![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am o nelamurire . Finalul rugaciunii Tatal Nostru "Ca a ta este imparatia si puterea si slava,a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh " se spune numai de catre preot sau trebuie spusa de fiecare atunci cand se roaga in singuratate?
Va multumesc. |
|
||||
|
||||
![]()
Se spune de fiecare, acasa. La Sfanta Liturghie sau la alta slujba bisericeasca, o spune doar preotul pentru ca este un ecfonis, in cadrul slujbelor (o binecuvantare). Poporul o spune doar in gand. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc din suflet. O prietena a intrebat un preot si i s-a spus ca nu trebuie spus decat "In numele Tatalui ,al Fiului si al Sfantului Duh acum si pururea si in vecii vecilor Amin." imi parea tare rau pentru ca aceasta parte a rugaciunii imi place foarte mult.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ca a Ta este Imparatia si Puterea si Slava: a Tatalui, a Fiului si a Sfintului Duh, cum era la-nceput, acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin". Nota bene: de la catolici am preluat cuvintele, "cum era la-nceput" (com'er'all'inizio) Precizare: am scris cum se citeste, aproape ca un singur cuvint. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg ce inseamna "sfinteasca-se numele Tau". Mereu mi-am propus sa-mi intreb duhovnicul dar uit.Va rog chiar astept un raspuns.
|
|
||||
|
||||
![]()
La pagina 2 din istoricul acestui TOPIC "RUGĂCIUNEA", vei găsi subtopicul "TATĂL NOSTRU"și în cadrul discuților de acolo, ai răspuns și la întrebarea ta și mult mai mult de atât ! Doamne ajută!+
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tatal nostru | fallen | Rugaciuni | 32 | 04.04.2012 17:17:57 |
Tatal NOSTRU | andreicozia | Rugaciuni | 23 | 26.09.2010 23:49:59 |
Tatal nostru | gavriil | Rugaciuni | 42 | 28.11.2009 14:56:55 |
Tatal Nostru | Ratacitorul | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 19.01.2009 05:03:21 |
|