Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2010, 21:16:55
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Mai ales ca banarea nu este ceruta pentru postari cu adevarat hulitoare ale unora, nici pentru postari cu tenta sexuala (ale acelorasi!), nici pentru erezii grosolane etc.
Of, of, asta ai inteles din ce-am scris eu, macar daca-i avea curajul chiar sa spui pe nume.

Anca: Adevarul este unul singur, problema este ca noi vedem adevarul din diferite perspective, unii mai din umbra, unii mai dintr-o parte, altii dintr-alta.
Vechi 23.01.2010, 21:29:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Anca: Adevarul este unul singur, problema este ca noi vedem adevarul din diferite perspective, unii mai din umbra, unii mai dintr-o parte, altii dintr-alta.
Fara Sfintii Parinti, asa ar fi. Dar Dumnezeu ni-i-a dat; sa ii urmam, cici ei au fost inspirati de Duhul Sfant. Nu sa-i diminuam dupa propria parere. Eu personal nu am nici o parere, in afara a ceea ce am citit din Sfintii Parinti.
Mi se pare o indrazneala fara seaman, ca cineva sa sadeasca dubiu privind corectitudinea scrierilor Sfintilor Parinti ai Bisericii, spunand ca au facut greseli, si ca in general si Sfintii au gresit.
Trebuie sa fii indiferent, ca sa treci cu vederea sau chiar sa accepti asemena afirmatie si altele asemanatoare.
Vechi 23.01.2010, 21:29:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit pt.pacea lumii si iubirea intre farti : fiecare cu D.zeul lui ?!?!

,, 4. Tu ai poruncit ca poruncile Tale sa fie pazite foarte.
5. O, de s-ar indrepta caile mele,ca sa pazesc poruncile tale!
6.ATUNCI NU MA VOI RUSINA CIND VOI CAUTA SPRE TOATE PORUNCILE TALE." !
Ps. 118/ 4;5;6.
Vechi 23.01.2010, 21:31:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Of, of, asta ai inteles din ce-am scris eu, macar daca-i avea curajul chiar sa spui pe nume.

Sunt convins ca daca am fi fata in fata , alta ar fi atmosfera si nu ar mai exista atatea intepaturi . Asta e marele dezavantaj al "telegrafului" modern , pe unii ii urateste mai mult decat trebuie , iar pe altii ii infrumuseteaza peste masura , si iaca cum apar micile conflicte , simpatii si antipatii . Daca am fi fata catre fata , multe s-ar schimba in bine , dar pana atunci :LA ATAC INAINTEEE
Vechi 23.01.2010, 21:32:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Smile

Citat:

Pfai, nu-mi vine sa cred!
Tu crezi ca vorbeam de tine?
Nu vorbeam de tine, este altcineva care se baga in toate discutiile vulgare si le vulgarizeaza si mai mult.. Dar nu l-am numit in speranta ca se va simti singur (probabil nu e cazul ).
Nu Noesisaa, nu ma refer la ce ai spus tu despre intrebarile duhovnicului.

Dar pt ca tot veni vorba.. nu mi se pare normal sa judecati duhovnicul pt intrebarile care le pune. Traim astazi (sloganul unora), multe lucruri par normale, sunt chiar invatate la scoala! Sa nu intrebe si sa ne dea voie sa ne impartasim cu pacatele morman?
Si daca intreaba.. tot noi ne adaugam pacate gandind ca are el mintea murdara?? (vezi insinuarile Mirelei!)

