![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insinuarile sunt din pacate si cazuri reale; am auzit de oameni speriati dupa spovedanie ( in cazul unui barbat si prima, si asta dupa insistente indelungate ale sotiei) pentru ca preotul il intreba ce pozitii adopta in viata intima...deci sa fim seriosi, cand exista intrebari neadecvate, ele exista...ca vin din partea duhovnicului, sau a altcuiva...concluzia e clara! Daca nu am gandi, ar fi cam ciudat..sa luam totul de bun, si sa nu ni se para nimic suspect...atunci cand e ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Din pacate.....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Puterea tamaduitoare a rabdarii
Povesteau parintii despre Avva Isidor, preotul din pustia Sketis: Daca cineva avea un frate slab, dispretuitor, certaret si vroia sa-l dea afara din chilie, Avva Isidor ii zicea: - Adu-l aici ! Si il lua Avva Isidor la chilia lui pe acel frate si, prin marea lui rabdare, il vindeca pe el de orice neputinta. *** cred ca avem nevoie de un avva Isidor aici ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ce faci: imparti amenintari in stanga si in dreapta? Cum asa? Asta numesti "dintr-o bucata"? Il voi intreba pe admin daca a dispus interzicerea anumitor exemple biblice si daca da, ma supun. Pana atunci sa aratam mai mult respect unii altora, Mirela! Daca poti, evident! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca privesti threadurile, sfaturile care se impart sunt de genul: legaturile trupesti in zi de sarbatoare nu sunt pacat, postul este doar dupa puteri, mai mult simbolic, mai mult un regim sanatos etc..la spovedanie te duci daca ai pacate "mari", la impartasanie cat mai des cu/fara spovedanie etc. Pai sa nu te doara capul? Cati spun "posteste"? Cati spun "nevoieste-te"? Cati vorbesc de "iad"? Toata lumea vrea doar iubire si toleranta. (Din experienta mea eu stiu ca doar asta aud in posturi: vai cat ai slabit (desi cand nu posteam eram mai slaba!), esti palida, credinta se arata altfel, nu prin post etc. Daca spui ca legaturile trupesti trebuie evitate esti suspectat de ipocrizie..etc. Daca porti batic..este mandria de a te arata smerit etc.) Nu ca sunt eu un crestin model, ca sunt foooarte departe. Dar daca nu as citi si altceva pe langa acest forum, as considera ca fac suficient, nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu asa prieteni cine are nevoie de dusmani? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exemplul pe care l-a dat Zaharia asa l-am inteles eu, posibil gresit ce-i drept ![]() Cred eu ca orice crestin ar trebui sa aiba mustrari de contiinta atunci cand se exprima intr-un mod nepotrivit semenilor sai, si nicidecum sa considere ca e invidiat, sau sa se indreptateasca spunandu-si ca sfaturile nu ii sunt primite pentru ca toti sunt pacatosi, intunecati si le place viata la intuneric, iar cel cu sfatul e cu lumina...asta chiar e subiectivism.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ideea era ca si tu ai inceput sa calci in strachini, din prea mult "zel crestin" si de aceea ai fost trecuta pe pozitia de "guest". pana cand ai decis sa-ti faci un alt cont, si culmea! ti-ai facut re-intrarea pe forum pentru a intretine un scandal penibil, al unor ajutoare umanitare. in fine, cine se aseamana se aduna. n-ar trebui sa ma mir ca simpatizezi cu z. |
|
||||
|
||||
![]()
P.S. Si totusi nici purtarea baticului asociata cu o stare de induhovnicire rara nu mi se pare smerenie neaparat, pentru ca deja m-as gandi automat ca cine stie...femeile care au ales sa poarte batic se simt undeva sus, cu o putere nemasurata in alegerea purtarii baticului.
In opinia mea se poarta sau nu ( fiecare cu treaba ei)...simplu, dar daca se poarta si se imagineaza ca s-a ajuns la o putere extraordinara si de intarire in credinta doar pentru acest fapt...mai e chiar smerenie? Noapte buna!!!!!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce rugaciune spunem pt servici nou? | Mirela0110 | Generalitati | 7 | 21.11.2011 15:35:25 |
cat de puternic este satana pana la urma? | victortiti89 | Generalitati | 20 | 16.06.2011 19:33:03 |
ce s-a intamplat pana la urma? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 20.05.2011 08:49:05 |
De ce ne temem sa-I spunem numele ? | Mihnea Dragomir | Intrebari utilizatori | 17 | 27.02.2011 12:56:05 |
Ce este pana urma adevarata credinta? | annajanette | Generalitati | 21 | 17.06.2010 08:52:08 |
|