Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2016, 14:05:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Daca exista opera de 3 parale ce mai conteaza daca nu dai zece bani pe opera lui Rose ?

Si uite eu care-s un literalist nu-s geocentrist. Nu cred ca exista dovezi care sa ne conduca la ideea ca pamantul ar sta nemiscat in mijloc. Dar ce legatura are cu faptul ca Soarele putea sa fie creat in ziua a 4 a sau ca Dumnezeu ar fi oprit Pamantul si Luna din mers si nu Soarele ?

Pe ce se bazeaza cei care spun ca Soarele a fost creat inainte ? Nu avea in jurul cui sa se invarta Pamantul ? Uite ca a stat fix vreme de 3 zile
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:10:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Ovidiu, "stuf" se scrie in romina cu un singur "f". "Stuff" e cuvint englezesc, si inseamna altceva. Nu te supara pe mine.
Ai dreptate, mulțumesc pentru observație. Am să țin cont de ea.
Am să pun trei "f" ca să nu se mai confunde cu altceva. :)

Last edited by ovidiu b.; 19.02.2016 at 14:20:57.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:20:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Daca exista opera de 3 parale ce mai conteaza daca nu dai zece bani pe opera lui Rose ?

Si uite eu care-s un literalist nu-s geocentrist. Nu cred ca exista dovezi care sa ne conduca la ideea ca pamantul ar sta nemiscat in mijloc. Dar ce legatura are cu faptul ca Soarele putea sa fie creat in ziua a 4 a sau ca Dumnezeu ar fi oprit Pamantul si Luna din mers si nu Soarele ?

Pe ce se bazeaza cei care spun ca Soarele a fost creat inainte ? Nu avea in jurul cui sa se invarta Pamantul ? Uite ca a stat fix vreme de 3 zile
Si toate "minunile" astea doar pentru ca nu poti accepta ca Biblia n-a fost scrisa in transa mediumica? :)
Vechi 19.02.2016, 14:23:53
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit Ca sa fie cit mai clar...

...pentru voi toti, colegii simpatici din tabara "adversa", ideea e simpla (si pentru un habotnic, revoltatoare): cred ca adevarul privind Creatia este si trebuie sa ramina un mister. O Taina, daca vreti. Daca insistam sa gasim un reper, cu gnoseolatria omului modern, cred sincer ca un puzzle foarte apropiat de acest mister este imprastiat in miturile tutror popoarelor, dar si in descoperirile stiintifice temeinice, neideologizate din cosmologie.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:24:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si toate "minunile" astea doar pentru ca nu poti accepta ca Biblia n-a fost scrisa in transa mediumica? :)
Adică să acceptăm fanteziile tale? :))
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:26:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
...pentru voi toti, colegii simpatici din tabara "adversa", ideea e simpla (si pentru un habotnic, revoltatoare): cred ca adevarul privind Creatia este si trebuie sa ramina un mister. O Taina, daca vreti.
Cum să fie un mister când tu accepți contrariul habotnicilor? :))
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:27:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca e posibil ca ideea aia din sec XIX cu discul solar si cu planetele aparute din praf sa fi aparut intr-o transa mediumica. :)
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:34:11
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cred ca e posibil ca ideea aia din sec XIX cu discul solar si cu planetele aparute din praf sa fi aparut intr-o transa mediumica. :)
Poate, poate si faza cu Soarele "oprit pe cer", sau "marea despartita in doua", sau "prepelite cazind din cala navei extraterestre, pardon, din cer".
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:46:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate, poate si faza cu Soarele "oprit pe cer", sau "marea despartita in doua", sau "prepelite cazind din cala navei extraterestre, pardon, din cer".
De ce ? Trebuie sa cred in ceva. Asa ca aleg sa cred in ceea ce imi pare mai rezonabil in timp ce tu poti sa crezi in continuare in Death Star, miliarde de ani si in norul de praf primordial. :)

"[If the redshifts are a Doppler shift] … the observations as they stand lead to the anomaly of a closed universe, curiously small and dense, and, it may be added, suspiciously young. On the other hand, if redshifts are not Doppler effects, these anomalies disappear and the region observed appears as a small, homogeneous, but insignificant portion of a universe extended indefinitely both in space and time." - Hubble
Reply With Quote
Vechi 19.02.2016, 14:46:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Adică să acceptăm fanteziile tale? :))
Poti sa demonstrezi ipoteza transei mediumice?

Thread Tools
Moduri de afișare