Last edited by anna21; 23.01.2010 at 21:36:26.
Vechi 23.01.2010, 21:37:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Nu vorbeam de tine, este altcineva care se baga in toate discutiile vulgare si le vulgarizeaza si mai mult.. Dar nu l-am numit in speranta ca se va simti singur (probabil nu e cazul ).
Ahaaa , se adevereste inca odat ce am spus mai sus . Mai , de aia va iubesc . . . si nu pot sa ma incrancenez pe bune , caci vorba aceea " cainele care latra nu musca "
Vechi 23.01.2010, 21:41:32
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fara Sfintii Parinti, asa ar fi. Dar Dumnezeu ni-i-a dat; sa ii urmam, cici ei au fost inspirati de Duhul Sfant. Nu sa-i diminuam dupa propria parere. Eu personal nu am nici o parere, in afara a ceea ce am citit din Sfintii Parinti.
Mi se pare o indrazneala fara seaman, ca cineva sa sadeasca dubiu privind corectitudinea scrierilor Sfintilor Parinti ai Bisericii, spunand ca au facut greseli, si ca in general si Sfintii au gresit.
Trebuie sa fii indiferent, ca sa treci cu vederea sau chiar sa accepti asemena afirmatie si altele asemanatoare.
Anca citeste scrierile despre pustnicii si stilpnicii din pustiul Siriei si incearca sa reflectezi la pozitia lor geografica. banuiesc ca realizezi ca ei locuiau intr-o mare de religii si de musulmani si unde exista un respect reciproc. Stii oare de ce exista acest respect? Crezi ca prin aroganta de a SE FACE CA ESTE POLITICOS SI IUBITOR dupa care le trintesti usa, nu ci pentru ca sincer erau cu mult respect pentru religiile inconjuratoare.
Vechi 23.01.2010, 21:45:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Smile

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Anca citeste scrierile despre pustnicii si stilpnicii din pustiul Siriei si incearca sa reflectezi la pozitia lor geografica. banuiesc ca realizezi ca ei locuiau intr-o mare de religii si de musulmani si unde exista un respect reciproc. Stii oare de ce exista acest respect? Crezi ca prin aroganta de a SE FACE CA ESTE POLITICOS SI IUBITOR dupa care le trintesti usa, nu ci pentru ca sincer erau cu mult respect pentru religiile inconjuratoare.

In baza acestei logici, cineva care locuieste mai aproape de o biserica ortodoxa este mai induhovnicit decat unul care sta la departare si vine cu tramvaiul..
(Scuzati-ma, mi se pare chiar amuzant..)
Vechi 23.01.2010, 21:51:21
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Scuze, atunci. Nici nu stiu ce sa mai cred, ce sa mai inteleg. Chiar mi-e dor de o discutie constructiva din care sa am ce invata. Din asta, mai putin.

Cat despre judecarea duhovnicului...eu nu l-am judecat, am dat doar un exemplu de intrebari, din indreptar, care pot duce in directii nedorite. Sunt lucruri pe care e bine sa le tii la un minim posibil. De fier sa fii si daca e vreo femeie (sau barbat) mai vorbareata si impudica care nu se jeneaza sa dea tot felul de detalii, sau care chiar da detaliile astea crezand isi face un bine ca se elibereaza de pacate, si tot poti sa iti strici linistea sufleteasca, vezi ce a spus Fani. Din nou, nu am spus ca are mintea murdara, sau mai stiu eu ce, doar ca exista un pericol nedorit cand se intra in prea mare detaliu in anumite probleme, si de fapt in toate problemele.
Vechi 23.01.2010, 21:51:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In baza acestei logici, cineva care locuieste mai aproape de o biserica ortodoxa este mai induhovnicit decat unul care sta la departare si vine cu tramvaiul..
(Scuzati-ma, mi se pare chiar amuzant..)
Mai induhovnicit este cel care nu se minte pe sine , si mai ales nu-L minte pe Hristos ! Poti sta lipit cu casa de Biserica si sa fi o mare canalie , cum foarte bine poti dormi in cort cu musulmanii si sa fi cu adevarat un bun crestin ! . . .

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce rugaciune spunem pt servici nou? Mirela0110 Generalitati 7 21.11.2011 15:35:25
cat de puternic este satana pana la urma? victortiti89 Generalitati 20 16.06.2011 19:33:03
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 08:49:05
De ce ne temem sa-I spunem numele ? Mihnea Dragomir Intrebari utilizatori 17 27.02.2011 12:56:05
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08