea de azi, dupa zeci de ani de jertfa sub ciuma rosie, sa scrii elogii si sa ridici imne calailor neamului romanesc si sa omiti a scrie un singur cuvant de multumire fata de eroii romani, asta este o lipsa de bun simt rar intalnita si pe care o credeam stinsa odata cu 1989.

Frate Andreicozia, nu este prima data cand desconsideri neamul romanesc. Pana acum te-am tratat cu intelegere si mila. Am trecut in planul doi sursele fratiei tale de admiratie si am pastrat dialogul in limitele unei opozitii de pareri. Dar azi, ai intrecut orice masura si este un act de igiena sa cer admin-ului sa ia nota de impertinenta postarilor fratiei tale si sa ia masurile ce se cuvin.

Nu ai pic de rusine. Cum iti permiti sa vorbesti de canale pe care le-am fi sapat pentru fritzi daca nu erau sovieticii, cand chiar la canal a fost un alt Katyn, unul romanesc. S-au inaltat din inchisori impuse de "eliberatorul sovietic" mii de nevinovati catre Cer. Si, in aceste conditii vii la sarbatoarea noastra sa faci apoteoza unui genocid? Te du, frate draga, pe site-uri cu iz sovieto-proletar si lasa-ne pe noi cu ai nostri. Dumnezeu sa te ierte pentru raca si zazania pe care nu contenesti sa le aduci pe acest forum cand facem referire la neamul romanesc. Sau macar schimba-ti semnatura cu una cu etimologie slavona, frate Andreevici.

Doamne-ajuta!
sa-mi fie cu iertare, dar ai putea sa-mi explici si mie ce ai vrut sa spui in ultima propozitie? ca zau ca n-am priceput... ba chiar am cautat pe net sa-mi improspatez cunostintele, am zis ca am uitat eu intelesul cuvintelor "etimologie" si "slavona" dar....

http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_slavon%C4%83
http://ro.wikipedia.org/wiki/Etimologie

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cantarile Ortodoxiei cristiboss56 Rugaciuni 79 12.09.2013 23:02:06
Romanii nu-si respecta eroii ?! Radu32 Generalitati 26 07.12.2010 18:43:29
Rugăciune pentru EROII DIN DECEMBRIE 1989 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 3 22.12.2009 19:58:49
Duminica Ortodoxiei + cristiboss56 Diverse Sarbatori 2 28.02.2009 22:36:50
Eroii nu mor niciodată! delaro Stiri, actualitati, anunturi 4 31.12.2007 17:32:19