Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 21:21:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Foarte buna observatia!
Inseamna ca eu dupa atitia ani am ajuns ca cei de clasa a treia la puritate sufleteasca!
Multumesc . Mi-ai facut un compliment crestin minunat!..direct de pe buzele Mintuitorului
Daaa , da , dar sa ai suflet de copil , nu sa dai in mintea copiilor sectantilor , ereticilor . . .! E o mica , mare diferenta !
Vechi 19.09.2010, 14:45:54
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Du-te la definitia cuvintului tata si poate ai sa intelegi nelamurirea mea.

Cum adica pentru El este tatal meu si pentru noi este tatal nostru?

Omule, un tata este tata deci este al meu, si fiecare are dreptul sa spuna AL MEU , cum adica al nostru?

Tu cind te gindesti la taica-tu tu il invoci la plural?

Ce aberatie mai este si asta?

De aceea exista posibilitatea ne-teologhizata ca toti sa fim fii duhovnicesti ai lui Dumnezeu, inclusiv Hristos.
Unde spune in scripturi Hristos ca El este nascut ORGANIC/BIOLOGIC DIN DUMNEZEU?
Nicaieri?...duhovniceste da, dar biologic? unde spune EL...nu altcineva...!
Asa cum Adam este stramosul nostru, dupa trup, tot asa Dumnezeu, care l-a facut pe Adam, este Tatal nostru, al tuturor.
Nu inteleg ce ti se pare atat de complicat
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 19:33:04
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Nu raspund la prima jumatate a intrebarii,de ce Tata,ci la a -2a,de ce "Nostru" ?

Azi la Biserica am simtit si eu poate pentru prima oara,in timpul rugaciunii Tatal Nostru ,puterea acelui "Nostru".Pana atunci ma concentam in sinea mea sa inteleg,sa fac asociatii,sa exprim rugaciune etc.Intr-un cuvant :ganduri egoiste din cochilie de melc.
Azi am simtit ca suntem ca un val,care ia cu asalt Imaparatia si Urechea lui Dumnezeu.
M-am transpus in cei de langa mine,le-am auzit vocile,le-am inteles pentru o clipa starea de rugaciune.Intr-un cuvant,azi am iesit prima oara din mine.Si mi-am dat seama cat de multi suntem.Si cat de mult valoareaza rugaciunea noastra comuna.
E mare lucru sa traiesti prin ceilalti.Tu esti unul si te cunosti,mereu aceleasi neputinte .Ei sunt mii ,si prin ei poti vedea cele mai neasteptate lucruri,care tu singur,nu le vei trai niciodata.
Doar asa cred ca are sens alaturarea Tatal Nostru.Adica Tatal ceresc ne este Tata,doar daca noi suntem una cu semenii nostrii.
Hristos este modelul,este omul,este Fiul Omului.Iar noi suntem repetitii ale acelui model.Repetitii dar fara a ne repeta.
Atat timp cat Hristos e Fiu al Omului,atata timp si omul poate fi fiu al lui Dumnezeu.Nu este un lucru de la sine capatat aceasta mare cinste,ci este un lucru daruit noua.Asa a vrut Dumnezeu,ca pe cei claditi odiniara,de care se scarbise(cum se vede in VT),in loc sa ii distruga a 2 a oara,hotareste altceva SA II INFIEZE ! In loc sa ne alunge ,ne cheama.In loc sa ne lepede,ne naste !
Cu adevarat nepatrunse sunt caile indurarii Sale
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 23:49:59
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
De ce oare Hristos FIUL lui Dumnezeu ne invata rugaciunea spunind Tatal nostru si nu Tatal MEU?
<<< Sa nu spui" Tata" daca nu te comporti ca un fiu in fiecare zi!
Sa nu spui "Nostru" daca esti inchis in egoismul tau !
Sa nu spui" Care esti in ceruri" daca esti preocupat de lucrurile pamantesti !
Sa nu spui "Vie imparatia Ta" daca o confunzi cu succesul material !
Sa nu spui "Sfinteasca-se numele Tau" daca nu-L respecti !
Sa nu spui" Faca-se voia Ta" daca nu o accepti cand e dureroasa !
Sa nu spui" Painea noastra cea de toata zilele ,da-ne-o noua astazi "daca nu te gandesti la cei infometati!
Sa nu spui "Ne iarta noua greselile noastre" daca pastrezi ranchiuna pt fratele tau !
Sa nu spui" Nu ne duce pe noi in ispita" daca ai de gand sa pacatuiesti in continuare !
Sa nu spui" Amin" daca nu iei in serios cuvintele din Tatal nostru !!!
Domnul sa ne ajute! >>>

Am copiat aceste cuvinte dintr-un linck minunat postat intr-un alt topic dedicat Sf. Icoane nepictate de mana omeneasca.
http://babylenuta.blogspot.com/2010/...uni-de-la.html

Mie mi-a placut fff mult acest web si sper sa nu se supere userul care l-a postat pe celalalt topic ca am indraznit sa-l postez si eu aici.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tatal nostru fallen Rugaciuni 32 04.04.2012 17:17:57
Tatal Nostru - intrebare unamic Rugaciuni 13 14.10.2010 00:21:13
Rugaciunea Tatal Nostru tatvioro Rugaciuni 6 05.02.2010 07:56:24
Tatal nostru gavriil Rugaciuni 42 28.11.2009 14:56:55
Tatal Nostru Ratacitorul Biserica Ortodoxa Romana 10 19.01.2009 05:03:21